Şimdi Ara

Abdest Duaları ve Faziletleri Konusunda Genel Bir Değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eller ve Ağız Yıkanırken Okunacak Abdest Duaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-78F295DBF -- 13 Aralık 2023; 23:2:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Paganları araştırın, bir de sümerleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Paganları araştırın, bir de sümerleri.

Sen dindarlardan daha tebliğci ve misyonersin ha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F7923480B

Sen dindarlardan daha tebliğci ve misyonersin ha.

Alıntıları Göster

Ben sadece doğruları ve gerçekleri paylaşmayı seviyorum, vatanımın iyi olmasını istiyorum.

• HIGHER kullanıcısına yanıt

Duanın, orucun, kurbanın semavi dinlerdeki hikayelerin 5bin yıl önceki Sümerler de direk örneği varda abdestin varmı reis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayakları yıkarken Kunut Dualarını okuyorum sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F7923480B

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Boş laflar. Bir Norveç'e bak bir de Afganistan'a.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 30 Haziran 2020; 15:7:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Duanın, orucun, kurbanın semavi dinlerdeki hikayelerin 5bin yıl önceki Sümerler de direk örneği varda abdestin varmı reis

O kadarını bilmiyorum.

• Bu kadar kasmaya gerek yok bence.İbadet edelim,düzgünce abdest alalım kafi.

• Haydaaa.

• Bana bu konuda özelden yazan kayıp12 özel mesaj almayı kapatmışsın yazılmıyor sana.
    Hem özelden yazıyorsun hem cevap almayı kapatıyorsun eğer kapalı olmasaydı özel mesajı buraya yazmazdım.

"Bir kullanıcıya sormuşsun. sümerler vs. ile ilgili. cevap vereyim. yazıda ateizm vs. var ama seni ateistlikle itham etmiyorum.

İlk İslam peygamberi Adem aleyhisselamdır. Sümerlerde ve bazı putperest kavimlerde İslam a benzeyen inançların, yazıtların veya hareketlerin olması İslam a zarar vermez. İslam o toplumların hepsinden eskidir. Bütün insanlar Adem aleyhisselam ve Havva validemizin soyundan geldiği için pek çok toplumda İslam a dair şeyler vardır. şeytan o toplumları hakikatten uzaklaştırmış. bu esnada da İslam a dair bazı şeyler bir "kültür" olarak inançlarında kalmıştır. Nitekim cahiliye devrinde de Kabe ye pis putlar koymuşlardı.

Asıl önemli olan ateizmin paganlıkla bağıdır. İnsanlara sümer pagan anlatıyorsun ama bunu bilmiyorsun. Çoğu pagan bir yaratıcıya inanmaz. Onlar doğayı hep var olmuş ve var olacak sanmışlardır. Vu sebeple doğayı kutsal sayarlar. şeytan onları böyle aldatmıştır. Paganların önemli bir kısmı da evrime inanır. Evrim öyle darvinle falan iddia edilmedi. Antik yunanda bile vardı.

paganlar doğayı kutsal kabul edip doğa güçlerine inanır. onları put kabul eder. ateistler de doğayı anlama çabası olan "bilimi" kutsal kabul eder. iki grup da evrime inanır. ne garip değil mi?

aralarındaki tek fark ateistlerin henüz bir "doğa gücü" yok. ama cern deki şarlatanlar put yapmaya başlamışlar. belki yakında dünya ateizmine sunarlar. "

Demişsin.

Ateist değilim ara ara kızıyorum kendine müslümanım diyenlere, yolcuya kızıp yoldan dönülmez biliyorum ancak yolun sonu da doğruya çıkmıyor ama önemli değil benim ne olduğum.
    Ben Sümerleri övmüyorum İslam ve yahudiliğin birçok geleneğinin ibadet şekillerinin kaynağı orada var daha öncesinde yok oyüzden yazdım, sizde oraya yazabilirdiniz özelden yazmak yerine sorun olmaz.

Paganlar din anlamında saçmalıklara inanıyorlardı ancak özgürlük vardı felsefe ve bilim anlamında önemli başlangıçlara imza attılar çünkü filozoflara karışmıyorlardı, nezaman hristiyanlar geldi yobazlık geldi o muazzam özgür tartışma ortamı yok oldu katledildiler. Unutma özgür düşünce olmazsa bilim ve felsefe olmaz. Daha sonra Müslümanlığın bilimde altın çağını yaşadığı dönem o beğenmediğin antik paganların yazılarını arapçaya çevirmeleri sayesinde devam ettirdi ve ilerlettiler çünkü özgürlük ve düşünceye serbestlik vardı. Yine ne zaman yobazlık hak oldu sünnilik iktidar oldu baskılar başladı özgür düşünce yok olduğu gibi günümüze kadar müslümanların hüküm sürdüğü topraklarda ne bilim var ne felsefe. Evrim gerçektir kardeş bunu iman meselesi haline getirmeyin yobaz hristiyanların yahudilerin saçmalıklarını İslama mal etmeyin.

Videoyu izle lütfen ben o konferansa canlı katılmıştım yıllar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perturbator -- 30 Haziran 2020; 20:1:2 >

• Perturbator kullanıcısına yanıt

Bana da yazmış ama cevap vermeyi kapamış. 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.