Şimdi Ara

A300-1EC LAPTOP (SORULAR-SORUNLAR)-RESİMLİ İNCELEME EKLENDİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
10.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Réplika

quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

teknosadan 999 dolara alındı.

bende teknosadan aldım

gayet sessiz ve uzun süre çalışınca ısınma problemi yok tasarımı güzel fakat parlak bir yüzeyi oldugu için parmak izleri çok belirgin oluyor. Touch pad altındaki parlak gri tuşlar tasarımı bozuyor malesef, bunun dışında memnunum alalı 2 gün oldu erken konusmak istemem tabii ama ilk bakışta orta halli bir notebook düşünenler için iyi seçenek.

bu arada vista kurulum dvdsi yok sanırım sizde mevcutmu?

hdd den kurtarma var onun yerine.

Alıntıları Göster
    sungur13 yüz tanıma fonksiyonunu nasıl aktif etcez cvp larsan sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: gamze11

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gamze11

sırasıyla yazıyorum:
    başlat-tüm programlar-toshiba-yardımcı programlar-toshiba face recognation.
    bunu çift tıklatın,karşınıza bir kafa çıkacak(cin alideki gibi) onun yaptıklarını yapacaksınız.
    yönergeleri takip edin,özellik açılacaktır.
    makinenin diğer özellliklerini açmak için yukarıda yazdığım gibi yardımcı programlara geleceksiniz.Orada görürsünüz zaten diğer özeellikler dosya halinde mevcut.

• quote:

quote:

bende teknosadan aldım

gayet sessiz ve uzun süre çalışınca ısınma problemi yok tasarımı güzel fakat parlak bir yüzeyi oldugu için parmak izleri çok belirgin oluyor. Touch pad altındaki parlak gri tuşlar tasarımı bozuyor malesef, bunun dışında memnunum alalı 2 gün oldu erken konusmak istemem tabii ama ilk bakışta orta halli bir notebook düşünenler için iyi seçenek.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Réplika

quote:

bende teknosadan aldım

öncelikle aramıza hoşgeldiniz demek isterim.
    Gri tuşların dizaynını bende beğenmemiştim.Zaten incelememde de belirtmiştim.
    kurulum dvdsi yok.Ama ben c ve e sürücüsünde bulunan recovery dosyasını ve driverları dvdye attım.Vista dosyasını da dvdye attım.bence sizde bu tip önemli dosyaları dvdye atarsanız,bilgisayarınız çöktüğünde çok uğraşmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

quote:

Orjinalden alıntı: Réplika

quote:

bende teknosadan aldım

öncelikle aramıza hoşgeldiniz demek isterim.
    Gri tuşların dizaynını bende beğenmemiştim.Zaten incelememde de belirtmiştim.
    kurulum dvdsi yok.Ama ben c ve e sürücüsünde bulunan recovery dosyasını ve driverları dvdye attım.Vista dosyasını da dvdye attım.bence sizde bu tip önemli dosyaları dvdye atarsanız,bilgisayarınız çöktüğünde çok uğraşmazsınız.

Alıntıları Göster
    ya sungur çok saol senada çok zahmet veriyoruz galiba son bi sorum daha olacak oyunda takılma lar oluyor onun için refreş rate den bahsetmiştin onu nasıl yapacam baktım nulamadım bide onu anlatsan çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: gamze11

ya sungur çok saol senada çok zahmet veriyoruz galiba son bi sorum daha olacak oyunda takılma lar oluyor onun için refreş rate den bahsetmiştin onu nasıl yapacam baktım nulamadım bide onu anlatsan çok sevinirim

Alıntıları Göster
    xpden anlatayım,vistada da aynısıdır herhalde.
    öncelikle masaüstünde sağ tıklayıp özellikler-ayarlar-gelişmiş-(yukarıdan)monitör sekmesini seçiniz.Yalnız monitörünüzün kaldırabileceği maksimum hertz kutucuğu işaretlediğinizde karşınıza gelir.Ben oyunlarımı 100 hertzde oynuyorum,takılma olmuyor.Ancak buda işinize yaramazsa ekran kartınızı ve raminizi değiştirmeniz gerekecektir.

• quote:

xpden anlatayım,vistada da aynısıdır herhalde.
    öncelikle masaüstünde sağ tıklayıp özellikler-ayarlar-gelişmiş-(yukarıdan)monitör sekmesini seçiniz.Yalnız monitörünüzün kaldırabileceği maksimum hertz kutucuğu işaretlediğinizde karşınıza gelir.Ben oyunlarımı 100 hertzde oynuyorum,takılma olmuyor.Ancak buda işinize yaramazsa ekran kartınızı ve raminizi değiştirmeniz gerekecektir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yoksull

1ec şu an en ucuz nerede acaba?

EN UCUZ BENDE ARKADAŞIM...

EĞER A300-1EC ALMAK İSTEYEN VARSA ÖNCE BİR BANA SORABİLİR. ELİMDE BİR TANE 'SIFIR' VAR..

http://forum.donanimhaber.com/m_27108377/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u_baydur -- 11 Ekim 2008; 15:25:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: u_baydur

quote:

EĞER A300-1EC ALMAK İSTEYEN VARSA ÖNCE BİR BANA SORABİLİR. ELİMDE BİR TANE 'SIFIR' VAR..

Alıntıları Göster
    HP Pavilion DV5 1010ET ile a 300 1ecyi karşılaştırma imkanı buldum.Sadece tasarım ve klavye açısından değerlendireceğim.
    !.tasarım olarak toshiba daha iyi.tabi bu kişiden kişiye değişen bir durum.
    2.piano siyah klavye az ışıkla bile kullanılabilmesine karşın,parmak izi bırakıyordu.Hp de siyah olarak tasarlanmadığı için(iç ksımdan bahsediyorum)parmak izi bırakma gibi bir durum söz konusu değil.
    3.hp toshibadan daha ağır bir cihaz.
    tabiki segmentleri ve dolayısıyla hitap ettikleri grup farklı.Ancak forumda bu 2 model çok revaçta olduğu için ve hpyi yakından inceleme fırsatı bulduğum için küçük bir karşılaştırma yapmakta büyük fayda görüyorum.
    hpnin özellikleri:

ŞLEMCİ: Intel Centrino 2 işlemci teknolojisi, Intel Core™2 Duo İşlemci P7350, 2 GHz , Düzey 2 önbellek 3 MB
    HDD: 250 GB 5400 rpm
    RAM: 3 GB DDR-2 667 Mhz
    EKRAN: 15.4" 1280x800 WXGA Yüksek Çözünürlüklü, BrightView özellikli AG Ekran
    EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB 1791 MB toplam grafik belleği
    CD-R / DVD / CD-RW: DVD Double Layer DVD+RW
    Modem : V92 Modem
    Ethernet: Gigabit Ethernet LAN + Intel® PRO/Kablosuz 4965AGN Ağ Bağlantısı
    Port çıkışları: 4 x USB 2.0 ports, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, 1 RJ11 modem konektörü, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası, kablo yerleştirme konektörü
    İşletim sistemi: Windows Vista Home Premium TR
    Ağırlık: 2.65 kg
    Pil Ömrü: 8 Hücre - 3 saat
    Bluetooth: Var
    Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
    Web Cam: Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam
    Garanti: 2 Yıl
    Tümleşik parmak izi okuyucusu
    HP Mobile Uzaktan Kumanda

buda toshibanınki;

TOSHIBA A300-1EC, INTEL Core 2 DUO T5750 2.0 Ghz, 2048 RAM 667, 160 HDD SATA, DVD WR, 15.4' WXGA, Vista Home
    İŞLEMCİ: Intel Core Duo T5750 2.0 GHz - 2 MB
    HDD: 160 GB 5400 RPM SATA
    RAM: 2 GB DDR2 RAM
    EKRAN: 15.4" WXGA (1280x800), Toshiba TruBrite
    EKRAN KARTI: Intel Graphics Media Accelerator X3100, max. 358 MB grafik belleği (2 GB sistem hafızası ile)
    CD-R / DVD / CD-RW: 8x DVD±RW Dual DL
    Ethernet: 10/100 + Intel (802.11a/b/g/Draft-N network desteği) WLAN
    USB Port çıkışları: 4 x USB 2.0, i.LINK (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card Slot
    İşletim sistemi: Vista Home Prem.
    Ağırlık: 2.7 kg
    Pil Ömrü: Lithium-ion , 2 saat
    Kart Okuyucu: 5'i Bir Arada Bridge Media Yuvası
    Web Cam: Entegre 1.3 Mp web kamera (Yüz tanıma fonksiyonlu)
    Hediye: Taşıma çantası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 10 Ekim 2008; 13:02:17 >

• quote:

HP Pavilion DV5 1010ET ile a 300 1ecyi karşılaştırma imkanı buldum.Sadece tasarım ve klavye açısından değerlendireceğim.
    !.tasarım olarak toshiba daha iyi.tabi bu kişiden kişiye değişen bir durum.
    2.piano siyah klavye az ışıkla bile kullanılabilmesine karşın,parmak izi bırakıyordu.Hp de siyah olarak tasarlanmadığı için(iç ksımdan bahsediyorum)parmak izi bırakma gibi bir durum söz konusu değil.
    3.hp toshibadan daha ağır bir cihaz.
    tabiki segmentleri ve dolayısıyla hitap ettikleri grup farklı.Ancak forumda bu 2 model çok revaçta olduğu için ve hpyi yakından inceleme fırsatı bulduğum için küçük bir karşılaştırma yapmakta büyük fayda görüyorum.
    hpnin özellikleri:

ŞLEMCİ: Intel Centrino 2 işlemci teknolojisi, Intel Core™2 Duo İşlemci P7350, 2 GHz , Düzey 2 önbellek 3 MB
    HDD: 250 GB 5400 rpm
    RAM: 3 GB DDR-2 667 Mhz
    EKRAN: 15.4" 1280x800 WXGA Yüksek Çözünürlüklü, BrightView özellikli AG Ekran
    EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB 1791 MB toplam grafik belleği
    CD-R / DVD / CD-RW: DVD Double Layer DVD+RW
    Ethernet: Gigabit Ethernet LAN + Intel® PRO/Kablosuz 4965AGN Ağ Bağlantısı
    Port çıkışları: 4 x USB 2.0 ports, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, 1 RJ11 modem konektörü, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası, kablo yerleştirme konektörü
    İşletim sistemi: Windows Vista Home Premium TR
    Ağırlık: 2.65 kg
    Pil Ömrü: 8 Hücre - 3 saat
    Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
    Web Cam: Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam
    Tümleşik parmak izi okuyucusu
    HP Mobile Uzaktan Kumanda

buda toshibanınki;

TOSHIBA A300-1EC, INTEL Core 2 DUO T5750 2.0 Ghz, 2048 RAM 667, 160 HDD SATA, DVD WR, 15.4' WXGA, Vista Home
    İŞLEMCİ: Intel Core Duo T5750 2.0 GHz - 2 MB
    HDD: 160 GB 5400 RPM SATA
    RAM: 2 GB DDR2 RAM
    EKRAN: 15.4" WXGA (1280x800), Toshiba TruBrite
    EKRAN KARTI: Intel Graphics Media Accelerator X3100, max. 358 MB grafik belleği (2 GB sistem hafızası ile)
    CD-R / DVD / CD-RW: 8x DVD±RW Dual DL
    Ethernet: 10/100 + Intel (802.11a/b/g/Draft-N network desteği) WLAN
    USB Port çıkışları: 4 x USB 2.0, i.LINK (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card Slot
    İşletim sistemi: Vista Home Prem.
    Ağırlık: 2.7 kg
    Pil Ömrü: Lithium-ion , 2 saat
    Kart Okuyucu: 5'i Bir Arada Bridge Media Yuvası
    Web Cam: Entegre 1.3 Mp web kamera (Yüz tanıma fonksiyonlu)
    Hediye: Taşıma çantası

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende bu modeli kullanıyorum.bunun yüz tanımlama sistemini nasıl etkinleştirebilirim?laptopda kendi kurulumu geliyo bu sistem?geliyosada format attım xp kurdum gitmiştir.driwerın adı ne ?nasıl kurarım,kullanırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Flexglom

arkadaşlar bende bu modeli kullanıyorum.bunun yüz tanımlama sistemini nasıl etkinleştirebilirim?laptopda kendi kurulumu geliyo bu sistem?geliyosada format attım xp kurdum gitmiştir.driwerın adı ne ?nasıl kurarım,kullanırım?

Alıntıları Göster
    kendi kurulu gelmiyor yuz tanima fonksiyonunun yazilimi cihazin icinde olarak geliyor.
    Bunu daha onceki mesajimda anlatmistim.keske topici okusaydiniz.
    quote:

sırasıyla yazıyorum:
    bunu çift tıklatın,karşınıza bir kafa çıkacak(cin alideki gibi) onun yaptıklarını yapacaksınız.
    makinenin diğer özellliklerini açmak için yukarıda yazdığım gibi yardımcı programlara geleceksiniz.Orada görürsünüz zaten diğer özeellikler dosya halinde mevcut.

• quote:

kendi kurulu gelmiyor yuz tanima fonksiyonunun yazilimi cihazin icinde olarak geliyor.
    Bunu daha onceki mesajimda anlatmistim.keske topici okusaydiniz.
    quote:

sırasıyla yazıyorum:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bendede a300 1ec var, motitör hertz i 60 dan yukarı çıkmıyor sizdede öylemi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: voltran32

arkadaşlar bendede a300 1ec var, motitör hertz i 60 dan yukarı çıkmıyor sizdede öylemi acaba?

Alıntıları Göster
    cikmasi gerek.En uygun ayarlari bilgisayar kendisi yapiyor zaten.bu konuda daha bilgili olan arkadaslarimiz yardim edeceklerdir mutlaka...

cikmasi gerek.En uygun ayarlari bilgisayar kendisi yapiyor zaten.bu konuda daha bilgili olan arkadaslarimiz yardim edeceklerdir mutlaka...

Alıntıları Göster
    aynı modeli kullanan arkadaşlar monitörü kaç hertz de kullanıyosunuz acaba ?

Orijinalden alıntı: voltran32

aynı modeli kullanan arkadaşlar monitörü kaç hertz de kullanıyosunuz acaba ?

Alıntıları Göster
    bende de 60 hz de çalışıyor başka seçenek yok,
    merak ettiğim bir şey var dokunmatik tuşları media player yerine winamp için kullanabilirmiyiz?

Vizyon500k
  • quote:

bende de 60 hz de çalışıyor başka seçenek yok,
    merak ettiğim bir şey var dokunmatik tuşları media player yerine winamp için kullanabilirmiyiz?

Alıntıları Göster
    Ağustos gibi bende edindim bir tane ancak vistayı biraz ağır ve sorunlu bulduğum( ya da xp den sonra bana öyle geldi) için xp kurduk.Ancak medya player tuşları çalışmıyor sağ köşedeki satellite ışığıda yanmıyor.Kurlumda eksikliklerim var yada ayarlarla ilgili bilgisi,deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Orijinalden alıntı: u_baydur

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bendede toshiba a300 1EC var bendeki sorun şu leptobu açdığımda dokunmatik tuşlar ve touchpet(leptobun mouse)nun ışıkları yanmıyor ama diğer tüm ışıklar yanıyor güç düğmesi pil göstergesi falan filan ama ekran gelmiyor şarjada taktım yine olmadı lütfen hemen yardım edin

• quote:

Orijinalden alıntı: bts_19

arkadaşlar bendede toshiba a300 1EC var bendeki sorun şu leptobu açdığımda dokunmatik tuşlar ve touchpet(leptobun mouse)nun ışıkları yanmıyor ama diğer tüm ışıklar yanıyor güç düğmesi pil göstergesi falan filan ama ekran gelmiyor şarjada taktım yine olmadı lütfen hemen yardım edin

Alıntıları Göster
    dokunmatik tuşlar ve touchpet(leptobun mouse)nun ışıklarını nasıl kapatabilirim ?

Orijinalden alıntı: capo di capi

dokunmatik tuşlar ve touchpet(leptobun mouse)nun ışıklarını nasıl kapatabilirim ?

Alıntıları Göster
    up

toshiba a300 1ecyi iyileştirme aşamaları:
    1. Ramlere 2 gb. takviye yapıldı(kingston, 100tl)
    2. hdd, wd black 750 gb. ile değiştirildi(193tl)
    3. işlemci t7700 ile değiştirilecek(siparişi verildi)(50tl)
    4. pcı express card yuvasına 3 girişli usb3 kart sipariş edildi.(ebayden 40tl)
    5. Bilgisayar komple söküldü, temizlik yapıldı,yeni işlemci ile termal macun yenilenecek(macun20 tl)
    6.Tozlanmadan korunmak için soğutucu alındı.(50tl. logitech n120)
    7. wireless usb router alındı. ( tplink wn725 nano 30 tl)

Bu şekilde bilgisayara güzel bir güncelleştirme yaptım. Bu haliyle beni uzunca bir süre daha götüreceğini düşünüyorum.

Anakart 800 mhz destekliyor. İleriki aşamalarda ramlerde iyileştirme yapmayı düşünüyorum. Üzerinde 667mhz. ram var 4gb. Bunları 800 mhz. 4 gb. ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Toplamdaki meblağa biraz daha eklenerek sıfır cihaz alınabilirdi. Ancak yine giriş seviyesi bir model alınacaktı ki bu güncelleştirmelerle yarı fiyatına giriş seviyesi haline geldi. Soğutucu,macun ve harddiski ileriki aşamalarda değişik bilgisayarlarda kullanırım. Performans bilgisayarlarının hepsinde 5200 rpmli hdd kullanıyorlar,bu hddyi yeni alacağım oyun notebookuna takıp kullanırım diye düşünüyorum. Soğutucu ve macun da sonradan kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 15 Ocak 2014; 17:40:43 >

• islemciyi degistirdim,sistem sorunsuzca tanidi. 7800 bulabilseydim daha iyi olurdu ama bu/da iyi bir perf. artisi sagladi. eskiden internetten masaustune donuste sistem kasardi, suanda arkada video oynatirken dahi yeni sekme acip, masaustune aninda donebiliyorum.
    windows sistem notu 5.9 oldu. Birtek grafik karti kotu, ona.da yapacak bir sey yok, guncelleme yapilabilir sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 17 Ocak 2014; 0:33:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 girisli usb 3 yuvasi geldi. Driverini bulmak cok ugrastirdi ama basardim. Su anda 63mb/sn yazma hizi elde ettim. Yani usb 3 degil ama usb 2den daha hizli. 25mb/snlerde dolasiyirdu yazma hizi cunku.
    telefon, flash bellek sorunsuz calisiyir. Birtek harici disklerde driver hata veriyir, onuda onarip yukleyince calisiyor.
    artik 7 usb girisim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.