Şimdi Ara

##ABIT AB9-QUADGT İNCELEMESİ&YARDIMLAŞMA TOPİĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
340
Cevap
1
Favori
16.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artık Abit anakartlarda standart haline gelen GURU teknolojisi, kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmüştü. Çünkü bu teknoloji anakart üretimi alanında bir ilkti. Bu teknolojinin bu şekilde büyük bir ilgi görmesinin en büyük sebeplerinden biri de, işletim sistemi üzerinden işlemcinize stabil bir şekilde overclock yapmanıza olanak sağlıyordu.Gösterilen bu ilgiden firma da oldukça memnun kalmış ve artık ekran kartlarında dahi GURU teknolojisini kullanmaya başlamıştı.

resim simdilik kaldirildi

Ama Abit firmasına bu da yetmemiş olacak ki, artık GURU teknolojisine sahip olan anakartları ile birlikte kullanılabilen birde kontrol panel geliştirmiş. "Abit GURU Control Panel" adı verilen bu ürün sayesinde hem kasanıza şık bir görünüm verebilir, hemde anakartınız üzerinden bir çok ayara ulaşabilirsiniz.

Anında Overclock
    Panel üzerinden ne anakartınızın BIOS ayarlarına girmeye ne de işletim sisteminizi çalıştırmaya gerek kalmadan artık overclock yapabiliyorsunuz.

Hardware Monitör
    Bu özellik sayesinde ise; kontrol panel üzerinde bulunan ekrandan, CPU fan hızı, voltaj değerleri ve kuzey köprüsü sıcaklığını gözleyebilir isterseniz fan hızlarını değiştirebilir veya voltaj değerlerini değiştirebilirsiniz.

CMOS Memory Temizleme
    Kontrol panel üzerine eklenen bir tuş sayesinde artık CMOS ayarlarınızı oldukça kolay bir şekilde temizleyebileceksiniz.

LCD Backlight
    Kontrol panelinin ışıklandırmasıda oldukça güzel. 5 farklı renk seçeneği bulunan ışıklandırma sistemi sayesinde, kasanıza uygun renk seçeneğini kullanabilirsiniz.

Önümüzdeki ay Fatal1ty AN8 SLI model anakartlar ile birlikte satışa sunulacak olan bu panel üzerinde ayrıca, iki adet USB 2.0 ve bir adette Fireware 1394 çıkışı bulunuyor.

• beyler bu kartı vatandan nakit parayla alsam kaç para ya alıcam bukartı almayı kafaya koydum alıcam da
  • Nakitte 145 ytl ye falan geliyo...
  • Teşekkürederim hepimiz için hayırlı olsun.İşlemciyi tam test edemedim.Sadece default voltajda 3.0 a getirdim. 30dk falan kullandım sonra default hızına geri getirdim.Herhangi bir problem yaşamadım.İyi bir ekran kartı alınca tekrar işlemciyi gidebildiği yere kadar götürmeyi düşünüyorum.Bios update yapıcam bugün üzerinde 2006 kasım biosu yüklü.1333 desteklemesi iyi umarım asusun anakartları gibi bundada 45nm desteği vardır.
  • Kart gerçekten güzelmiş güle güle kullanın arkadaşlar. Zamanında 965-DS3 e 250 lira para verdim şimdi sizin kullandığınız anakart süper ve fiyata bakarmısınız insanın alası geliyor
  • O/C başarısız olduğunda sinyal sesi ile uyarı veriyor ve sistem açılmıyor ii güzel nasılsa arka panele bios sıfırlama için cmos anahtarı koymuş mühendis arkadaşlar. Biri bana bu cmos anahtarının nasıl kullanıldığını bi zahmet anlatabilir mi ? kullanıcı kılavuzu yanımda değil şu an. Kasanın gücünü kapatıyorum. Anahtarı açıp bi süre bekliyorum sonra eski konumuna getiriyorum ve powera basıyorum ama sistem yine açılmıyor. Bende anakrtın üzerinde bulunan cmos pini üzerinden biosu sıfrlıyorum ama kasayı açmak eziyet oluyor. Arka panelde ki cmos anahtarı nasıl kullanlıyor bi yerde yanlış yapıyorum heralde
  • Arkadaşımda bu karttan aldı.(Progrock)

İşlemci e2200 2.2 ghz

Cpu-z u açtığında açtığında işlemci 1.2 ghz görünüyormuş.Multiplier X6. (fsb clock:200)

Bios ta ise herşey normal gözüküyormuş.(2.2 ghz Multiplier X11)

Bunda da cpu spread spectrum gibi özellik mi var?(Tasarruf moduydu sanırım.Kapatınca cpu-z normale dönüyordu.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rohirim

Arkadaşımda bu karttan aldı.(Progrock)

İşlemci e2200 2.2 ghz

Cpu-z u açtığında açtığında işlemci 1.2 ghz görünüyormuş.Multiplier X6. (fsb clock:200)

Bios ta ise herşey normal gözüküyormuş.(2.2 ghz Multiplier X11)

Bunda da cpu spread spectrum gibi özellik mi var?(Tasarruf moduydu sanırım.Kapatınca cpu-z normale dönüyordu.)

İşte ayarlar

##ABIT AB9-QUADGT İNCELEMESİ&YARDIMLAŞMA TOPİĞİ

Buda 3ghz'de aldığım super pi sonucu

##ABIT AB9-QUADGT İNCELEMESİ&YARDIMLAŞMA TOPİĞİ

• Yukarıda bugün gündüz yazdığım yazıda işlemciye 1.875 volt verdiğimi yazmışım yanlışlıkla o 1.375 olacak sakın yanlış anlayıp uygulamaya kalkmayın:D
  • Cpu z den baktığımda çarpan bi x6 bi x9 oluyo deli oldum nedendir bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: FERROKROM

Cpu z den baktığımda çarpan bi x6 bi x9 oluyo deli oldum nedendir bu?

Yukarda resimde ki bios ayarlarını uygularsan çarpan 9x'de sabitlenecektir
  • http://www.nordichardware.com/Reviews/?skrivelse=505

Kartın incelemesi var linkte.Altından girip üstünden çıkmışlar incelemede.(Oc açısından özellikle )
  • Optimist söylediğin ayarları yaptım, çarpan sayısı 9 oldu teşekkürler, bu arada dün akşam biraz uğraştım 3.4 ghz ye çıkamadım benim e2160 işlemciyle tıkandık galiba:) ramleri mi değiştirsem ne?
  • Anakartın biosunda uguru seçeneğinde işlemci ayarını auto yaptığım zaman fsb 204, mhz 2244, ramler 816mhz görünüyor.Bende user define olarak ayarlıyorum. Windows da uguru programını çalıştırdığım zaman cpu v 1.3 - 1.297 - 1.31 - 1.3 arasında gidip geliyor.Cpu-z den baktığım zaman cpu v 1.264 olarak çalışıyor.Yine cpu-z de memory kısmında ramler dram freq kısmında 333mhz olarak görünüyor ama biosta 800 mhz görünüyor.
  • ANAKARTTLARIN BABA ADI: ABIT
  • beyler yazdıklarınızı okdum bu ankartı 2 saat için de almaya gidicem işlemci olrak ta e2160 alıcam iştahım kabardı yha
  • al al kesinlikle tavsiye ederim güzel ikili oldu, bende de daha önce amd 4000 vardı bu oc ile 400-500 mhz daha hızlı...
  • @ferrokrom 3d mark 2006 testi yaptınmı?

Yukarda yazdığımı okudunuzmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vanted

beyler yazdıklarınızı okdum bu ankartı 2 saat için de almaya gidicem işlemci olrak ta e2160 alıcam iştahım kabardı yha

Hacı eğer imzandaki sistemi kullanıyosan bence yeterli , gereksiz masrafa girmiş olursun .
  • Progrock test yapmaya vaktim olmadı henüz ama akşam yapıcam inşallah bütün testleri, buraya koyarım, sadece 3375 mhz de kullanorum normal olarak ama crysiste oyundan attı dün akşam...
    Aryıca yazdıklarına baktım windows üzerinden uguru programından overclock yapamadım ben sıcaklıklara da çok bakmadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 8 Ocak 2008; 13:37:17 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.