Şimdi Ara

a-gps nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
48.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chnyildirim

    A-GPS’in sunduğu avantaj ve faydalar nelerdir?

    A-GPS, cihazın uydu bağlantısını GPS’e göre daha hızlı ve daha güvenilir bir biçimde kurmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Örneğin; konumlandırma baştan başlatma halinde yani GPS bağlantısı uzun bir süredir kesik olduğunda ya da kullanıcı farklı bir ülkeye seyahat ettiğinde daha hızlı elde edilir.
    A-GPS ile GPS bağlantısı kurmak için gereken süre önemli ölçüde azalır. GPS kullanan bir cihazın baştan başlatma halinde GPS bağlantısını kurması dakikalar alırken, A-GPS gerekli süreyi saniyelere indirir.
    Buna ek olarak A-GPS, İlk Sabitleme Zamanı (Time To First Fix - TTFF) olarak bilinen ve cihazın dünya çapındaki birçok coğrafi bölgede mevcut konumu bulması için gereken süreyi de azaltır.
    GPS’te, A-GPS için de geçerli olan bazı sınırlamalar bulunur. Örneğin; binalar, doğal engeller, hava koşulları ve kullanıcının bulunduğu yer, sinyallerin erişilebilirliği ve kalitesi binalar, Kapalı bir alandaysanız, açık alana çıkın. Elinizle, cihazınızın alt kısmındaki GPS alıcısını kapamadığınızdan emin olun.



    Yazının devamı için tıklayın...

    +1
    en doğrusu =)




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.