Şimdi Ara

Acer 5741G Mac OS Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu laptoba mac os kurmak istiyorum tam bir mac aşığıyım.Yapabilirmiyim.Ekran kartımın sitesine baktım kart 10.5.7 ve 10.6.8 için driveri var..Diğer sistemler uyumlumu bilmiyorum..Özellikler şöyle.. Birde diyelim kurulabilir driver işini nasıl halletmem lazım tek tek indirmemmi gerekiyor yoksa sistem bulup yüklüyormu.

İntel Core İ5 430M
    3 GB DDR3 Ram
    Nvidia GeForce GT 320M 1 GB
    Broadcom 802.11n Wireles
    İntel HM55 Chipset

Şimdiden teşekkür ederim..

• hocam sistem bulup yüklemez once dogru bootloader ıle botla sıstemı sonrasında temız bır kurulum yap insanelymac.com adresinde diğer adımları izleyebilirsin.
  • sistemin uyumlu ama wifi sorun çıkartacak orası kesin.
    bana pm ile ulaş veya msn falan varse ekle yardımcı olayım.msn tercihimdir facede küçük pencerede çok zor oluyor.
  • Sistemin deki en.buyuk sorun optimus cift ekran kartidir.
    Islemci uzerinde ki hd graphics 0046 grafik islemcisi primary yani.birinci olarak secilidir.

Beklemeye.devam.

hizlandirma acik qe ci tam destekli calisir mac icin grafik islemcinin driveri olmasi gerekir.
    Ayni grafik islemci 0046 macbbokpro 6,1 ve 6,2 laptop larda kullanilmasina ragmen bugune kadar tanitan olmadi.
    tanitmak demek qe ci hizlandirma calismasi demek bosuna ugrasma.
    nvidia yi da deneme optimus larda nvidia birinci goruntu olarak secilemez.
    daha.dogrusu bios dan yapsan bile oyle bir yetkisi yok bos komut olur.
    kisacasi bekleyeceksin gavurlar yapcek tabi yaparsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende İntel HD Graphics yok dostum yanlışın var.Sadece Nvidia GT320 M var.Bu arada vazgeçmiştim ama bugün kararımı değiştirdim kurdum.Burak kardeşime çok teşekkür ederim kextleride yarın halledicez bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halfmoon37

Bende İntel HD Graphics yok dostum yanlışın var.Sadece Nvidia GT320 M var.Bu arada vazgeçmiştim ama bugün kararımı değiştirdim kurdum.Burak kardeşime çok teşekkür ederim kextleride yarın halledicez bakalım

Sizde ki laptop ozelliklerine ve modeline bakinca optimus ozellikli cift ekran karti var zannettim.

• arkadaşlar kurduk.bu arada burak benim :D
    ekran kartını tanıdı direk üstelik herşeyde tam çalışıyordu.kablolu interneti hallettik.wireless onun için fazla önemli değilmiş o yüzden fazla uğraşmadık.
    ama sıra ses e gelince bir türlü uygun kext bulamadık.sadece applehda da çalışmadı.mecburen voodoo hda lion denedik ama kernel panic verdi mac.
    arkadaşta tamam neyse nabalım dedi.bıraktık uğraşmayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses kartı ve wireless çok uğraştırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Ses kartı ve wireless çok uğraştırır.

evet aynen öyle oldu zaten.
    wireless önemli değilmişte ses kartı kextleri bi türlü düzgün bulamayınca mecbur voodoo hda kurduk ondada kerel panic aldık.
  • Merhaba 5745G de bende var ve şuan 10.7 lion (iatkos) kullanıyorum

Gt330M ekran kartı var (optumuslu ama sorun çıkarıyor diye biosdan teke indirdim)
    sistem herşeyim çalışıyor
    ses de sorunum var
    hda kurunca kernal panic almışşsın -x ile sistemi açıp sil sorun düzeliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: relox

Merhaba 5745G de bende var ve şuan 10.7 lion (iatkos) kullanıyorum

Gt330M ekran kartı var (optumuslu ama sorun çıkarıyor diye biosdan teke indirdim)
    sistem herşeyim çalışıyor
    ses de sorunum var
    hda kurunca kernal panic almışşsın -x ile sistemi açıp sil sorun düzeliyor

Optimus sa hic ugrasma.
    Eger islemcin yeni nesil i5 i7 sandybridge ise birincil ekran kartin daha dogrusu gtafik islemcin INTEL HD GRAPHICS 3000 dir.
    TAam calistiran var ve hic calistiramayan.
    Eger ARRANDALE tabanli eski i5 varsa
    Kodsuz INTEL HD GRAPHICS dir tanimlama kodu 0046.
    Bu ise hic ugrasma hizlandirma destekli calistirabilen hic kimse yok.Macbookpro 6,1 ve 6,2 olmasina ragmen.

• Peki arkadaşlar size bir sorum olacak şimdi i3 toshiba bir laptop var usb girişleri hariç herşeyi cok iyi durumda BU MODEL LAPTOP VAR TOSHİBA SATELLİTE L670

ÖZELLİKLERİ

Intel Core i3-330M 2.13 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemci
    » RAM
    :
    3 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    » SABİT DİSK
    :
    320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    » EKRAN KARTI
    :
    ATI Mobility Radeon HD 5650 Max. 2234 MB Ekran Kartı
    » İŞLETİM SİSTEMİ
    :
    Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng
    »
    3 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.3 GB) Ram
    »
    320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    »
    Microsoft Windows 7 Home Premium Tr / İng.(64-Bit)

BUNA WİNDOWS 7 KALDIRMADAN HANGİ SÜRÜMÜ KURA BİLİRİM BEN SANAL PCDE BUNA KURDUM CALIŞTI ZAMANINDA APP STORE OLURSA SÜRÜMLERİN İCİNDE İYİ OLUR NEDE OLSA İPAD VAR ELİMDE ONUNLA KULLANIRIM BELKİ UYGUN SÜRÜM OLURSA BİRDE USB CALIŞMIYOR CD DEN YÜKLEME OLUR BİLİYORSUNUZ DVD 4 GB İSOLARDA 6 7 GB OLUYOR BANA DVD GECMEYEN SÜRÜM OLSUN İSTİYORUM ŞİMDİDEN COK TEŞEKÜR FORMAT VE SİSTEM KURMA KONUSUNDA COK İYİYİM SORUNLARI ÇÖZERİM SORUN CIKAR DEMEYİN BANA 12 YILDIR PC VE LAPTOP KULLANIYORUM SORUNLARI ÇÖZERİM HADİ HERKEZE KOLAY GELSİN PAZARTESİ KURULUMA BAŞLAYACAGIM ŞİMDİ LAPTOPDA ÜC HD VAR BÖLÜNMÜŞ BENİM MAC İCİN 58 GB AYIRACAGIM BU YETERMİ PROGRAMLARDA KURACAGIM ONA GÖRE YANİ SORUM ŞU C DE WİNDOWS VAR D BOŞALDI MAC OLACAK E DE İSE DOSYALARIM VAR C VE E EYE BİRŞEY OLSUN İSTEMİYORUM DOSYALAR SİLİNMESİN YANİ ACILIŞTA WİN7 YADA MAC OS SORSUN BANA

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.