Şimdi Ara

Oyun Karakteri Tasarımım [Bol Detaylı & SS'li] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
8
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nihayet ne yaptığını bilen insanlardan biri
    X olacağım üni okuyayım
    Y olacağım üni okuyayım
    ya arkadaş ne abartıyorlar bu üniyi teknoloji çağındasın zaten zevkli meslekler yazılım vs.
    önün açık
    bas abi yürü, korkma en fazla sokakta kalırsın TR'de normal şartlarda açlıktan öleni görmedim
    ne istiyorsan onu yap neyi yapmaktan zevk alıyorsan onu yap şartlar engelliyorsa kendi şartlarını oluştur
    aptal insanlar arkandan konuştuğunda sonuçta aptal niye ciddiye alıyorsun aptal olmasa insanların hayatlarına burnunu sokmazlar bize ne diyip geri çekilirler

    Bu arada çalışmalarını da takdir ettim enfes olmuş hocam
  • Ayıp bunlar ayıp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O küpe hiç olmamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim . Ama 2 sorum daha olacak :)

    1- )Kendi kendime internetten vs kaynaklardan öğrenme yeterli olurmu ? Böyle olacaksa tavsiye edebileceğiniz kanal var mıdır ? Yok zorlanabilirsin kursa git dersen de istanbul içi bildiğiniz bir kurs var mıdır ? Bilge adam , 3DAkademi gibi .

    2-) Yani işinde iyiysen ve hakimsen konuya diploma sadece kağıt parçası ama yarın öbür gün sorun çıkartmaz mı işe girişte yine de ? Senin %60-70 ini yapabilen biri sırf iyi bir okuldan diploması var diye senin önüne geçmez mi ? Hem ülke hemde ülke dışında yinede diploma şartı koyuyorlar genel olarak.
  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    Yok hocam diplomayı kafaya takma, mezun olan biri senden kötü çalışmalar yapsa dahi yaptığı çalışmaları göstererek iş kovalayacak. Sende yaptığın çalışmaları göstereceksin, hangisi daha iyiyse onu seçerler. Bu konudan bende emin değildim, artstation'dan Kevin Whitmeyer'e mesaj atmıştım bu konuda:https://www.artstation.com/kwhitmey

    Oyun geliştirme konusunda uzman, God of War'un da son oyunundaki bazı çevre objelerini tasarlayan adam. Ona yazdım cevap verdi, benim sana söylediklerimin aynını o bana söyledi. Oyun geliştiren şirketler güçlü bir proftolio ararlar iş tecrübesi bile geri planda kalır güçlü bir protfolio'nun yanın demişti. Tüm ihtiyacın olan, elinden gelen en iyi tasarımlarla bir profil oluşturmak. Kendi hali hazırda 3A oyun projelerinde yer alan bir adam, daha iyi bir kaynak olamazdı bu konuda bilgi almak için.

    Zaten Türkiye'de çok iyi bölümler yok bu konuda. Grafik tasarım var, animasyon var vesaire. Sen bu işi zirvelerde öğrenmek istediğin için okuyabileceğin herhangi bir bölümden daha üst seviyeye çıkacaksın zaten. Gönlünü rahatlatmak istiyorsan üniversiteye de git tekrar, ama koca bir 4 yılı sadece okulda verecekleri eğitimle yetinerek geçirme sadece. 4 yıl seni batıradabilir çıkaradabilir. 4 yılda oyun yapmayı öğrenirsin komple, üniversite koca bir vakit kaybı bana göre. Yani 4 sene harcayıp sonunda basitçe bir photoshop'çu olmanın bir anlamı yok. Eninde sonunda işin online eğitim setlerine düşecek, aksi halda biraz bir şeyler öğrenir orada kalırsın. Sırf After Effects için bir link vereceğim şimdi, şu sayfada bu adamın paylaştığı eğitim videolarındaki bilgileri hiçbir üniversite sana veremez örneğin:
    https://www.videocopilot.net/tutorials/

    Star Wars, Fringe ve daha nice hollywood filmleri ve dizilerin görsel efekt sanatçılarından biri bu verdiğim linkteki sitenin sahibi. Konuları ABD'deki bir Hollywood görsel efekt sanatçısından mı öğrenmek istersin, yoksa bir üniversite hocasından mı? Olaya bu açıdan bak.

    Kurs konusunda aynı işte, ben hiç kursa gitmedim. Tamamen google aramaları ile neyi öğrenmek istiyorsam onun adını yazıp sonuna tutorial yazdım zaten karşıma çeşit çeşit kanal çıktı. Çok rahat bilgiye ulaşmak mümkün, kendi sanal kursunu oluştur, kendi sanal eğitim ortamını oluştur verebileceğim en iyi tavsiye bu olurdu. İş ve para kaygısı gütmeden başla hocam, o tarz bir kaygıya kapıldığın zaman bir noktadan sonra stres başlar. Bu gün ölecekmişsin gibi kafaya takma, hiç ölmeyecekmişsin gibi de kendini geliştir. Bir işin ehliysen zaten her halükarda karnın doyar dert etme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 13 Eylül 2018; 16:15:37 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Kafamda bazı şeyler şekillenmeye başladı aslında . Bu fikri ailemle de paylaştım dün akşam onlarda sıcak bakıyor . Her ne kadar onların için diploma unsuru önemli olsa da biraz konuyu anladılar gibi . Çünkü son 1 aydır gerçekten işimde mutlu olmadığımı fark ediyorlar ve işten çıkıp farklı bir mesleğe yönelmek istediğimi de biliyorlar . O yüzden dediğinizi bir deneyeceğim .

    Kevin Whitmeyer abimizin çalışmalarını izledim . Derme çatma bir ev ancak bu kadar güzel yansıtılabilirdi :) Aslında genel olarak yanlışım varsa düzeltin ama iş teknik ve bilgi dışında tamamen hayalgücüne dayalı . Yapacak yeteneğiniz bilginiz varsa ve buna hayal gücünüzü katabiliyorsanız işinizde başarılı olursunuz . Bu zamana kadar sevmediğim derslerde sevmediğim işlerle uğraştım o yüzden sürekli pes ettim . Ama hiç ömür boyu bu işi yaparsam mutlu olurum dediğim şeylere yönelememiştim . Bakalım bir deneyelim çabalayalım . Herhalde zaten belli bir haftadan sonra geleceğimin nasıl olacağını görmeye başlarım :) Bilgiler için çok sağol.




  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    Önemli degil sececegin her yolda basarılar diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu karakteri jip kadar sevemedim jipi baya beğendim :D
  • 3DS Max mi kullanılıyor bunun için ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.