Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
467.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben ortalama ayda 700-800 km yol yapsam lpg li araç mı almam gerekiyor?

LPG li araç klimayı açınca performanslı olmaz. LPG kiti nin sorunları falan çıkarsa onlarla uğraşmak istemem.
    2.el bir aracın LPG li olması birazda riskli bence. LPG li aracı satıpta, DİZEL araba ile takas eden adamları gördükçe şüphelerim artıyor ...

quote:

Orjinalden alıntı: hkngzr

quote:

Orjinalden alıntı: SELCUK34

arkadaşlar selam lar; ben 1,4 tipo kullanıcısı idim fakat arabamı bugün itibari ile sattım. Hyundai accent GLS almak istiyorum. sizce bu araçlar nasıldır. forum a baktım ama net bilgiye ulaşamadım. birde sizlerden dinlemek isterim.

1-LPG limi yoksa benzinlimi tavsiye edersiniz
    2- benzinde km de ne kadar yakar
    3- bu arabaların kronik arızaları varmı?
    4- bana devamlı arıza çıkarırmı. tipoda devamlı arızalanıyordu. bunda da olurmu?

Cevaplarınız için şimdiden tşk. ederim

4 yıldır 1999 model 1.5 gls kullanıyorum. Aracımdan memnunum. Bu güne kadar yağını suyunu değiştirdim kullandım. Sorunsuz ve kullanımı kolay bir araç.

1-Çok km yapmıyorsanız benzinli tavsiye ederim.
    2-Benzinde 90 km/h hız geçilmezse sakin kullanımda 6-6.5 lt arası yakıyor. Buda km de 17 kuruş ediyor yaklaşık. Ş. içi trafiğe göre 8-10 lt arası 25-30 kr. oluyor km'de
    3-Yukarıda da belirttiğim gibi sorunsuz bir araç denilebilir.
    4-En soğuk günlerde dahi tek marşta çalışıyor. Beklenmedik arızalar olmaz. Bu güne kadar kronik bir arızasını yaşamadım duymadım. Sadece bazılarında ön göğüs çatlaması olduğunu biliyorum.

Ayrıca; Parça fiyatları, bakımı da uygun. Performans, yol tutuş yeterli. Güvenlik anlamında iyi değil. Kaporta zayıf, frenler de o kadar iyi değil.Ayrıca hızı bayağı belli ediyor. Motor, yol gürültüsü yüksek devir ve hızlarda fazla. İç mekan malzeme kalitesi, işçilik yeterli. (Tipo,tempra, broadway, reno 19 vb. benzer modellerden daha iyi.) iç mekan malzeme tıkırtısı -en azından benimkinde- yok. aynalar elektirikli, anten otomatik, bagaj içerden açılıyor, çoğunda klima mevcut. Motor sakin ve sessiz çalışıyor. Kalkışlarda seri denebilir...

• hkngzr arkadaşım açıklaman için teşekkür ederim yanlız kafama takılan birşey oldu. hızı baya belli ediyor ne demek.
  • erhanbaba62 selam; lpg gerçekten çok hesaplı oluyor benzine göre düşünsene nerdeyle yarı yarıya. hergün arabanı ilk çalıştırdığında ve arabayı akşam parketmeden benzine aldığında hiçbir sorun yaşamazsın. bende bu krizde en mantıklısı lpg li. tek kötü yanı alışveriş merkezlerine gideceğinde dışarıda park yeri araman lazım içeri giremezsin.... :)
  • birim fiyat olarak lpg ucuzdur ama tüketim olarak düşünülürse 100 km de 8 litre benzin tüketen araç, 10-11 litre lpg yakıyor

yani tüketim fazla.

quote:

erhanbaba62 selam; lpg gerçekten çok hesaplı oluyor benzine göre düşünsene nerdeyle yarı yarıya. hergün arabanı ilk çalıştırdığında ve arabayı akşam parketmeden benzine aldığında hiçbir sorun yaşamazsın. bende bu krizde en mantıklısı lpg li. tek kötü yanı alışveriş merkezlerine gideceğinde dışarıda park yeri araman lazım içeri giremezsin.... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbaba62 -- 29 Ocak 2009; 11:33:19 >
  • quote:

hkngzr arkadaşım açıklaman için teşekkür ederim yanlız kafama takılan birşey oldu. hızı baya belli ediyor ne demek.

Seyir sırasında, diğer bazı araçlarla karşılaştırınca yolcunun hissettiği hız fazla oluyor. Bazı araçlar 120-130 km/h hızlarda dahi yolcuyu tedirgin etmiyor. Bunda 90 km/h hızlarda yolcuyu tedirgin ediyor. Daha hızlı gidiyormuş hissi veriyor.
  • quote:

quote:

hkngzr arkadaşım açıklaman için teşekkür ederim yanlız kafama takılan birşey oldu. hızı baya belli ediyor ne demek.

Seyir sırasında, diğer bazı araçlarla karşılaştırınca yolcunun hissettiği hız fazla oluyor. Bazı araçlar 120-130 km/h hızlarda dahi yolcuyu tedirgin etmiyor. Bunda 90 km/h hızlarda yolcuyu tedirgin ediyor. Daha hızlı gidiyormuş hissi veriyor.

dostum o hızı hissettirmesinin sebebi arabanın seri olarak hızlanması..birde sen hızlı bir kullanıcıysan tabikide hissedecek..ama belli bir müddet sonra 130-140 hissetmiyorlar..sürekli uzun yola giden biri olarak sölüyorum şehir içinde hız daha fazla hissedilir dur kalk felan filan.......

• quote:

Orjinalden alıntı: adrenalin876

quote:

quote:

dostum o hızı hissettirmesinin sebebi arabanın seri olarak hızlanması..birde sen hızlı bir kullanıcıysan tabikide hissedecek..ama belli bir müddet sonra 130-140 hissetmiyorlar..sürekli uzun yola giden biri olarak sölüyorum şehir içinde hız daha fazla hissedilir dur kalk felan filan.......

Hızlı değil ama, seri kullandığımı söyleyebilirim. Dediğin doğru olabilir.

• Tipo ile Accent arasında Olumlu yönde bariz farklar bulacaksınız.
    Ancak Tipo 1.4 -1.6 ne kullndığınızı bilmiyorum.

Accent 1.5 GLS 102 BG / 1.6 16V 107 BG serisini tavsiye edeceğim.
    Yani 2001 ve yukarısı seriler (Era altı yumurta kasa üstü)
    Ne kazanıp ne kaybedersiniz.

Ekonomik ve uzun ömürlü bir motora sahip bir araç alabilrisiniz.
    Yedek Parçalar konusunda sorun yaşamazsınız. Ucuz bulunabilir ve kalitelidir.
    Sorun üretmeyen bakımları yapıldığında çok zor yolda kalabileceğiniz bir araç sahibi olursunuz
    LPG kuru yakıttır. Kim ne derse desin motor ömrübe endirek diğer ateşmele parçalarına direk etkiler.
    Ancak tartışmasız ucuz bir yakıttır. Getirisini ve götürüsünü hesaplamak gerekir.

Çevreden duyduklarınıza yada yazılanlara inanmayınız.
    Fikren değil fiziksel olarak temas edip yaşayanlar doğruyu bilir.
    bu ve diğer konu yerlerinde kullanan arkadaşlardan fikir alabilirsiniz.
    İstisnalar dışında tüm bilgiler olumlu olacaktır.

Daha önceden de bahsettiştim, accecnt 95 ve yukarısı seriler Mitsubishi (carizma teknolojik yapısı diyebilirim) teknolojisi üzerine kurulumuş çok az sorun üretebilen araçlardır.
    Küçük sıkıntıları mevcuttur. Bu da aracın fiyatına bakıldığında normal olmalıdır.

Sorunlar, döşeme daha ortopedik olabildi. Ön konsol Plsatik yapı yerine elastiki yapında olabilirdi.
    Dış kaporta sacı daha kalın olabilridi.( Ancak kapılarda ve iskelette kullanlan çelik barlar Emniyeti sağlamış)
    Ses izolasyonu daha iyi yapılabilirdi. Sesi içeri fazla alması aracın çok hızlıymış hissi vermekle birlikte birazda olsa rahatsız etmekte.
    Aracın ivmelenmelerini daha da hızlandırabilirdi, bu defa aracın yakıtı artacaktı.

Bu ve buna benzer küçük şeyler. Bence fiyatına ve içeriğine göre alınabilecek en uygun araçtır.

quote:

arkadaşlar selam lar; ben 1,4 tipo kullanıcısı idim fakat arabamı bugün itibari ile sattım. Hyundai accent GLS almak istiyorum. sizce bu araçlar nasıldır. forum a baktım ama net bilgiye ulaşamadım. birde sizlerden dinlemek isterim.

1-LPG limi yoksa benzinlimi tavsiye edersiniz
    2- benzinde km de ne kadar yakar
    3- bu arabaların kronik arızaları varmı?
    4- bana devamlı arıza çıkarırmı. tipoda devamlı arızalanıyordu. bunda da olurmu?

Cevaplarınız için şimdiden tşk. ederim

• arkadaşlar 1 yılı aşkındır 1,5 gls accent kullanıyorum ne uzun yolda nede şehir içi kullanımında herhangi bir sıkıntı yaşamadım.bence bu paralara alınabilecek en uygun araçtır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyundai_98

arkadaşlar 1 yılı aşkındır 1,5 gls accent kullanıyorum ne uzun yolda nede şehir içi kullanımında herhangi bir sıkıntı yaşamadım.bence bu paralara alınabilecek en uygun araçtır.

Aynen katılıyorum.
  • Araç Fenni muayene istasyonunda sorun yaşayan arkadaşımız oldumu acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogunmas

Araç Fenni muayene istasyonunda sorun yaşayan arkadaşımız oldumu acaba ?

benimde merak ettiğim bir konu var:

muayenesi bitmemiş aracı yeniden muayeneye sokabilirmiyiz ?

(örneğin benim almak istediğim aracın muayenesi nisan ayında bitiyor. ama ben aracı almadan önce temiz olduğuna inanmak için tüvturk muayenesinden geçmesini istiyorum. nisanda bitecek olan muayeneyi şuan yapabilirmi araç sahibi ?)
  • Arkadaşlar merhaba, Ben de artık bir accent sahibiyim.

1998 model, 82 binde, değişeni olmayan, 1.3 atiker lpgli aracı geçen hafta 8500 e satın aldım.
    Araç güzel, gayet seri.. Takırtı tıkırtı yok, boya temiz.

Ama bir konuda aldatıldık

Aracı Hyundai yetkili servisine gösterdim, servisin onayı sonrasında aracı aldım. Ertesi gün araca hem lpg hem benzin koyduğumda aracın benzin ibresinin yerinden oynamadığını gördüm. Baktım araç benzinde de çalışmıyor.. Hemen aracı gösterdiğim servise gittim. Araca baktılar, benzin pompası arızalı değişmesi gerekli imiş. Fiyat 400 tl + KDV

Servis expertiz raporunu verirken motor incelemesini üstün körü yapıyor. Aracın motoruna bakan ustaya aracın expertizi esnasında neden yakıt pompası arızasının tespit edilmediğini sorduğumda, aracı hem benzinde hem de lpg de ayrı ayrı çalıştırma gibi bir uygulamanın olmadığını, motora genel olarak bakıldığını söyledi. (açık açık söylemese de motora üstün körü bakıldığını ima etti)

Anlayacağınız ilk kazığı servisten yedik :)

Aracı aldığımda araçta 4 adet sıfır lastik, pıoner set vardı. :)
    Bende aracı uygun fiyata aldım diye düşünürken...
    Benzin pompası masrafı çıktı:)))

Araç alacaklara tavsiyem aracı hem lpg de hem beniznde çalıştırın. Tecrübe konuşuyor

Bu hyundailer için yan sanayii benzin pompası bulunur mu, tavsiye eder misiniz?

Ön göğüs çatlakları sanırım bu modellerde müzmin bir sorun.. Bu çatlağa karşı alanacak bir önlem yada giderme yöntemi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 26 Şubat 2009; 11:14:04 >

• Hayırlı olsun. KAzasız belasız sürüşler dilerim.

400 Tl lik benzin pompası bana göre pahalı. Servis Fiyatı olduğunu düşünüyorum.
    Spot parçacılara bir bakmanı tavsiye ederim. Emin ol pişman olmayacaksın.

Göğüsteki çatlak konusun, Tüm yumurta kasaların ön konsolu sert plastikten yapılması bir taraftan iyi diğer taraftan kötü.
    Çatlamış olan yer çok büyük değilse tavsiyem güzel bir şekilde üstünü temizle.
    Sonra Force 805 türü japon yapıştırıcı türevi kaliteli bir yapıştrııcı ile çatlağı sıkıştırıp yapıştırmandır.
    eskisinden daha sağlıklı oluyor. Sadece çatlak yüzeye yapıştırıcıyı mümkün mertebe dar olarak sürmeye çalış dağıtmamaya özen göster. Leke bırakır.
  • merhaba,

ben de 1 hafta içinde 1.5 GLS alacağım.

cebimde 9000-9500 civarı para var..

sahibinden.com'a baktığımda:
    -1995-1999 arası modeller çıkıyor..

peki 1.5 gls yerine 1.3 ls veya lx tavsiye eder misiniz?
  • Tam olarak ne alacağınıza karar verdiniz mi ?

Verdiğiniz rakamlara 2002 GLS 1.5i MPI a kadar çıkılabilir
  • Kesinlikle GLS alın. Motor ve donanım olarak çok çok daha iyi. Aksi taktirde pişman olabilirsiniz. Hayırlı olsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: mavibenim

merhaba,

ben de 1 hafta içinde 1.5 GLS alacağım.

cebimde 9000-9500 civarı para var..

sahibinden.com'a baktığımda:
    -1995-1999 arası modeller çıkıyor..

peki 1.5 gls yerine 1.3 ls veya lx tavsiye eder misiniz?
  • GLS, ACCENT 95 Ten başlayıp admira 2006 ya kadar gider.

GLS Ful paket 1.5 / 1.6 Enjeksiyonlu seri demektir. Bu 12V olur 16V olur MPI olur.

elinizdeki rakama 2001-2002 model GLS Milenyum kasa , 1.5i 107BG ful paket bri araç rahat alınabilir.
  • admire de gls gibi kavramlar yoktur. yumurta kasa ve milenyumlarda vardır sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbaba62 -- 5 Mart 2009; 10:27:37 >
  • Pardon bilgisizliğimi mazur görünüz,

Peki, Sizde admire nin Gls olmayan paket model değilde "kavram" ını tanıtın.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.