Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
53
Favori
475.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesajım bulunsun. hakan ustaya herzaman heran ihtiyaç duyulabilir. ellerinize sağlık hakanustam böyle bir sayfa açıp bilgi birikiminizi paylaştığınız için.
  • hakan bey iyi çalışmalar abs beyninin tamiri için aracın gelmesi şartmı yoksa beyni size göndermemiz yeterlimi çalıştığının testini araç olmadan yapabiliyormusunuz.
  • Hayırlı İşler Hakan Ustam,
    Neredeye bütün forumu okudum ve sorunuma çözüm bulmak için sizden yardım istiyorum..

    2000Model Nissan Primera sahibiyim. Sıkışık trafikte frene daha ayagımı dokundurmadan ABS 'zırrrr' dıye ayagımın altında resmen tıtrıyor ve hergun olmasa bıle haftada 2-3 sefer önümdeki araçlara dokunuyorum.Tutanak tutmaktan sıkıldım artık,ehlıyet ruhsat fotokopisi dagıtmaktan butun ıstanbul tanıyor benı. servise götürüyorum sensörlerimin değişmesi gerektigini söylüyorlar(tabıkı kolaya kaçıyorlar) 700 lıra tanesı diyor nıssan yetkılı servısı. Çıkma parça almak istemiyorum(bozuk vs olabılır dıye) kendı ustam sorunu bır turlu cozemıyor. sensorlerı cıkartalım temızleyelım dıyoruz,hepsi kaynamış bulundugu yere.sökersek birdaha takamayız dıyor. uzun fren mesafelerınde bıle sıkıntı yaratıyor,çok aşırı ve çok sık devreye gırıyor.ara ara da ABS devreden çıkarak ışık yakıyor.Şayet istanbuldaysanız sizlerle forumdan konuşmak yerine direkt arabayı test etmenizi isterim. Buradan yardımcı olabılecegınız bır konu varsa lütfen yazınız..Teşekkürler..




  • hakan ustam benım 2006 model civik var arabam durma noktasında frene basınca zıngggggg (metalımsı bır ses) gelıyor....abs de sorun olabılırmı ...sensorler temızlendı balatalar yenılendı ama sorun devam edıyo....ben ıstanbuldyım ...yardımcı olurmıusunuz sorun gecmesı ıcın ankaraya bıle gelebılırım
  • Atatürk'ün Orijinal el yazısı Font'unu indirmek için:http://www.artikel.com.tr/atafont/atafont.htm
  • Konu güncel mi???
  • Hakan Usta Günaydın

    Opel vectra B 1996 model 2000 motor gls model aracım var ABS ve TC ışığı sürekli yanıyor tamirciye götürdüğümde makineye taktılar ve ABS Beyni Role hatası verdiğinden bahsettiler ve değiştirlmesi gerektiğinden bahsettiler acaba tamir imkanı varmı ve bana maliyeti ne olur yardımlarınızı rica ederim.

    Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim iyi çalışmalar.
  • Usta konuya bayadır cevap yazmamış anlaşılan.
  • Hakan usta kolay gelsin. Yardımların için teşekkür ederiz.
    Benimde başım ABS den dertte. Bendeki sorun şöyle ; Soğuk havalarda abs ile ilgili sorun yaşamıyorum. Özellikle sıcak havalarda kalkış yaptıktan sonra kalkışı yarım dabriyajda biraz fazla kalırsam veya aracın arka koltuklarında oturan varsa abs ışığı sabit bir şekilde el freni ışığıda yanıp sönerek sesli ikaz verip uyarıyor. daha sonra araç dinlenirse sorun olmuyor . ama sıcak havalarda sık sık yapıyor. koskoca kış boyunca sadece 1 kez başıma geldi. hiç bir ustada sorunumu çözemedi beyin değişecek diyorlar okadar. Yardımların için şimdiden teşekkürler
  • kardeşim el freni cekik kopruden geçmiş, olay sonrasında fren cok sertlesti ve tam basıldıgında dahi zor durmaya basladı arac ve en sonunda abs ışığı yandı, bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvfk -- 13 Mayıs 2014; 15:23:30 >
  • Ustam merhabalar.Forumdaki cevaplarınızı okudum.Benimde bir sıkıntım var paylaşmak istedim.Yardımlarınızıda bekliyorum.Aracım 92 model peugeot 605.Aracın teknik özelliklerinde ABS var yazıyor fakat aracı çalıştırırken ne ışığı yanıyor nede yolda seyir halindeyken ABS devreye giriyor.Bu ABS sistemi takılıp sökülen bişeymi yoksa bunu neden yapar.Teşekkürler şimdiden.
  • Merhaba

    Yazılanları okuduktan sonra Hakan usta bu ABS işinde uzman olduğunu gördüm sorunumla alakalı birşeyler yazmak istedim. Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

    Aracım PROTON PERSONA 416 1.6 HB
    Abs lambası yanıyor tamriciye götürdüm abs yi bilgilsayara bağladı abs beynine ulaşamadı, çıkma beyin taktılar sağ da hata var uyarısını verdi daha sonra sağ tarafı kontrol ettiler sen sörün kablosuna baktılar çalışan sağ sensörle değerleri aynı çıktı.( Tabi ölçtüler diyorum kablonun sağlam olduğunumu sensörümü ölçtüler bilemiyorum.)


    Sonuç ya sensör arızalı yada kablosu dediler bir ton param gitti ama sorun çözülemedi bana yardımcı olacak bir arkadaş varmı Hakan ustaya nasıl ulaşa bilirim.

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foseco -- 22 Mayıs 2012; 17:35:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: foseco

    Merhaba

    Yazılanları okuduktan sonra Hakan usta bu ABS işinde uzman olduğunu gördüm sorunumla alakalı birşeyler yazmak istedim. Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

    Aracım PROTON PERSONA 416 1.6 HB
    Abs lambası yanıyor tamriciye götürdüm abs yi bilgilsayara bağladı abs beynine ulaşamadı, çıkma beyin taktılar sağ da hata var uyarısını verdi daha sonra sağ tarafı kontrol ettiler sen sörün kablosuna baktılar çalışan sağ sensörle değerleri aynı çıktı.( Tabi ölçtüler diyorum kablonun sağlam olduğunumu sensörümü ölçtüler bilemiyorum.)


    Sonuç ya sensör arızalı yada kablosu dediler bir ton param gitti ama sorun çözülemedi bana yardımcı olacak bir arkadaş varmı Hakan ustaya nasıl ulaşa bilirim.

    Teşekkürler...

    Abs beyni soket üzerinden osiloskop sinyallerini kontrol ettirin.




  • MERHABA HAKAN USTA... ben adana dan yanınıza gelmiştim ve vectra b 2.0 cd aracımın 3 ay önce abs beynindeki selonoid valf arızasını gidermiştin. Abs beyni ışıklarını tekrar yakmaya başladı. şimdide cihaza bağlandığında pompa motoru arızası veriyor ve abs ile tc lambalarım sürekli yanarak beni çileden çıkarıyor. bu arıza nedir ve nasıl giderebiliriz. şimdiden çok teşekkür ederim....
  • bütün başlığı okuyamadım kusura bakmayın ancak cevabı verildi mi bilmiyorum.. foçaya gezmeye gittiğim bir gün akşam araca bindiğimde abs lambasının yanık kaldığını gördüm, biraz panikleyip arkadaşımı aradım ve durumu anlattım.. bana düz yola çıkıp geri geri yüksek sürate çıkmamı söyledi, dediği gibi yaptım ve lamba söndü.. 3-5 km git yanarsa tekrar ara beni dedi, o günden beri bir daha yanmadı..
  • Arkadaslar sorununuz varsa Hakan usta ABS konusunda cok iyi arabam 2004 model mitsubishi lancer....AZIZOGLU yetkili servisinegittim anlamadilar ...ozel mitsubishi servisine gittim sacma sapan parami aldilar sorunda cozumsuz kaldi....en son hakan ustayi burdan taniyarak gittim ...sorunu 1 gun icin de cozdu...burdan cok tesekkur ederim kendisine...arkadaslar sorununuz ABS ise tek adres hakan usta....
  • Hakan usta allah rızası için kimseyi bursa da bosch car servise yollama sadece abs sensör kablosu değişimine 200 tl verdim dikkat
  • Hakan Usta merhaba, benim aracım chevrolet kalos 1.4 se hb 2.ay önce 15-20 km hızlarda frene hafif dokunduğumda abs devreye giriyordu ancak arıza ışığı yanmıyordu nadiren yandığındada aracı stop edip çalıştırdığımda ışık sönüyordu yetkili servise aracı götürdüğümde abs bağlantı kurulamadığını ve bütün parcaları tek tek incelemeleri gerktiklerini söylediler bende aracı bosch car servise götürdüm onlarda abs bağlantı kuramadıklarını ve izmirde beyin tamir eden bir yer varmış oraya yönlendirdiler ancak ben oraya gitmeyip sanayide soketlerini elden geçirdiler ve abs ile ilgili harhangi bir sorunum kalmadı 1 ay bu şekilde kullandım gecen hafta ön düzen ayarı için tamire verdim amortisör yastıkları ve salıncak fişekleri değiştikten sonra tekrar abs ışığı yanmaya başladı.şuan sürekli yanıyor soketleri tamirciyele berber elden geçirdik ancak arıza ışıgı sönmedi.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim




  • öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz teşekkür etmek istiyorum. benim 97 nissan primera 2.0SE aracım var. yavaş giderken kısa mesafede dönüş yaparken frene yavaşça bastığımda abs devreye giriyor ve fren şişiyor. durmıyacak gibi oluyor. belli bir süre sonra abs ışığı yanıyor ve abs devre dışı kalıyor. özellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmalarda direksiyonu çevirdiğimde abs ışığı yanıyor. bilgisayara bağlattım sağ abs ön sensörü diyor. servise gittim arızayı sildirttim bilgisayara bağlı bir şekilde tur attık. tüm sensörleri hız okumalarında sağ ön hep 3 - 4 hız az gösteriyor. bunun orjinali 700 tl. yan sanayiisi 250 tl. forumu okudum benim sorunumu yaşayan baya bir kişi var. ben balıkesirde görev yapyor. ne önerirsiniz buralarda yaptırabileceğim sizin tavsiye ettiğiniz yerler varmı? bursa bana yakın. cevaplarsanız çok memnun olurum.
  • iyi günler ...benimde bir sorum olacaktı... aracım megane 2 sedan 2004 model.ön disklerini ,balataları ve lastikleri 1 hafta önce değiştirdim..ancak aracımda abs ışığı yanıyor arasıra..arabayı durdurup tekrar çalıştırıyorum ışık sönüyor ama ertesi gün tekrar yanıyor..bunun sebebi ne olabilir...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.