Şimdi Ara

Acemi askere yapılan eziyet (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
3
Favori
42.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
432 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ben askere gittiğimde banada böyle bir mevzu yapmaya çalıştıklarında bunlara dalsam askerlikten atarlar mı bişey olur mu? Yada sadece hayırdır desem?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Navi

benim askerlik yaptığım bir birlikte, askerler üst devrelerden çok eziyet görmüşler. aralarında firar edenler, kafayı sıyıranlar olmuş. ama ezilen devre ileride üst devre olunca, biz onlar gibi olmayacağız diye karar alıyorlar ve çok daha adil bir düzen kuruyorlar. biraz da insanın içinde olacak.
    ben kısa dönemdim, sayımız az olduğu için beni de ezmeye kalkanlar oldu. ama biraz dil, biraz siyaset, biraz psikoloji ve biraz da aklımı kullanarak bundan kurtuldum. zor bir yer ama herkesin bu tecrübeyi yaşaması gerektiğini düşünüyorum.
    Böyle tecrübe olmaz olsun. Ezilmeyi tecrübe olarak görmek de ne bileyim
  • burada bahsettiğim tecrübe ezilme tecrübesi değil, çok farklı insanlarla birarada yaşayabilme, idare edebilme, onlarla bir takım olabilme tecrübesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana yaptıramazlar diyen klavye kabadayıları dolmuş konuya evet ben 18 ay askerlik yaptım. Dh kabadayılarının yazdıklarına ben ikna oldum.

Sadece şunu yazmak istedim. Askerlik görmeyenler anlamaz ama bu çocuğa yapılanlar gördüklerimizin yanında bi hiç.

Birde efsane disko vardır. Oraya düşen 2 ayda hava değişimi alırdı.

• Bizim usta birliğinde bunun gibi askerliğin yüz karası uzun dönem koğuş görevlisi biri denk gelmişti onbaşı olduğu halde kendini albay sanıp sağa sola küfür ediyordu. Daha ilk günden banada ters gitti koğuş geç terk yazdı(öyle olmadığı halde), hakaret edebileceğini sandı ama daha ilk günde çetin cevize denk geldiğini anladı bu dingile postayı koydum kısa dönem çavuş olduğum için hakkında da tutanak tutup birde yüzbaşıya şikayet ettim. Lauk bir daha saygıda kusur etmemişti. Ondan sonra ben buna ters gittim iki defa çarşını kilitledim(haketmişti)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 5 Haziran 2020; 23:1:24 >
  • Vay be adamlara 6 ay bile zor gelmiş olacak ki millete zulüm olmaya başlamışlar.

Benimde aklıma usta birliğine gittiğim ilk günler geldi, 6 ay boyunca günde 3-4 saat uyku.

• Amk PKKlı mahlukatlar Türk askeriyesine gelmiş yemekhaneden çatal bıçak çalıp yastığın altına koyuyorlardı.Herkes bilsin askerde tek tabancasınız.166 Gün bunun gibi amk evlatlarıyla aynı koğuşta kaldım laftan anlamaz bunlar fırsatını bulduğunda kafasını ezeceksin şu görüntüleri gördüm sinirlerim zıpladı yeminle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Bana yaptıramazlar diyen klavye kabadayıları dolmuş konuya evet ben 18 ay askerlik yaptım. Dh kabadayılarının yazdıklarına ben ikna oldum.

Sadece şunu yazmak istedim. Askerlik görmeyenler anlamaz ama bu çocuğa yapılanlar gördüklerimizin yanında bi hiç.

Birde efsane disko vardır. Oraya düşen 2 ayda hava değişimi alırdı.
    Size de mi yaptılar hocam
  • Paarthurnaax kullanıcısına yanıt
    Kavga edersen atarlar ama diskoya

Böyle bir durum olursa "yapmıyorum gardaşşş git kime şikayet edersen et diyeceksin" emin ol kavga etmeyi totoları yemez! Şikayet hakkınıda unutmayacaksın! Haksızlığa uğradınmıda o kişiyi üstüne şikayet edeceksin bunu dikkate almazsa onunda üstündeki makama şikayet hakkın doğar !
  • Annesi ailesi 20 yıl koru kolla üstüne titre. Askerde bu hayvanlarla ayni yere gitsin. Yazik günah ya.. valla yazik..

• Video olmasa dahi devrecilik biliniyor zaten. Askerde hangimiz bu tarz şeylere mağruz kalmadık ki? Emir komuta zincirinde böyle bir şeye mağruz kaldığınızda üstünüze şikayet hakkı tanımıyorlar ki. Ben askerlik sonrası cimere yazdım bana bu şikayetleri birliğinize iletin yazılı olarak dediler. Terhis olmuşum ben , gidicem birliğime yazılı şikayette bulunucam Silah altındayken kendine güvenenler mehmetçik hattının telefonlarından arayıp şikayette bulunuyorlar. Daha sonra üstün gelip sana neden şikayetini ilettin diyor. Malesef bunlar bilinen fakat kabul edilmeyen askerliğin kötü yanları.. Hayatında hiç bir vasfı olmayan videodaki gibi tipler gelip size baskı uyguluyor.
  • O bana dalarsa bende dakmakta serbest miyim?

Bu arada disko nere hocam

• Tertipçilik yada devrecilik dünyanın bütün gelişmiş ordularında kökünden silindi atıldı.. Bu Lanet şey yüzünden dünyadaki pek çok ordular da insanlar intihar etti firar etti psikolojisi altüst oldu..
    Askerlik ten nefret ettirdiler insanları.. O yüzden gelişmiş ordular ülkeler bu işe on yıllar önce son verdi... Devrecilik tertipçilik yapanlara aşırı ağır cezalar var o yüzden...

Sıracılık denilen sistemi getirdiler.. Sıracılık nedir sırası gelen bölümdeki işleri yapar alt devresi geldimi ona devir eder ne emir ne dayak ne zulüm... Basit bir sistematik sadece.

2020 yılında ordumuzda bu görüntüleri görmek insanın içini parçalıyor..

• Sivil de bi boka yaramayan, serseri takımı işte askerde adam gibi efendi çocukların başına bela oluyor. Tamam yeni gelene hafif şaka filan yapılır ama bunların ki tam yavşaklık. Bunların daha da beterlerini de gördüm. 7-24 bali tiner çeken kendini jiletleyen mallar vardı. Ne hikmet ise efendi gibi askerliğini bitirip bir an evvel işine dönmek isteyen adamın yapmadığı iş kalmazdı ama bu tür it kopuk takımına da ne silah verirler ne nöbet tutturrlar ne de mıntıka yaptırırlardı. Komutanlar bile karışmaya korkarlardı bu tiplere, gider efendi askerin başına bela olurlardı. Adam gibi askerleri sporu bahane edip çıkarmazlardı ama bunlar gibi tipler her hafta istisnasız çarşıya çıkardı. Adamlar sivil hayattan daha rahat, yata yata askerlik yaptılar tabi askerlik denirse. Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin yoksa gençliğim gidişat pek iyi değil gibi.

• Tuykil T kullanıcısına yanıt
    Hepsi tamam da yatağını niye topluyor. O çocukta bir ananın evladı değilmi?

• Daha görüntüsüne dayanamıyorum ben nasıl askerlik yapıcam bilmiyorum. Bu bipolar kafayla banko 2-3 kişiyi bıçaklarım ani mani atağında sonra ömür boyu hapis. Başvuruyu da yaptım ağustosta gidiyorum. Fakirlik zor..
  • S.Soylu ve RTE 85 milyona çök, kalk çekiyor da ne oluyor?

Çokta şey etmemek lazım ...
  • Bana yapılıp yapılmamış olması önemli değil ama ne bugün kameralara çekilen öğrenci dayakları nede işkence diye gösterilen askerlik videoları hepsi traş.

Şimdi nasıl bilmiyorum ama bizim zamanımızda wc bile sadece belli saatlerde açılırdı. Yani düşün sadece akşam 7 den sabah 7 ye kadar açık olan wcler günlerce akmayan sular. Haftalarca çarşı yasağı. Günlerce üst üste gece eğitimleri ve ben bölükteki en rahat askerlerden biriydim. Güneşe yapmura bile çıkmazdım. Bütün üst rütbeyle aram iyiydi çömezlik yapmadım ama bu çocuğa yapılanlar bi hiç. Bi kaç gerizekalı biraz eğlenmişler o kadar. Buna rağmen birisi engel oluyor.
    Bizde üst devre alt devreye gece yemekhane tavanı sildirirdi en ufak ceza buydu diyebilirim.

• Çok kötü bir bölükte askerlik yaptım. Üst ranzamdaki kişi askerden kaçıp babasını öldürdü. Öyle insanların olduğu bir yerdi.. Çömez olmanın getirdiği zorlukları bende yaşadım ama bunlar işte kötü nöbet saatleri, sabah koğuşa su basıp yıkamak, tuvalet temizliği vs gibi. Bana hakkaniyetli geldi zira bizden öncekiler de aynı işleri yapmıştı ve bir süre sonra bizden yeni gelenlere devredildi bu böyle devam etti. Bu videodaki gibi şeyler yaşamadım ama yasayanlari gördüm. Bu olay birazda buna izin vermekle ve yaradılışınla alakalı. Bunlar kan kokusu alan köpek baliğı gibiler, sende bir zayıflık sezdiler mi daha çok üstüne gelirler.

Ben asteğmenlerden çok çekmiştim. Adam benimle birkaç ay evel vize-final e giren kişi, tek farkımız ona uzun bana kısa dönem çıkması.. asteğmen olunca Rambo olduğunu sanan insanlar var. Yaşayanlar ne demek istediğimi anlayacaktır.

• Adam klavye başından yağdırıyor ne güzel be...

Askerde de böyleydi üst devreye arkasından küfür ederler şöyle böyle derler evet sonuna kadar da haklı ama üst devrenin yanına gidince el pençe divan dururlardı çok gördük kendi devresini satanları orda da bu cesareti gösterin de helal olsun diyelim size
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.