Şimdi Ara

Acces Point nasıl kullanılır yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar ben asus wl 330g marka ac.point aldım http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd5630 cihaz bu şimdi durumum şu komşuda kablosuz modem var philips sna6500 var laptop kullanıyor bende ust kattayım kablo çekmek gibi bir durum mumkun değil aldığım cihazı eternetten pc ye bağladım çalıştırdım arayğze girdim komşunun kablosuz bağlantısını algıladı cihaz ama ethernet tamam bağlantı sağlandı ama pc internete bağlanamıyorum sebebi nedir modemden ayar falanmı yapmak gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkurler

• bilgisi olan yokmu
  • oncelikle her access pointi client modunda kullanmiyorsun. aslinda hepsini kullanilabilir ama bazilarinin kullanici arayuzunde gerekli ayarlar olmuyor. gerekli ayarlar olsa bile farkli modellerin birbiri ile uyusma sorunu sikca olan bir sey. access pointi modem ile ayni marka ayni seri alsaydin kolayca wds bile yapabilirdin. simdi bi uyusmazlik olmiyacani farz ederek muhtemel cozumleri anlatayim.

anladim kadariyla client mode da ugrasiyorsun. access pointi clinet mode getirip karsi modemi secmissin. ip ayarlarini duzgun yaparsan interneti alman buyuk ihtimal. access pointin ip sini degstir, modeminki 192.168.2.1 ise asusu 192.168.2.50 gibi bir sey yap. modeme baglanan pc ye elle vercen butun ip ayarlarini access pointe gir. ayni sekilde kendi pc'nede access pointinkinden farkli sabit bi ip gir. uyumsuzluk yoksa calisir.

buyuk ihtimal farkli chipset ve model oldugu icin calismiyacak ama daha konforlu bi cozum wds olur. access pointe kablo ile baglanmak gerekmez. repeater gibi calisir evde kablosuz kullanirsin. modemin wireless menusunden wds yi aktif hale getirip asus un mac adresini wds menusunden gir. ayni sekilde asus dan wds yi ac. senin model roter degil sanirsam ama router ozelligi varsa kapamak gerek bridge olcak. dhcp serveri varsa kapatilcak. gene ip si modemin verdigi iplerden biri olcak. wireless ssid de modemin wireless ismi ile ayni olcak. en onemliside modemden iyi sinyal alabilcegi bi konumda olcak. bu sekilde ap ye wireless bagl;anirsin ap de modeme wireless baglanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 14 Ocak 2008; 11:52:25 >

• örnek

philips
    192.168.1.1

w330g
    192.168.1.50
    255.255.255.0
    192.168.1.1

pc
    192.168.1.51
    255.255.255.0
    192.168.1.1 yada 50
  • komşunun modeminde ne gibi ayarlar yapılmalı bu işte acemiyim normal bir ac.poİNT kullAIRken nasıl oluyor bu iş
  • h.buradaki yorum
    ASUS WL-330G WIRELESS ACCESS POINT hepsiburada.com üzrinden satın aldım. Alırken bazı şüphelerim var antensiz oluşu ilk etapta beni ürkütsede 54Mbps cekim gücü yaklaşık 18mtye kadar deskliyor (engelsiz) yaklaşık olarak 1Mbps gücünde 40 mtye kadar sinyal gücünü iletebiliyor. Kurulumu oldukca kolay olmasına ragmen web üzerindeki konsoluna girmem 6sa vaktimi aldı "subnet" sorunu verip durdu; çözümü alt ağ geçiş maskesini ip ayarlarından boş gecerek buldum. Access Point ve Ethernet Adaptor olmak üzere iki moduda destekliyor, ufak dizayn, kolay kurulum, 4/4lük işlev.. Access pointler icindeki en küçük canavar.. Tavsiye ederim.
  • client mode da kullanicaksan modemde bi ayar yapmana gerek yok. wds yapcaksanda onceki entryde nasil yapilcani aciklamistim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.