eğer monitöe sorunlu çıkarsa götürürüm değiştiririm. ellerinde gn245 yoktu ozaman halada yoktur sanırım. eğer yoksa başka monitör almam gerekecek:(
abi baska bi steye upload et buraya linkleri paylas öle bakalim resimlere
fotoları çektim fotolarda pek brlirgin olmayabilir . filmlerde böyle olduğu gibi, kendi fotolarıma bakarkende netlikte sıkıntı var gibi geliyor. sanki çektiğim fotolar 14mp fotoğraf makinesiyle değilde 2 mp foto makinesiyle çekilmiş gibi çözünürlük daha düşük gibi yani . oysaki 32" led tvde resimlerimi zoom yapınca netlik bambaşkaydı. sanki çok küçük kum taneciklerinden oluşan bir perde gibi. belki bileniniz vardır, gta 4 için ilk icenhancer modalrı yapılırken karıncalanma şeklinde bir efekt verilerek aa eksikliğini gidermişlerdi. onun gibi birşey. ama bu sadece film,foto ve oyunlarda söz konusu, zaten geriyede bişey kalmıyor :))
diğer resimler... ayrıca power dvd denedim gerçekten akıcı oluyor videolar ama tv lerde daha iyi tabiki.
bu arada regaip kandiliniz mübarek olsun.
buradan fotoğraflardan anlamamız zor ama eğer normalden kötü ise parazitli bir görüntü var ise iade talep et
evet fotolardan çok anlaşılmıyor. normalde 32" bir ekranda pürüzlü görülen bir görüntü 24" te pixeller birbirine daha yakın olduğu için daha net olması gerekmezmi? işte bu tam teri malesef. bu monitörde filmler daha kötü gösteriyor. ama ben bunu led tv ile kıyaslayarak söylemiyorum sadece. iş yerindeki monitörde bile daha iyi. bu çok kötü değil , kullanılır ama daha iyisini görünce kötüsünü istemiyor insan. yarın götürmeyi düşünüyorum. inş. görüntüdeki pürüzlülüğü görmemezlikten gelmezler. çünkü ""bu çok normal hem bu modellerde hep böyle"" deyip değiştirmek istemezler diye çekiniyorum.
sorunu net bir şekilde belirt sen iadede ısrar et
2 tane acer gn245 vardı birinde ölü piksel vardı, biride benimkiydi. pahalı olduğu için çok satılmıyor demişlerdi. yarın gittiğimde sizede sorduğumu söylemek istiyorum. sizde karıncalı bir durum söz konusumu? yok çok netmi? hani ne bilim plazma tvin ile karşılaştırdığında monitör mesafesinde olsun yada uzaktan netlik ve renk olarak hangisi daha iyi. tabi bu saydığım sıkıntıların hiçbiri 3d için geçerli değil, 3d de herşey gayet çok net.
bu monitörü verdiğimde yerin ebir monitör almam gerekicek, herhalde yine kapı d2342p' çıkıkcak
dostum şu TirealTFTtest programı ile RGB COLOR testi yap bakalım
senin en büyük hatan bu tn panel monitörü daha üst düzey TV'ler ile kıyaslamandır kıyaslama yapacaksan yine tn panel bir monitörle kıyaslaman lazım
teste girdim bişeler yaptım ama anlamadım tam olarak .ayrıca power dvd filmlerde iyileştime yapabiliyor. az önce ten teni izledim 3d olarak. renkler netlik muhteşem. 2d de niye böyle anlamıyorum. ben namaza gidiyorum. yarıbn girerim artık. yardımların çok teşekkür ederim. hayırlı akşamlar.
o linkte verdiğin test bişeyi değiştiriyomu? yoksa ben monitörün ayarlayları ile oynayıncamı değişti bilmiyorum ama renkler şuan çok güzel.
quote:
Orijinalden alıntı: osman kurt 1984
o linkte verdiğin test bişeyi değiştiriyomu? yoksa ben monitörün ayarlayları ile oynayıncamı değişti bilmiyorum ama renkler şuan çok güzel.
o testte birşey değişmiyor renklerin doğru olup olmadığını gözünle kontrol edebiliyorsun renkler arası geçişler nekadar yumuşaksa kalibrasyon okadar zengin demek lcd'yi test etmek için ideal bir program
ya o karincalanma masaüstünde mevcut mu? hicbisi acik degilken cünkü ben bi kac film ve oyun actim bazi oyunlarda cok az var hepsinde degil bazilarinda. Ve bazi filmlerdede var fullhd olanlarda genelde :) bana normal gözüktü acaba siz mi cok hassassiniz?:)
masaüstünde pek belli değil. film ve oyunların bazılarında dediğin gibi karıncalanma var. filmlerdede aynen full hd olanlarda karıncalanma daha çok hissediliyor. oysaki full hd olunca netlik ister insan değilmi? karıncalanma olucaksa ben boşuna izlemim full hd.
ben belkide led tvden monitöre geçince böyle olmuş olabilir. ama işyerinde 21.6" exper full hd monitörde 1080p film açtığımda bu karıncalanma hiç olmuyor. o 250 tl lik monitöe bu ise 958 tl :)) üstelik o lcd yansıyan ekran bu ise led...
renk konusunda ne demk istediğim herharlde bu resimlerde yeterince belli. beyaz diye bişey yok resmen bu monitörde, sizde de beyaz böylemi? beyaz hafif sarıya çalıyor.
hangi araba beyaz ;)) ayrıca nikonun kolundaki sarı renge dikkatle bakın. nasıl böyle bir fark olabilir anlayamıyorum. eğer sizde böyle değilse gidip değiştiricem ona göre.??
BU FOTOĞRAFLARA BEN YİNE ACER ile baktığım için renkler bizde sorunsuz demek saçma olur ama her halükarda iki monitör arasında bariz renk farkı var
en önemlisi bendeki acer monitörde beyazlar tam beyaz yani sarıya çalma gibi bir durum yok ayrıca eski samsung p2250 monitörümle kıyaslıyorum şimdiki ACER daha kaliteli duruyor
bence senin renklerde sorun var ama sorunun bağlantıdan kaynaklanmadığına emin misin? eminsen değiş