Şimdi Ara

A8 6600k Sıfır Apu sistem Sıcaklık Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 20 dakikadır deniyorum. Kasa içine konulan usb fanın hiç bir etkisi yok.
  • Arkadaşlar son APU ve CPU'larında sistemlerde boşuna HWMonitor, Speccy vb uygulamaları kullanmayın, hepsi hatalı ölçüm yapıyor.

AMD değişik bir sistem geliştirmiş. Şu an için iki ayrı sıcaklık belirleme yöntemi var;

1- Soket sıcaklığı. (-ki bu boştaki sıcaklığı ölçmek için öneriliyor)
    2- İşlemci paket sıcaklığı (Bu da yükteki sıcaklığı ölçmek için öneriliyor)

Şimdi bu sıcaklıkları nasıl öğreniyoruz? İlkini (yani boştaki sıcaklığı) anakartınızın kendi sıcaklık ölçüm programlarıyla görebiliyoruz. (Gigabyte için Easytune, MSI için MSI control Center gibi.)

İkinci sıcaklık için AMD Overdrive uygulamasındaki Thermal Margin bölümüne bakmamız gerek. Yalnız burada olay biraz değişik; thermal margin bölümündeki değer, işlemcinin maksimum çalışma sıcaklığına olan uzaklığını belirtiyor. (Max alışma sıcaklığı - İşlemci sıcaklığı = Thermal Margin)

Örn: thermal margin'de 40 derece yazıyorsa, işlemcinin frekans kısıp kendini korumaya almasına daha 40 derece var demek. Yalnız yukarıda da dediğim gibi, Thermal Margin sadece yükteyken doğru değerleri verir. Boştayken önemli olan soket sıcaklığıdır.

Ha AMD neden böyle birşey yapma gereği görmüş, ben de bilemiyorum. Ama olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 27 Ağustos 2014; 13:59:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Arkadaşlar son APU ve CPU'larında sistemlerde boşuna HWMonitor, Speccy vb uygulamaları kullanmayın, hepsi hatalı ölçüm yapıyor.

AMD değişik bir sistem geliştirmiş. Şu an için iki ayrı sıcaklık belirleme yöntemi var;

Şimdi bu sıcaklıkları nasıl öğreniyoruz? İlkini (yani boştaki sıcaklığı) anakartınızın kendi sıcaklık ölçüm programlarıyla görebiliyoruz. (Gigabyte için Easytune, MSI için MSI control Center gibi.)

İkinci sıcaklık için AMD Overdrive uygulamasındaki Thermal Margin bölümüne bakmamız gerek. Yalnız burada olay biraz değişik; thermal margin bölümündeki değer, işlemcinin maksimum çalışma sıcaklığına olan uzaklığını belirtiyor. (Max alışma sıcaklığı - İşlemci sıcaklığı = Thermal Margin)

Örn: thermal margin'de 40 derece yazıyorsa, işlemcinin frekans kısıp kendini korumaya almasına daha 40 derece var demek. Yalnız yukarıda da dediğim gibi, Thermal Margin sadece yükteyken doğru değerleri verir. Boştayken önemli olan soket sıcaklığıdır.

Ha AMD neden böyle birşey yapma gereği görmüş, ben de bilemiyorum. Ama olay budur.

Bu yeni bilgi ile olaylar değişiyor. AIDA64 ve HW Monitor yazılımlarının verdiği oranlar arasında çok fark oluştu. Anakart ve amd'ye özgü yazılımları denemek mantıklı geldi. Deneyip onların sonuçlarınıda eklerim buraya.

• Easy 6 sonucu boşta 40 görünüyor. Umarım bu doru olandır

http://i.hizliresim.com/NYB8pQ.png

AIDA64= Boşta genelde 12-17 arası
    hw monitor= Boşta63
    Easy6= Boşta 36-40 derece arası
  • quote:

Arkadaşlar son APU ve CPU'larında sistemlerde boşuna HWMonitor, Speccy vb uygulamaları kullanmayın, hepsi hatalı ölçüm yapıyor.

Sonuçlar

Amd overdrive

http://i.hizliresim.com/REZ8pG.png

easytune6

• quote:

Orijinalden alıntı: anilocal

Sonuçlar

Amd overdrive

easytune6

Boşta itibar etmeniz gereken sıcaklıklar Easytune'daki, evet.

Bendeki A6 5400k da aynı yere göre boşta 30-34 derecelerde geziniyor. (Soğutucu olarak Xigmatek Achilles var)

• quote:

quote:

Sonuçlar

Amd overdrive

easytune6

Boşta itibar etmeniz gereken sıcaklıklar Easytune'daki, evet.

Bendeki A6 5400k da aynı yere göre boşta 30-34 derecelerde geziniyor. (Soğutucu olarak Xigmatek Achilles var)

İnsanların değişik yazılım kullanarak değişik sonuçlar alması ve sonuçlara göre endişeye düşmesi kaçınılmaz bu durumda.

• quote:

İnsanların değişik yazılım kullanarak değişik sonuçlar alması ve sonuçlara göre endişeye düşmesi kaçınılmaz bu durumda.

Yabancı forumlarda da aynı durumdan müzdarip çok sayıda insan var.
  • Bende bu hafta yeni MSI a88xı ac anakart üzerine mini utku multimedia sistem topladım Aynı işlemci A8 6600 bende aldım pc çocuk odasında boş 40 yükte 55 işlemci soğutucu xigmatek 960 mı vatandan 60 aldım neyse pc asıl yerine plazma ünitesinin altına koydum 62 gördü ama kapaklar birde 12 cm colmaster fam koydum kasaya 55 de sabit bugün işlemcinin soğutucusu fanını değiştirip kasanın kapaklarını kapatacağım bakalım ne olacak.
    .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayitusta

Bende bu hafta yeni MSI a88xı ac anakart üzerine mini utku multimedia sistem topladım Aynı işlemci A8 6600 bende aldım pc çocuk odasında boş 40 yükte 55 işlemci soğutucu xigmatek 960 mı vatandan 60 aldım neyse pc asıl yerine plazma ünitesinin altına koydum 62 gördü ama kapaklar birde 12 cm colmaster fam koydum kasaya 55 de sabit bugün işlemcinin soğutucusu fanını değiştirip kasanın kapaklarını kapatacağım bakalım ne olacak.
    .

Stok fan berbat,yazın benim de boşta 38-40 xigmatek soğutucuyla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin emin değilim ama 1.4 volt o i$lemciye fazla gibi sanki. Biostan kademe kademe dü$ürün bence, sıcaklıklarda gözle görülür bir azalma ya$arsıniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.