Şimdi Ara

Account Hacklemeye Çalışan Maillere Dikkat!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Sitede gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlarımızın açtığı başlıklardan sonra, bu konu hakkında bir mesaj yazma gereksinimi gördüm.

    Bu aralar dikkatinizi çektiğine eminim;

    Blizzard adı altında gelen ve Tıklamanızı istediği linkleride dışarıdan baktığınızda orjinal Blizzard mail adresleri olan

    www.battle.net.... gibi ya da

    www.blizzard.com..... Adresleriyle başlayan mailler'in aslında tıkladığınızda bu adreslerle alakası olmayan adresler olabileceğinin farkında olmamız gerekmektedir.

    Örnek olarak bana dün gelen mesajlardan birini paylaşacağım;

    "Battle.net Account - login validation‏" adı altında bir mail geldi;

    İçeriğine baktığımızda yazı düzeni ve ilerleyişi aynı Blizzard hissi uyandırmaktadır, fakat linklende anlayacağımız gibi;

    http://battlesurvey-wow.net:81/account/login.html?app=wam&ref=https%3A%2F%2Fwww.worldofwarcraft.com%2Faccount%2F&eor=0&app=bam
    Blizzard ile alakası olmayan bir link içermektedir.


    Bir diğer örnek ise daha da zorlayıcı bir durum içermektedir;

    Mailin geldiği adres "WoWaccountadmin@blizzard.com" olarak gözükmektedir, Mailin ismi ise; "Blizzard Notification About World of Warcraft Account‏" adı altında gelmiştir.

    İçerik yine wow sistem maili gibi gözükmektedir ve verilen link ise https://www.battle.net/account/support/login-support.xml olarak gözükmektedir.

    Sakın ve sakın bu adresi gördüğümüz zaman direk olarak Blizzard olduğuna gözü kapalı olarak inanmayalım çünkü linke tıkladığımızda ise bu link http://us.battle.net.ie.bauttle.net/login/en/?ref=https://www.battle.net/account/management/index.xml&app=bam&cr=true adresine dönüşmektedir.

    Bundan dolayı dışarıdan normal gibi gözüken adres aslında sizi sahte bir siteye yönlendirmekte ve bu sitedende Account name ve Password'unuzla girdiğinizde, direk olarak hesabınızın bilgileri o kişilerin eline geçmektedir. Bu andan itibaren 5 dakika gibi kısa bir sürede oyundan online olup hesabınızı boşaltırlar.

    Bundan dolayı gelen maillerdeki linklere tıklayıp hangi adrese yönlendiklerine bakmanız yapacağınız en doğru şeydir. Direk olarak mailleri silmek de bir çözüm değildir çünkü eğer bunu yaparsanız, bu sefer de Blizzard'ın belkide sizin hesabınızla ilgili yolladığı önemli bir maili de silmiş olma olasılığınız olacaktır.

    Bunu bazı arkadaşlarımızın bildiğine eminim fakat belli bir kısımdaki arkadaşlarımızın da farkında olmadığını düşünmekteyim. Bundan dolayı bu konuyu açma gereksinimi hissettim.

    Herkese iyi oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemzor -- 25 Mart 2011; 9:22:42 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.