Şimdi Ara

ACEMİLERE 3D TELEVİZYON VE İÇERİK REHBERİ VE LG LW SERİSİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
9
Favori
113.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teledünya'nın 3d yayınında sanırım köşede "sadece aktif gözlükler ile" diye belirtiliyor.
  • Yayın SBS geldiği sürece FPR gözlükler ile de izlenir 3D olarak. FPR yeni bir teknoloji olduğu için sanıyorum öyle kalmış o yazı ama aktif gözlükler ile izlenebilen her görüntü pasif gözlükler ile de izlenebiliyor - gözlükler ile uyumlu TV de tabii ki
  • Arkadaşımdan denemek için teledünya hd setup box ı bir daha alıcam o zaman sonucu yazarım.

Benim endişem ileride 3d kanallar arttığında elimizdeki tvlerle izleyememek. Daha yeni aldığım bir televizyonda
    digitürk,teledünya veya uydu kanallarındaki 3d yayınlarını izleyemezsem ne yapayım ben öyle 3d tv yi öyle değilmi?
  • Arkadaşlar teledünya yı deneyemedim fakat yukarıdaki örneklerden yola çıkarak laptopu tv ye bağladım.(rgb) ile çünkü laptop um eski ve hdmı çıkışı
    yok. En yüksek çözünürlüğü normal şartlarda 1280*800 ancak tvye bağladığımda ayarlardan çözünürlüğü seçtiğimde 1920*1080 seçeneği geldi nasıl oldu anlamadım ve onu seçtiğimde youtube taki 3d filmleri normal bri şekilde izleyebildim.

Sanırım büyük bir ihtimalle uydu cihazı ,digitürk ve teledünyadan da izlenebileceğini düşünüyorum aynı mantıkla...
    İçime su serpildi. Yoksa tvden sadece usb harddikteki filmleri 3d olarak izleyebileceğimi düşünüyordum.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
  • herkese selam. bende Lw 5500 aldım daha yeni ve hemen 3d film indirdim.film: Piranha.2010.3D.Half-SBS.1080p.Bluray.x264 ses dosyası:Piranha.2010.3D.Half-SBS.1080p.Bluray.x264.ac3. sorunda filmi açtığımda desteklenmeyen ses uyarısı çıkıyor. Diğeri ise The.Final.Destination.3D.2009.Bluray.720p.Half-SBS.AC3.x264-OpeD ve ses dosyası da The.Final.Destination.3D.2009.Bluray.720p.Half-SBS.AC3.x264-OpeD.Turkish.Audio.ac3 bunda ise ses İngilizce bir türlü Türkçeye çeviremedim.menüden video oynatma ayarlarına girdiğimde ses 1 olarak gözüküyor.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plaxo

herkese selam. bende Lw 5500 aldım daha yeni ve hemen 3d film indirdim.film: Piranha.2010.3D.Half-SBS.1080p.Bluray.x264 ses dosyası:Piranha.2010.3D.Half-SBS.1080p.Bluray.x264.ac3. sorunda filmi açtığımda desteklenmeyen ses uyarısı çıkıyor. Diğeri ise The.Final.Destination.3D.2009.Bluray.720p.Half-SBS.AC3.x264-OpeD ve ses dosyası da The.Final.Destination.3D.2009.Bluray.720p.Half-SBS.AC3.x264-OpeD.Turkish.Audio.ac3 bunda ise ses İngilizce bir türlü Türkçeye çeviremedim.menüden video oynatma ayarlarına girdiğimde ses 1 olarak gözüküyor.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

Bende bu sorunun sadece lw4500 modellerinde olduğunu sanıyordum.

Ben bu sorunu mkvmerge programı ile çözdüm..
  • yok arkadaş yok olmuyor onuda denedim. ya ben beceremedim yada başka bi şey var.sinir oldum iyice..en iyisi orjinal dili türkçe olanları indirmek

sadece.yine de teşekkürler ilgin için..
  • quote:

yok arkadaş yok olmuyor onuda denedim. ya ben beceremedim yada başka bi şey var.sinir oldum iyice..en iyisi orjinal dili türkçe olanları indirmek

mkvmerge ile işlem yaparken extra options seçeneğinden compression u none seçiyorsunuz değilmi?
    aksi taktirde sorun çıkarıyorda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinyo

quote:

yok arkadaş yok olmuyor onuda denedim. ya ben beceremedim yada başka bi şey var.sinir oldum iyice..en iyisi orjinal dili türkçe olanları indirmek

mkvmerge ile işlem yaparken extra options seçeneğinden compression u none seçiyorsunuz değilmi?

evet seçimleride doğru yaptım. işlemde bi sorun çıkmıyor bitene kadar. oldu diye deniyorum ama bi değişiklik yok. hala ingilizce.
  • quote:

quote:

quote:

evet seçimleride doğru yaptım. işlemde bi sorun çıkmıyor bitene kadar. oldu diye deniyorum ama bi değişiklik yok. hala ingilizce.

anladım ....

o zaman başka bir problem var demekki kusura bakma yardımcı olamadık. Yinede birşeyler
    öğrenirsem yazarım. Bir püf noktası vardır illaki ama bende tv yi yeni aldığım tam çözemedim herşeyini...

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım ....

o zaman başka bir problem var demekki kusura bakma yardımcı olamadık. Yinede birşeyler
    öğrenirsem yazarım. Bir püf noktası vardır illaki ama bende tv yi yeni aldığım tam çözemedim herşeyini...

estagfurullah ne kusuru.:) saol ilgin alakan için.bende çözersem yazarım buraya ama sanırım fazla denemeyeceğim..:D

• Merhabalar,

Yeni bir eve taşındım. ve bir 3D TV almak uzereyim (pasif gozluklu olanlardan). Farklı bir kaç sorum olacak. Forum konusunun tüm sayfalarını okudum. Yani sorulmuş bir sormamaya özenliyim ama yine atladıgım bir husus olur ise affola.

TV seyretmeyi tercih etmeyen birisiyim. Aldıgım 3D TV'yi daha çok film izlemek ve (belki) oyun oynamak için kullanacagım.
    Belki dememin sebebi Blue-Ray player almak yerine PS3 almanın daha mantıklı oldugunu okumuş olmam.

Sorularım:
    1-Bu amaçlarla kullanacak olsam da 4 metreden 47 inch ekranlı 3D almam son derece yanlış bir karar mı olur? (Babamlara 42 inch aldım ve babam oturdugu yerden vazgecmedi ve 1 metreden izlemeye devam ediyor:) yaşı 78!) Belki daha buyuk bir eve tasınırım diye 47 inch almak aklımda.
    2-Muzik delisi bir adam olarak JBL Marka 5+1 sistemimi optik ile baglayacagım. PS3'ü blue-ray oynaytmakta kullanırsam yine DTS sorunu yaşar mıyım?
    3-DTS->AC3'e çevirince ses ya da görüntiden feragat etmiş oluyor muyuz?
    4-Almayı düşündüğüm TV LG 47LW5500. İnternetten sipariş verirsem bana sıfır yerine iade edilmiş ürün yollarlar mı? Bunu nasıl anlarım teslim alırken? Ya da nerden alayım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Yusasen ve Techraven, sizlere de ayrıca teşekkür ederim.

• Hocam bende Kaptan Amerikayı indirdim fakat şöyle
    bir sorunum var usb den Tv ye bağladığımda ( Tv : LG lx6 serisi 3d ) filmi
    açmaya çalıştığımda ' yüklüyor ' yazısı çıkıyor ve hep başa sarıyor sonuçta film açılmıyor
    . Bunu nasıl çözebilirim ?
    Bir de bir masa üstü pc toplayacağım sadece film için 3d film izlemek için nasıl bir sistemim olması gerek ?
  • Masaüstü bir sistemi toplayacaksanız dahili bileşenlerdeki sistem tavsiyelerine başlık açmanızı öneririm. Daha profesyonel tavsiyeler alabilirsiniz. Çok çok yüksek bir sistem toplamanıza gerek yok zaten sadece film izleme amaçlı düşünüp, oyun oynamayacağım derseniz.
  • şu SG vs FPR rekabeti tıpkı LCD vs PLAZMA gibi oldu.iki grubunda birbirine göre artı ve eksileri var.şu an konumuz 3D olduğuna göre birçok kişi gibi bende hangi gözlük sisteminin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.genelde SG gözlük kullanan tv ler diğer görüntülerde de daha başarılı.markaların yüksek modelleri hep SG gözlük kullanıyor.(örnk:panasonic vt30,samsung d8000,sony hx20 gibi)SG gözlükler eski sistem olmasına ve diğer sıkıntılarına rağmen FPR lere göre daha mı kaliteli 3D izlenmesini sağlıyorlar?
    FPR nin rahatlığını hemen herkes teyid ediyor.ama FPR ler rahat kullanımının yanında,yapısı itibariyle SG ler kadar kaliteli 3D gösteremiyor gibi bir algı var.
    Avatar dan sonra patlak veren 3D furyası tüm hızıyla sürüyor.
    artık birçok film,özellikle animasyonlar hep 3D yapılıyor.bu saatten sonra 3D siz bir tv almanın mantığı yok.zaten fiyatlar o kadar düştü ki 3D ler artık 2D fiyatına satılıyor.
    işte sorunda burada başlıyor,hangi 3D yi tercih etmeliyiz? SG mi FPR mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 17 Kasım 2011; 18:12:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oislek

Merhabalar,

Yeni bir eve taşındım. ve bir 3D TV almak uzereyim (pasif gozluklu olanlardan). Farklı bir kaç sorum olacak. Forum konusunun tüm sayfalarını okudum. Yani sorulmuş bir sormamaya özenliyim ama yine atladıgım bir husus olur ise affola.

TV seyretmeyi tercih etmeyen birisiyim. Aldıgım 3D TV'yi daha çok film izlemek ve (belki) oyun oynamak için kullanacagım.
    Belki dememin sebebi Blue-Ray player almak yerine PS3 almanın daha mantıklı oldugunu okumuş olmam.

Sorularım:
    1-Bu amaçlarla kullanacak olsam da 4 metreden 47 inch ekranlı 3D almam son derece yanlış bir karar mı olur? (Babamlara 42 inch aldım ve babam oturdugu yerden vazgecmedi ve 1 metreden izlemeye devam ediyor:) yaşı 78!) Belki daha buyuk bir eve tasınırım diye 47 inch almak aklımda.
    2-Muzik delisi bir adam olarak JBL Marka 5+1 sistemimi optik ile baglayacagım. PS3'ü blue-ray oynaytmakta kullanırsam yine DTS sorunu yaşar mıyım?
    4-Almayı düşündüğüm TV LG 47LW5500. İnternetten sipariş verirsem bana sıfır yerine iade edilmiş ürün yollarlar mı? Bunu nasıl anlarım teslim alırken? Ya da nerden alayım?

1- Bende de 47" 3D tv var ve yaklaşık 3 metre mesafeden izliyorum ve bazen 55" de alsaymışım fena olmazmış diyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.Sadece babanız da 1 metre mesafeden izlemeye devam ederse, hem izlediğinden hiçbirşey anlamaz hem de hergün size neden böyle bir TV aldığınızı sorar ve sizi pişman eder

2- Ps3, DTS lisansına sahip olduğu için; PS3 üzerinden oynatacağınız her türlü içeriği, ses olarak dts düzeyinde alırsınız.

3- Bu çeviriyi yaptığınız zaman hiçbir şekilde görüntü kalitesinde düşme olmuyor(kendim çoğu kez yaptım)

4- İnternetten sipariş verdiğinizde kullanılmış ürünle karşılaşma durumunuz olası fakat kontrolleri ürün geldiğinde yapabilirsiniz.(Kutunun daha önce açılmaması, farklı bir bantla kapatılmaması, ürünün bağlantı vidalarında zorlama olmaması, tv'nin ekstradan jelatinle kaplı olması, havalandırma ızgaralarında birikmiş toz olmaması ...vb gibi işaretler size bilgi verir)Aslında bir bakıma avantajlı da olursunuz; çünkü mesafeli satışlarda koşulsuz 7 gün içinde iade hakkınız bulunmakta.Yani beğenmediğiniz/beklemediğiniz bir sorunla karşılaştırdığınızda iade veya değişim için sorun yaşamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

şu SG vs FPR rekabeti tıpkı LCD vs PLAZMA gibi oldu.iki grubunda birbirine göre artı ve eksileri var.şu an konumuz 3D olduğuna göre birçok kişi gibi bende hangi gözlük sisteminin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.genelde SG gözlük kullanan tv ler diğer görüntülerde de daha başarılı.markaların yüksek modelleri hep SG gözlük kullanıyor.(örnk:panasonic vt30,samsung d8000,sony hx20 gibi)SG gözlükler eski sistem olmasına ve diğer sıkıntılarına rağmen FPR lere göre daha mı kaliteli 3D izlenmesini sağlıyorlar?
    FPR nin rahatlığını hemen herkes teyid ediyor.ama FPR ler rahat kullanımının yanında,yapısı itibariyle SG ler kadar kaliteli 3D gösteremiyor gibi bir algı var.
    Avatar dan sonra patlak veren 3D furyası tüm hızıyla sürüyor.
    artık birçok film,özellikle animasyonlar hep 3D yapılıyor.bu saatten sonra 3D siz bir tv almanın mantığı yok.zaten fiyatlar o kadar düştü ki 3D ler artık 2D fiyatına satılıyor.
    işte sorunda burada başlıyor,hangi 3D yi tercih etmeliyiz? SG mi FPR mi?

Aslına bakarsanız kalite bazında bir karşılaştırma yapmak gözlüğe göre değil, markaların modellerine göre yapılırsa daha doğru olur. Oldukça uzun sayılabilecek bir süredir sinemalarda artık SONY sponsorluğunda XPAND 3D yerine Real 3D tercih ediliyor. Real 3D dediğimiz hadise de FPR'la benzeşen ve hatta gözlükleri FPR TV'lerle uyumlu olan bir teknoloji.

Aslına bakarsanız SG 3D@60Hz, FPR 3D@120Hz. Yani bu da iki katı hızda gelen yayın demek oluyor. Haklısınız muazzam bir rekabet konusunda Sony bile fiyatlarında düşüşe gitmeye karar verdi. Hani bizim yapacağımız şey aslında tamamen öznel olarak deneyim, benim için bu en iyisi dedikten sonra kenara çekilip, fiyatların birbirini kırmasını beklemektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: oislek

Merhabalar,

Sorularım:

1- Bütçenin yettiği kadar büyük boyutlu ekran almak 3D için en güzeli.
    2- PS3 kırılmadığı sürece Blueray de oynatır DTS de destekleyip iletir diye biliyorum ben.
    3- 5+1 gibi bir sistemin varsa DTS sesin kalitesini alabilirsin, 2X10W lık TV kolonlarından DTS kalites farkını alamazsın. Ama 5+1 in varmış zaten AC3 e çevirmene gerek yok senin.
    4- Teknosa turuncu ve Vatan %25 kampanyaları oluyor haftasonları, onları takip et.

• BLacKeLDiaBLo ve techraven, ellerinize sağlık teşekkür ederim.

BlueRay için PS3 alacaktım, malum yaş 40:).
    DTS ve AC3; 5+1 sistemde ne derece farklı performans gösterirler? bu biraz belirleyecek PS3 almamı.
    Hadi dedik ki AC3 de gayet yeterli olur 5+1'de surround anlamında, o zaman blue-Ray oynatmak için baska nasıl secenekler var?
    notebook? (burda ekran kartı onemli oluyormus sanırım?)
    media player? (ucuz çözüm ama marka ve model tavsiyesine ihtiyacım olacak?)
    başka?

Bir de Mecidiyekoydeki ünlü magaza değil de vatan veya teknosa demişsin techraven...bunların garantörlüğü açısından farklar oldugu için mi?
  • PS3 harici Blu-ray player alabilirsin ama MKV desteği genelde sınırlı oluyor bunlarda. 5+1 sistemde DTS - AC3 fark gösterir emin ol. Diğer seçeneğin Blu-ray sürücüsü olan bir notebook alabilirsin, Sony Vaio larda var bu genelde. Ekran kartı ATI için HD5xxx ve üzeri, Nvidia için ise 3D Vision destekli olması lazım.
    Media player ile Blu-ray CD oynatamıyorsun.

Yani sen 3D filmleri internetten edinip izlerim diyorsan media player (WD Live HUB kesinlikle), orjinal Blu-ray alırım diyorsan Blu-ray player / PS3 / Vaio kullanmanı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.