Şimdi Ara

Access Point / Router hangisini almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var. Yakın bir arkadaşım evinde bir ağ kurmak istiyor yapmak istediklerini yazıyorum umarım yardımcı olabilirsiniz. Arkadaşın evi dubleks hali hazırda modem evinin alt katında ve alt katta kullandığı masaüstü pc mevcut, öte yandan evin üst katına internet ulaşmıyor sanırım duvarlar çok kalın olduğundan 100 mb hız evin üst katına kablosuz olarak 12-13 mb olarak ancak ulaşıyor. Şimdi bu arkadaş diyor ki ben evin altındaki kablosuz modemden ethernet kabloyla evin üst katına kablo çekiyim ve orayada bir access point veya router alıyım alt kattan çektiğim ethernet kabloyu direk ona bağlıyım ve üst kata hem internet kayıpsız olarak gitsin hemde üst katta da wifi çekim gücü alt kattaki gibi olsun hemde üst katta ki pc ve diğer cihazların bazılarını wifi olarak kullanmak yerine direk üst kata alacağım cihaza ethernet kablo ile bağlıyım. Şimdi üst kata alta kattan kablo çekileceğini de göz önünde bulundurursak ne alması lazım acaba router mı yoksa access point mi? kendisi araştırmadan tplink vr 900 modem/router almış benden yardım istedi duruma göre iade edecekmiş bende takıldım açıkçası sizlere sormak istedim. Şimdiden cevap yazan herkese çok teşekkürler







  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    access point alırsanız üst katta ethernet ile internet dağıtamazsınız. bu yüzden wifi router almanız lazım. hem kablolu hem kablosuz olarak dağıtacak. tplinkin şu modelleri işinizi görür. aynı özellikteki başka markalara da bakabilirsiniz.

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-9_TL-WR743ND.html

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-9_TL-WR843ND.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 30 Ekim 2016; 2:28:09 >




  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederim. Arkadaşım zaten araştırmadan gidip Tplink Vr900 almış sanırım hem modem hem router bu modem bayada kaliteli bir ürün 600 lira vermiş :) bu cihaz arkadaşın işini fazlasıyla görür o zaman yanılıyormuyum? birde alt kattaki modemden üst kata kablo çektiğini söyşemiştim arkadaşın şimdi o modemden gelen kabloyu routerda ki wan portuna mı takması gerekiyor?
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    aynen wan portuna takacak. Tplink Vr900 nin ayarlarını pek bilmiyorum ama köprü moduna ayarlarsanız istediğiniz gibi çalışır.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 30 Ekim 2016; 2:44:21 >
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstadım peki alt kattaki modemi köprü moduna aldığımzda ev içindeki tüm cihazlara ip yi modem mi dağıtacak yoksa üst kattaki router mı?
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    hayır hocam alt kattaki modemin ayarlarını hiç ellemeyin,onunla işimiz yok.
    vr900 ün arayüzüne şimdi baktım wirelless router moduna sahip resimdeki gibi bu moda alıp save yapın. ana modemden gelen kabloyu vr900 ün wan portuna takın. sonra vr900 için wireless ayarlarını yapın. bu kadar.

    vr900 ün dhcp ayarını kapalı olarak ayarlarsanız , vr900 e bağlanan cihazlar ip adresini ana modemden alacaktır. eğer dhcp yi açık yaparsanız, vr900 e bağlanan cihazlara vr900 kendi dhcp havuzundan ip ataması yapacaktır.

     Access Point / Router hangisini almalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 30 Ekim 2016; 3:0:50 >




  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Üstadım çok teşekkürler gerçekten aydınlatıcı bilgiler verdiniz peki size göre ip çakışması veya buna bağlı muhtemel sorunlar olması ihtimaline karşı en sağlıklı yöntem hangisidir ip yi ana modemin dağıtması mı? çünkü arkadaşın ana modemi tp link değil farklı bir marka yani şöyle bir düşününce sanki en sağlıklı olanı ip nin ana modem tarafından dağıtılması gibi geliyor ama benimkisi tamamen amatörce bir mantık teknik olarak en sağlıklı hangisidir size göre?
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    rica ederim. pek fark olmaz bence iki türlü de kullanabilirsiniz. vr900 ün dhcp ayarını açık yaparsanız, ip çakışması olmaması için ana modem ile vr900 ün ip adreslerinin farklı olması gerekir. yani vr900 ün ip adresi 192.168.1.1 ise ana modeminki 192.168.2.1 ayarlanmalı. o zaman hiç bir sıkıntı olmaz.
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    üstadım birde ana modemin mac adresini tplink routera clone işlemi yapılması gerekiyor sanırım değil mi ?
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    bu konuda fikrim yok. bu işlem için mac klonlamaya ihtiyaç olacağını sanmıyorum. en azından benim yaptığım bağlantılarda mac klonlama yapmadan işlem sorunsuz gerçekleşti.
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Üstadım yeni bir sorum var araştırdıkça yeni sorunlar görüyorum uydunette:) araştırmalarım sonucu uydunetin en fazla 2 ip ye kadar izin verdiği söyleniyor. Bu durumda yukarıda anlattığım arkadaşın evindeki sistemde router üst katta olacak ve üst kattaki tüm cihazlara istediği kadar ip verebilecek bunda sorun yok ama alt katta modem dışında birşey olmayacak bu durumda arkadaşın alt katada ayrı bir router daha mı alması gerekiyor? sonuçta alt katta cep telefonu tablet ve benzeri cihazların randımanlı ve performanslı kullanılabilmesi için alt kattada ki modemden bağlanması lazım ama yazılanlara göre pek mümkün görünmüyor veya ben biryeri yanlış anladım:) bu durumun cevabını biliyormusunuz acaba? sizide rahatsız ediyorum ama şimdiye kadar çok sağlıklı bilgiler verdiniz ve ufkumu açtınız sorularımında hepsine son derece bilgi dolu dolu cevaplar verdiniz o nedenle umudu sizde arıyorum kusuruma bakmayın lütfen..




  • evet doğrudur. benim bir yakınımda kullanıyor. Scientific atlanta epc2203 baya eski bir modem kullanıyor ve cihazın dhcp özelliği yok veya devredışı durumda. yaptığım denemelerde en fazla 2 ip alabildiğini tespit ettik. onlarda doğal olarak bir wifi router alıp modeme taktılar. şuan bir sorun yok.

    uydunetin şuan verdiği modem netmaster olarak internet sitesinde gözüküyor. kullanım klavuzu da mevcut ve klavuzda dhcp özelliğinin mevcut olduğu belirtilmiş. dhcp özelliği olduğundan dolayı bu modeme direkt olarak en fazla 253 cihaz bağlanabilir. 2 ip ile sınırlı kalmaz.

    https://www.turksatkablo.com.tr/userUpload/sayfa/internet/kablosuzmodem383zn.pdf

    arkadaşınızdaki modemin dhcp özelliği var ve bunu aktif hale getirebiliyorsanız uydunet cihaza birçok cihaz bağlayabilirsiniz. eğer dhcp özelliği yok ise veya etkinleştirmeye yetkiniz yoksa 2 ip ile sınırlı kalacağınız için alt kata da wifi router almak zorunda kalacaksınız. uydunet modemi bir inceleyin ona göre çözüm üretirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 31 Ekim 2016; 2:30:41 >




  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    arkadaşınızdaki modemin dhcp özelliği var ve bunu aktif hale getirebiliyorsanız uydunet cihaza birçok cihaz bağlayabilirsiniz. eğer dhcp özelliği yok ise veya etkinleştirmeye yetkiniz yoksa 2 ip ile sınırlı kalacağınız için alt kata da wifi router almak zorunda kalacaksınız. uydunet modemi bir inceleyin ona göre çözüm üretirsiniz

    Üstadım bu kısmı tam anlayamadım arkadaşa sordum uydunet için alacağı modemde dhcp özelliği varmış ama sizin yazınızın bu kısmı biraz kafamı karıştırdı etkinleştirmeye yetkiniz yoksa derken ne demek istediniz yani uydunet modemde dhcp özelliği olsa bile kullanamayabilir mi arkadaş eğer böyleyse bunun sebebi nedir?
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    yakınımın kullandığı atlanta modemde arayüze girip ayar yapılamıyordu, bu yüzden değiştirememe ihtimali olabilir diye bu şekilde bir açıklama yaptım. atlanta modemde büyük ihtimal dhcp özelliği yoktu ama tam emin değilim.

    arkadaşınız yeni abonelik alacaksa şuan verdikleri modem netmaster olarak internet sitesinde gözüküyor. onun dhcp özelliği var. modemin dhcp özelliği açık olarak gelir büyük ihtimalle. sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Yok üstadım amerikadan arris 6782 kablo modem alacakmış netmaster dandik onu kullanmam demişti
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    o zaman sıkıntı olmaz. alt kata router almanıza gerek kalmaycaktır.
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Üstadım üst kata modemin 1 nolu ethernet girişinden routerın wan girişine kablo çekerek bağlantı yapıyorduk ya peki dediğiniz gibi hem alt kata hemde üst kata router gerekse bu bağlantı nasıl oluyor sadece modemin 2 nolu ethernetinden routerın yine wan girişine bağlantı yaptığımızda işlem tamam oluyor mu? zira bazı yerlerde modemler için wan çıkışı sadece 1 nolu port olduğu gibi bilgiler var bu durumda 1 modeme sadece tek router bağlanması gerek mantık olarak pek aklıma yatmadığından size sorayım istedim böyle birşey yok değil mi? yani ben modemin ilk iki ethernet portunu kullanarak routerların wan girişlerine taktığım an 2 router kullanabiliyorum heralde?
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Birde hocam 1 modem 2 router kullanıldığında doğru bağlantı şekli nedir üst katta ki router wan portundan modeme al katta ki router da wan portundan modeme mi doğrusu yoksa alt kattaki router wan portundan modeme üst katta ki router wan portundan alt katta ki router a mı bağlanmalıdır?
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    öyle bir ayırım yok. ana modemin istediğiniz LAN portuna router bağlayabilirsiniz.
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    bence en doğrusu iki routerı ana modeme direkt bağlanmasıdır. ikinci dediğiniz şekilde bağlarsak ana modem ile router2 nin arasında router1 olmuş olacak. bu durumda router2 yi kullanan cihazlarda, router1 i kullananlara göre biraz daha geçikme, yavaşlık yaşanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 1 Kasım 2016; 20:42:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.