Şimdi Ara

ABD, 4 Çinli yonga firmasını daha kara listeye aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, 4 Çinli yonga firmasını daha kara listeye aldı
    Çin, tüm baskılara rağmen yonga teknolojilerinde adım adım hedefine doğru ilerlerken, ABD hükümeti de mümkün olan her imkânı deneyip Çinli firmalara olan baskısını arttırmaya çalışıyor. Bu kez hedefte Huawei var.



    Huawei’ye kıskaç



    Gelen bilgilere göre Biden yönetimi, yonga kara listesini genişletmeye hazırlanıyor. Sırada Huawei ile tedarik ilişkisi olan 4 firma var. Bunlar Qingdao Sien, SwaySure, Shenzhen Pensun Technology ve ülkenin önde gelen bellek üreticisi ChangXin Memory Technologies (CXMT).



    Ayrıca Bkz.Huawei ne yapıp edip 7nm sürecine erişmeyi başardı



    Kara listeye göre bu firmalarla iş birliği yapmak isteyen ABD firmaları ya da belirli oranda ABD ekipmanı kullanan Batılı firmalar izin almak zorunda. Bu izni almak da haliyle zor. Ayrıca 5G teknolojileri konusunda Huawei’ye ambargoları aşmasında yardımcı olan iki firmanın daha listeye ekleneceği belirtiliyor.



    Elbette bu hamlenin nedeni, Çin hükümetinin ciddi bir yatırım yaparak Huawei firmasını en önemli yonga devleri arasına sokmak istemesi. Özellikle Huawei’nin 7nm sürecinde geliştirdiği Kirin 9000S yonga setinin ortaya çıkmasının ardından hamle yapılması da dikkat çekici.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/us_planning_to_ban_4_more_chipmakers_from_china_linked_to_huawei-news-62080.php







  • Çin sanayi olarak Amerika'ya bağımlı olmadığında ancak büyük bir ülke olabilir, şu haliyle hala bizim gibi küçük ülke .... Şöyleki ABD Rusya'ya yaptığını Çin'e yapıp tüm batı şirketlerini geri cektirir ve alışverişi keserse Çinliler yine kıtlıktan börtü böcek yemeye başlar ....

  • mcebi001 kullanıcısına yanıt
    Hocam ama element olarak da Abd Çin'e bağımlı. Semiconductor üretimi için gerekli Gallium'un %98 i Çin'de. Yani Çin vermiyorum dedikten sonra bir kaç sene içerisinde stoklar tükenince Abd'de de kriz çıkar, üretemezler.

  • Çin sadece elektrikli araçlar için üretilen bataryaları geri çekse sizin pek çevreci ve lider konumdaki markaları sadece fabrikalarda depo da görürüz...

    Çin i çok küçümsemeyin... Artık iyice dünyanın başına bela olan abd nin bu kadar uğraşması boşuna değil.

    Ayrıca çinin ekonomik savaşta çok itidalli davrandığını düşünüyorum çünkü ekonomik olarak çinin de sınırlı /değerli madenler başta olmak üzere elinde çok koz var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcebi001 kullanıcısına yanıt
    katılıyorum, Çin büyük oranda ABD'nin ve diğer batılı ülkelerin taşeronu.

  • Ağla ABD adamlar sizi sollayacak, dünya size mahküm değil. Abuk subuk çözümler ile yeşil dünya diyip duruyorsunuz birde..

  • mcebi001 kullanıcısına yanıt
    öyle bişi olamaz, amerika ve çin birbirine göbek bağı diyebileceğimiz şekilde bağlı mecburlar (hammaddeler, ithalat ihracat) çinlilerin elinde trilyonlarca dolar amarikalı şirketlerin tahvilleri, federal banka bonoları var.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    alış-verişte abd çine bağımlı da çin değil mi? abd ambargo yer ama çin de büyük bi müşterisini kaybeder

  • Acaba abd şu adamları engelleyemeyeceğini ne zaman çakacak merak ediyorum habgi firma olsaydı batmıştı adamlar bildiğin yeniden doğdu bu zorluk onları daha güçlü yaptı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.