Şimdi Ara

Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
4
Favori
11.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir forum içerisinde kıyıda köşede kalmış fakat altın değerinde bir bilgi buldum ve paylaşmak istedim. Benim gibi sizler de mevcut kablosuz ağınızın sinyalinin yetmediği ve bu sinyalin artması için yeni bir Erişim Noktası (Access Point) satın aldınız. Ama bu cihaz hakkında çok bilginiz yok. Elinizin altında güzel bir teknoloji mevcut. Fakat kullanamıyorsunuz. Kısaca nedir bu erişim noktası aygıtları? bakalım;

    "Access point veya erişim noktası, birden fazla bilgisayarı kablosuz olarak birbirine bağlayan veya internet bağlantılarını sağlayan aygıt. Kablosuz Sinyal Tekrarlayıcı Noktası da diyebileceğimiz bir cihazdır. Almış olduğu kablosuz ağ sinyalini tekrar güçlendirip yayınlayarak mesafeyi ve sinyal kalitesini artıran bir cihazdır, genelde router özelliği de bulunan cihazlar kablolu bir ağı kablosuza çeviren wireless router görevini de (birini seçmek şartıyla) yapabilen cihazlardır.
    Routing, Bridge, Repeater olmak üzere üç özelliğe sahiptir;
    Routing: almış olduğu veri sinyallerini (internet gibi) kablosuz olarak RF sinyalleri ile ortama taşır
    Bridge: Kablosuz özelliğe sahip olmayan cihazları (Yazıcı gibi) kablosuz ağa dahil eder. Böylece ortak kullanıma yardımcı olur.
    Repeat: Kablosuz Vericilerden aldığı RF sinyallerini güçlendirerek Menzil arttırımına gitmek için kullanılır."

    Yukarıdaki Access Point tanımını okumuşdunuz. Bir nebzede olsa bilgi sahibi olduk. Access point arayüzüne girdik. Menülerde dolaşıyoruz. Karşımıza access pointin bize sağlayabildiği modlar listelendi. Fakat bu terimler ne anlama gelir bu modlar ne işe yarar bilmiyoruz. Gelin şimdi bunlara bir de yakından göz atalım;

     Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li

     Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li

     Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li

     Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li

     Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li

     Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li

    Sonuca varmak gerekirse;
    -Size gelen kablolu bir bağlantı var bunu kablosuza çevirmek istiyorsanız Access Point özelliği olan bir cihaz alacaksınız. (Alacağınız cihaz da Access Point ibaresini görmeniz yeterli)
    -Size gelen kablosuz bir bağlantı var bunu kablolu bağlantıya çevirmek istiyorsanız Client özelliğine sahip WDS modu olan bir Access Point alacaksınız.
    -Kablosuz bir internetiniz var bulunduğunuz odadan uzaklaşınca çekmiyor mu ? Kablosuz internetinizin çekim alanını genişletmek mi istiyorsunuz? bunun için Repeater özelliğine sahip bir cihaz alacaksınız (Alacağınız cihazda mutlaka Repeater ibaresini görmelisiniz)
    -Kablosuz interneti hem kablosuz hem kablolu olarak yaymak mı istiyorsunuz ? Universal Repeater özelliğine sahip Access Pointlerden almalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 7 Aralık 2013; 17:17:55 >







  • Sabahtan beri arıyorum hangisi ne iş yapıyor diye. Eline sağlık kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selcukkul S kullanıcısına yanıt
    ne mutlu bana yardımcı olabildiysem iyi forumlar kardeşim
  • Elinize sağlık. Ama eklenmesi gereken eksik bilgiler mevcut. Bende onları yazayım dedim.
    AP(Access Point): Bu modda cihaz sinyali kablolu alıp kablosuz olarak dağıtma işlemini yapar. DHCP etkindir. Buna bağlı olan cihazlara IP dağıtma görevi modemindir.Eğer üzerinde lan portu varsa kablolu olarakta interneti dağıtabilir.
    Router : Sinyali kablolu olarak alıp hem kablolu hem kablosuz olarak dağıtır. Kendi içinde bağımsız bir ağ oluşturur. Bağlı olan bilgisayarlar oluşturduğu ağ üzerinde farklı İPler alır.
    Bridge: Cihaz kendini tamamen switch moduna alır. Modeme kablolu bir şekilde bağlanır. Herhangi bir şekilde ağ görünmez cihazların tamamımı modem üzerinden IP adresi alır. Eğer kablosuz özelliği var ise ayrıca kablosuz olarak internet dağıtır.
    Repeater: Modem üzerinden kablosuz alarak aldığı bilgileri tamamı ile kendisine kopyalar. Modemin anteni gibi vazife görür. Sifre, Güvenlik Modu, Algoritma ve Kanal birebir modem ile aynı olur. Tüm bilgiler aynı olduğu için wifi ağında cihazı görmezsiniz. Sadece modem görünür. Şinyal yüksek bir şekilde görünür. Aynı zamanda cihazın Lan çıkışı varsa kablolu bir şekilde interneti dağıtabilir.
    Wireless ISP : Repeater gibi kablosuz olarak aldığğı sinyali hem kablolu hem kablosuz dağıtır. Router gibi kendine bağımsız bir ağ olusturur. Router in kablosuz siznyal almış hali gibi düşünebilirsiniz.
    Client : Bu zamana kadar gördüğüm cihazlarda client modunda çok değişkenlikler saptadım. Ama genel olarak kablosuz sinyali alıp sadece kablolu olarak dağıtım işlemi yaptığını gördüm.

    Eğer yanlışım varsa tespit eden arkadaşlar lütfen yorum yazsın. Ne kadar bilgi olursa bende dahil o kadar aydınlanırız.




  • Peki operation mode ile wireless mode arasındaki fark nedir?

     Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.