Şimdi Ara

ABD’den Rus kripto para borsasına baskın, sahibi tutuklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD’den Rus kripto para borsasına baskın, sahibi tutuklandı
    Kripto para piyasasının başından kara bulutlar bir türlü eksik olmuyor. LUNA vakası, FTX skandalı derken bir müddet sakinliğe giren piyasalara bu hafta bomba bir haber düştü. Rus kripto para borsasına baskın yapıldı.



    Rus Bitzlato borsasına baskın



    Yapılan açıklamaya göre ABD Adalet Bakanlığı ve Fransız yetkililer kara para aklama suçlamasıyla Bitzlato borsasının kurucusu Anatoly Legkodymov’u Miami’de göz altına aldı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Shenzhen kentinde ikamet eden 40 yaşındaki Rus vatandaşı Anatoly Legkodymov hâkim karşısına çıkacak.



    Ayrıca Bkz.FTX borsasının kayıp 5 milyar doları kurtarıldı



    Legkodymoy, Rus Kara Para Aklama ile Mücadele Yasası'nın 9714(a) bölümüne aykırı olarak kara para aklama ve yasa dışı finansman ile suçlanıyor. Borsanın asgari kimlik doğrulaması sayesinde dolandırıcı grupları kendisine çektiği iddia ediliyor. Toplamda ise 700 milyon dolar aklanmış.



    Ayrıca Europol ortakları da Bitzlato'nun dijital altyapısını dağıttı, Bitzlato'nun kripto paralarına el koydu ve diğer yaptırım önlemlerini aldı. Bitzlato normalde Hong Kong’da kayıtlı ancak kurucusu Rus. Bu haber ile birlikte Bitcoin fiyatı 20400$ seviyesine kadar geriledi.




    Kaynak:https://cointelegraph.com/news/us-authorities-seize-crypto-website-bizlato-as-part-of-international-enforcement-action







  • Anatoly Legkodymov dedikleri adama ait bir fotoğraf bulamadım, o kadar amerikan haber sitesi bu haberi paylaşmış ama şahsa ait resim yok. Acaba amerika kendisi kaçakçıları tokatlayıp, sonra "bahın bez gara bara ahlayanlara gözn açdarmeyoz" imajı mı verdi? 700 milyon doları da 3 4 yahudi banker, 3. dünya ülkelerine %40 faizle dağıtmışlardır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.