Şimdi Ara

a320 anakartda ram overclock yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gigabyte a320m-ds2 anakartım, kullandığım ram ise bir adet 2400mhz gskill ripjaws 8gb, ramin tam kodu F4-2400C15S-8GVR


    ram standart bios ayarlarında 2133mhz de çalışıyor, xmp profil açınca 2400mhz de çalışıyor.


    ben bu rami xmp profilini kapatıp herhangi bir voltaj değeri ile oynamadan sadece mhz değerini 3200mhz yapıp biosu kaydedip çıktım ancak pc açılmadı haliyle biosu sıfırladım bu sefer 3000mhz ye getirip yine hiçbir voltaj değerine dokunmadan biosu kaydedip pcyi çalıştırdım ve pc açıldı.Bir süre o şekilde kullandım gerçekten hız olarak bayağı farketti programlar oyunlar olsun.Ancak bir süre sonra standart ayarlarına döndüm.O sırada bios güncellemesi geldi, anakartın biosunu güncelledim ve ondan sonra ne olduysa ramleri tekrar 3000mhz ye getirdiğimde eskiden olduğu gibi pc çalışmadı sürekli kendi kendine reset atmaya başladı ve bende biosu sıfırlamak zorunda kaldım.Ardından 2933mhz ye alıp denedim ve pc çalıştı.


    İlk sorum; önceden voltaj vermeden 3000mhz de çalışabilen pc neden şimdi 3000mhz ye çekince sürekli kendini resetliyor neden eskisi gibi açılmıyor ne değişti ? bios güncellemesi ile alakası olabilir mi ?


    İkincisi ise ben voltaj vererek adam akıllı 3200mhz de çalıştırabilir miyim ? Sanırım anakartım bunu destekliyor ama tam emin değilim.


    teşekkürler.








  • Dostum aynı anakart var bende nasıl yapıyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.