Şimdi Ara

A Disk read error occurred hatası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
20.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşamdan beri durduk yere A Disk read error occurred hatası alıyorum. Harddiskim daha yeni 1 aylık bile değil hiçbir darbe vs olmadı. Hata resimde görüldüğü gibi pc açılırken çıkıyor restart ediyorum recovery deyince pc açılıyor ancak bi süre sonra takılmaya başlıyor yada restart ettiğimde tekrar aynı sorunu alıyorum. Çözümünü bilen, başına gelen arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.

Saygılar

A Disk read error occurred hatası?

• hdd kabloları çıkart tak
  • yaptım kardes bi faydası olmadı başka çözümü olan varsa yazsın lütfen.
  • format at
  • Saol ya hiç düşünememiştim hay aklınla bin yaşa!
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanquish_szr

Saol ya hiç düşünememiştim hay aklınla bin yaşa!

Bios'u resetleyin.

Bios ekranından hata mesajlarını No error olarak ayarlayın tam nerde bilmiyorum.

Bios ekranında Disket sürücüsünü Disable olarak ayarlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Bios'u resetleyin.

Bios ekranından hata mesajlarını No error olarak ayarlayın tam nerde bilmiyorum.

hocam bunları deniyeceğim çok teşekkür ederim ancak bi sıkıntım daha var

bu hatayı aldıktan sonra recovery yapıyorum pc açılıyor ama bazen çalışıyor bazense donup kalıyor.

çalışırken pc'yi uykuya alıyorum 15-20 sn sonra tekrar açıyorum ve pc donup kalıyor. Bunun sebebi neden olabilir sizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Checking Media Hatası
    4 yıl önce açıldı
    raw read error rate sorunu.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ne demek hocam
  • Ben bu hatayı flash disk takılı halde açmaya çalıştığımda alıyordum. Sistemi başlatırken USB girişlerin boş olmasına dikkat et
  • quote:

quote:

quote:

Bios'u resetleyin.

bu hatayı aldıktan sonra recovery yapıyorum pc açılıyor ama bazen çalışıyor bazense donup kalıyor.

çalışırken pc'yi uykuya alıyorum 15-20 sn sonra tekrar açıyorum ve pc donup kalıyor. Bunun sebebi neden olabilir sizce?

HD Tune programını yükleyin ve Error Scan yapın Her yer yeşil ise sorun yoktur kırmızı noktalar varsa HDD Bad Sactor olulmuştur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bios'u resetleyin.

HD Tune programını yükleyin ve Error Scan yapın Her yer yeşil ise sorun yoktur kırmızı noktalar varsa HDD Bad Sactor olulmuştur.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Pc'ye format attım ancak 1 TB'lık harddisk daha 1 aylık olmasına rağmen biosta 30 mb olarak gözüküyordu MBR dosyalarının silinmiş olabileceği ve fdisk ile düzelebileceği söylendi şuanda arkadaşım onu halletmeye çalışıyor. Windows'u 80 gblık bir harddiske yükledim şuan sorunsuz olarak çalışıyor. Daha önce 64bit yüklüydü 32bit yüklemek istedim ama 100mb'lık sistem bölümünü oluşturmadı windows tekrar 64bit yükledim.

• bu sorunu ben de sürekli alıyorum. a disc hatası alıyorum sonr ares atınca Windows başlatılıyor ekranında kalıyor. res atınca başlangıç onarma açılıyor. ama ben sistem geri yüklemeyi başlattıktan sonra cancel diyorum ve pc yeniden başlıyor. sonra genelde normal şekilde başlıyor. daha kesin bir çözümü vardır ama uğraşmak istemiyorum açıkçası böyle kullanıyorum baya bir süredir.
  • Konu 9 yıllık olmasına rağmen; günümüzde dahi devam ediyor bu sorun, dün akşam bende yaşadım ve bugünde yaşıyorum bu problemi, allah belasını versin bu problemin. A Disk read error occurred hatası?  A Disk read error occurred hatası? 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.