Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
53
Favori
475.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakan Usta selam

    reno scenic 1.6 otomatik aracım var. 1,5 yıldır abs ışığı yanıyor. servise ve birkaç yere gittiğimde beyin arızası dediler. makinaya bağlandığında hiçbir iletişim kurulamıyor. beynin yapılabileceğini söylüyorlar (sen de aynı şeyi söylemişsin). bunun için ne yapabiliriz. yine de beyin harici bir sorun olabilirmi?
    teşekkürler
  • Hakan Usta meşgul heralde ya kaç gündür, attığımız PM lere de cewap wermior:(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: topalsineq

    Aracım 200 model astra 1.6 gl. Abs lambası sürekli yanıyo.İlk zamanlar yanıp sönüyodu usta cihaza baglayıp baktı sag ön teker abs sensörü dedi temizledi felan lamba sönmedi. O günden itibaren sürekli yanmaya başladı. Bu gün abs poryasından sonra olan sensörü yani kabloyu degiştirdim. Ancak lamba yine sönmedi. Tekrar cihaza bagladık. Sag ön teker abs sensöründe kısa devre yazıyo. Bu nerden kaynaklanıyo olabilir. Forum sitelerinde biraz dolastım cesitli arızallar ve tamirler var bi sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim
    quote:

    Orjinalden alıntı: hakanusta

    Arkadaşlar aracınızda ABS sorunu yaşıyorsanız tüm şikayetlerinizi bu başlık altında yazabilirsiniz.
    Aracınız ticari veya binek araçlarında marka,model gözetmeksizin şikayetlerinize burdan yardımcı olacağım.
    Temenim inşallah bu tür arızalarla karşılaşmamanız dileğiyle saygılar.




    Sensörü ve elektrik hatını konrol ettirin.Fakat bu tür arızalar abs beyninden kaynaklanıyor.Tamiri mümkündür.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CAPTAIN

    Hakan Usta verdiğin bilgiler ve forum kullanıcılarına yeptığın kritik yardımlardan ötürü şimdiden teşekkür ederim... Benim maruzatım ise klasik bilinen Megane II frenlemesinde ABS'nin çok erken devreye girmesi, lastiği yeni değiştirdiğim halde frene ne şekilde basarsam basim, muhtemelen AFU (acil fren destek unitesi) yüzünden bir türlü istediğim verimi alamıyorum, bundan ziyade birçok araç kullandım ama o araçlar tekerleğin kilitleyeceği ana kadar zorluyor, yani ABS kolay kolay devreye girmiyor, ama benm arabada zırt pırt çalışıyor, ilk aldığım günlerde frene güvenip girdiğim riskler ayrı bir hikaye... Yardımcı olursanız çok sevinirim Hakan Ustam...



    Peki abs erken devreye girdiğinde abs lambası yanıyor mu?
    Eğer yanmıyorsa lastik veya fren balataları olabilir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: martim

    Hakan Usta selam

    reno scenic 1.6 otomatik aracım var. 1,5 yıldır abs ışığı yanıyor. servise ve birkaç yere gittiğimde beyin arızası dediler. makinaya bağlandığında hiçbir iletişim kurulamıyor. beynin yapılabileceğini söylüyorlar (sen de aynı şeyi söylemişsin). bunun için ne yapabiliriz. yine de beyin harici bir sorun olabilirmi?
    teşekkürler




    Beyin mutlaka arızalıdır fakat yinede beyini besleyen hatları kontrol etmek gerekir.
  • ABS sistemi sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmeden aracın kontrollü durmasını sağlayan bir sistemdir.Mesela aracınızla yolda giderken bir futbol topu aniden yolunuzun üzerinde zıplamaya başlıyor ve park edilmiş bir aracın arkasından küçük bir çocuk onu yakalamak için yola fırlıyor.O anda içinizde salgılanan adrenalin kalbinizde ve beyninizde bir şimşek çaktırıyor ve siz olağan bir güçle ABS fren sistemiyle donatılmış otomobilinizin fren pedalına yükleniyorsunuz.Geri kalanı ise oldukça karmaşık bir sistem gerçekleştiriyor ve aracınızı güvenli bir mesafede durdurarak üzücü bir olayla sonuçlanmasını önlüyor.Tabiki trafik kurallarına uyduğunuz takdirde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanusta -- 26 Ocak 2009; 10:13:49 >
  • Selam Hakan usta 2000 model Focus Aracımın Kontağı açıp aracı çalıştırdığımda ABS ve diger lambaları sönüyor fakat araçla yol almaya başladığımda ABS lambası yanıyor.Ancak aracı yavaş sürdüğümde ABS lambası yanmıyor 20-30 KM hıza çıkmaya başlayınca yanıyor.Neden olabilir?Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeakin

    Selam Hakan usta 2000 model Focus Aracımın Kontağı açıp aracı çalıştırdığımda ABS ve diger lambaları sönüyor fakat araçla yol almaya başladığımda ABS lambası yanıyor.Ancak aracı yavaş sürdüğümde ABS lambası yanmıyor 20-30 KM hıza çıkmaya başlayınca yanıyor.Neden olabilir?Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.



    Aracınızda yakın zamanda herhangibir işlem yaptırdınız mı?
    Sensörlerden gelen sinyal bozukluğudur.
  • Daha önce araç benden önceki sahibinde iken ön sağ tekere giden sensör kablosu kopma v.s nedeni ile işlem görmüş sanırım üzeri bantlı idi ve bantları eskimiş idi bende bantları söküp bağlantıyı sıkılayıp tekrar bantladım bundan ötürü olabilirmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeakin

    Daha önce araç benden önceki sahibinde iken ön sağ tekere giden sensör kablosu kopma v.s nedeni ile işlem görmüş sanırım üzeri bantlı idi ve bantları eskimiş idi bende bantları söküp bağlantıyı sıkılayıp tekrar bantladım bundan ötürü olabilirmi?



    Bağladığınız kabloların ucları ters olabilir.
  • Teşekkürler bağlantıyı bi kontrol edeyim.Duruma göre tekrar size dönerim.
  • benım abs degıl ama frenlerde problemım var balataları yenı degıstırdıkk yaklasık 2 ay oluyor oncelıkle vıtes degıstırıken debrıyaja bastıgımda gıcır dıye ses gelıyor debrıyajı bırakırken oluyor bu yada bastıgımda yaglanması gerekıyor ama nasıl yapacam bılmıyorum frene bastıgımda ıse buna benzer bı ses frenlerdengelıyor yıne gıcırgıcr dıye anlamadım ne olabılır acabaa
  • şiiii
  • usta aracım 2001 astra elegance aracımda abs var benim sorunum aracımla uzun yol yaptıktan sonra (ortalama 100 km)frene bastığımda ön tekerleklerden uğultu şeklinde bir ses geliyor ustaya gösterdim bana disklerin biraz aşındığını ancak bu kadar ses yapmayacağını fren balatalarının ısındığı için ses yaptığını söyledi birde arabamı yıkarken sol ön tekerlek diskinin sağ taraftan daha çok ısındığını fark ettim bu sorunlarımla ilgili cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: makovad

    benım abs degıl ama frenlerde problemım var balataları yenı degıstırdıkk yaklasık 2 ay oluyor oncelıkle vıtes degıstırıken debrıyaja bastıgımda gıcır dıye ses gelıyor debrıyajı bırakırken oluyor bu yada bastıgımda yaglanması gerekıyor ama nasıl yapacam bılmıyorum frene bastıgımda ıse buna benzer bı ses frenlerdengelıyor yıne gıcırgıcr dıye anlamadım ne olabılır acabaa



    Merhaba makovad,

    Bu gelen pedalların bir yere sürtmesiyle oluşan bir sese benziyor.Sürten yeri tespit edip yağlamanızı öneririm.(Bu arada neden sürtüğünü tam olarak kontrol edin.)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asayiş43

    usta aracım 2001 astra elegance aracımda abs var benim sorunum aracımla uzun yol yaptıktan sonra (ortalama 100 km)frene bastığımda ön tekerleklerden uğultu şeklinde bir ses geliyor ustaya gösterdim bana disklerin biraz aşındığını ancak bu kadar ses yapmayacağını fren balatalarının ısındığı için ses yaptığını söyledi birde arabamı yıkarken sol ön tekerlek diskinin sağ taraftan daha çok ısındığını fark ettim bu sorunlarımla ilgili cevap verirseniz sevinirim teşekkürler



    Merhaba asayiş43,
    Sorununuz abs sistemi ile ilgili değildir.Fren merkezlerini kontrol ettirin.
  • ABS lambası şakaya gelmez.Sorunlarınızı en kısa zamanda güvendiğiniz servislerinizde kontrollerini mutlaka yaptırın.
  • 2008 ALBEA 1.3 MJ DYNAMIC FULL
    HAKAN USTA,
    ABS'NİN YAĞIŞLI HAVALARDA DAHA ÇABUK DEVREYE GİRECEĞİ GİBİ BİRŞEY ANLADIM YAZDIKLARINIZDAN DOĞRU MU? ÇÜNKÜ BAZAN HIZLI FREN YAPIYORUM ABS DEVREYE GİRER DİYE DÜŞÜNÜRKEN HİÇ GİRMİYOR DEVREYE VEYA EN SON DURMA NOKTASINA YAKIN BİR YERDE, BAZAN DA FRENE DOKUNUR DOKUNMAZ DEVREYE GİRİYOR..GALİBA YOL YAĞIŞLI VE KAYGANKEN..YANİ ÜRKÜYOR BAZAN İNSAN NE OLUYOR DİYE..ABS IŞIĞI BELİRTTİĞİNİZ GİBİ NORMAL ÇALIŞIYOR..SANIYORUM SORUNUM YOK, DOĞRU MU?
    İYİ ÇALIŞMALAR..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdivan

    2008 ALBEA 1.3 MJ DYNAMIC FULL
    HAKAN USTA,
    ABS'NİN YAĞIŞLI HAVALARDA DAHA ÇABUK DEVREYE GİRECEĞİ GİBİ BİRŞEY ANLADIM YAZDIKLARINIZDAN DOĞRU MU? ÇÜNKÜ BAZAN HIZLI FREN YAPIYORUM ABS DEVREYE GİRER DİYE DÜŞÜNÜRKEN HİÇ GİRMİYOR DEVREYE VEYA EN SON DURMA NOKTASINA YAKIN BİR YERDE, BAZAN DA FRENE DOKUNUR DOKUNMAZ DEVREYE GİRİYOR..GALİBA YOL YAĞIŞLI VE KAYGANKEN..YANİ ÜRKÜYOR BAZAN İNSAN NE OLUYOR DİYE..ABS IŞIĞI BELİRTTİĞİNİZ GİBİ NORMAL ÇALIŞIYOR..SANIYORUM SORUNUM YOK, DOĞRU MU?
    İYİ ÇALIŞMALAR..



    Yerin kaygan olması abs sisteminin çabuk devreye girmesine neden olur.ABS sistemi tekerleğin kaymaya başladığı andan itibaren devreye girerek (fren pedalında hissedilir biçimde titreşim yapar) tekerleğin kızaklamasını önler ve böylelikle direksiyon hakimiyetini kaybetmeden emliyetli bir duruş sağlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozkann79

    hakan ustam Benim de 98 marea aracımda EBD problemi (abs ve el freni lambası yanıyor) var. aracım 2 el . ilk aldığımdada bu problem vardı. havalar çok soğuk olduğumda ABS çalışıyor, ama sıcak havalarda abs ve el freni lambası yanıyor. samsun da tamircide bilgisayara bağlattığımda şu üç hatayı çıkardı.
    C1121 Ventil Rölesi Kesinti-Şasi Çıkışı
    C1800 Akü Gerilimi çok Düşük
    C1952 Sensörler için (5V) besleme gerili
    bu hataları yorumlayarak baya masraflı olur dediler. yani tam net bir çözüm sunmadılar bende araca hiç dokundurtmadım.
    bende havalar soğukken içim rahat araba kullanıyorum( ABS çlışıyor-ışkları yanmıyor) ama hava sıcakken çok tedirgin oluyorum ABS çalışmıyor.
    yardımcı olur yol gösterirsen sevinirim.




    ABS beyni tamiri yapılabiliyor.Uygun fiyata garantili yaparız.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.