Şimdi Ara

98 honda civic 1.6 ies-98 corolla 1.6 gli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ha birde şöyle birşey var, yukarıda bir arkadaş biraz yanlış anlatmış onu düzelteyim. Yerli üretim corolla lar 94 sonlarında 95 model olarak piyasaya çıktı. 95 ve 98 model yerli 1.6 corollolar 114 beygir olarak geçer, 96-97 ise 105. Aradaki farkın yazılımdan kaynaklandığı belirtilir genelde. Benzer şekilde 93-94 model Japonya dan ithal gelen corolloların 1.6 XLi ve GLi modelleri de 114 bg diye biliyorum, 1.6 XL ve GL modelleri ise karbürötörlüdürler ve 95bg gücündedirler.

2004 civarında durum nedir.Bunu izah edebilecek olan var mı?

Yani bir de "Honda 120 beygir yazsa da o kadar değil",şeklinde yorumlar var.Anlayabilmiş değilim.

2004 civarı modeller için hangisinin hangi modeli tavsiye edilir?

Orjinalden alıntı: yilmaz101

Ha birde şöyle birşey var, yukarıda bir arkadaş biraz yanlış anlatmış onu düzelteyim. Yerli üretim corolla lar 94 sonlarında 95 model olarak piyasaya çıktı. 95 ve 98 model yerli 1.6 corollolar 114 beygir olarak geçer, 96-97 ise 105. Aradaki farkın yazılımdan kaynaklandığı belirtilir genelde. Benzer şekilde 93-94 model Japonya dan ithal gelen corolloların 1.6 XLi ve GLi modelleri de 114 bg diye biliyorum, 1.6 XL ve GL modelleri ise karbürötörlüdürler ve 95bg gücündedirler.

türkiyede adapazarındaki fabrikada üretilen corollaların ilk partisi 96 modeldir(üretim tarihi haziran 2005)..bu ilk parti araçlardan alan biri olduğumdan bu konuyu iyi biliyorum...95-98 yerli 1.6 corollalar 114 hp olarak herhangi bir katalogda geçmez..95 model 1.6i corolla lar 114 hp dir bu doğrudur fakat bu üretim türkiye fabrikalarının bir üretimi değildir..bu araçlar ithal araçlardır...96-97 model 1.6i corollalar adapazarındaki fabrikada üretilmiştir ve 105 hp üretmektedir..bu kısıtlama o dönem egzoz normlarının bir gerekliliğiydi ve bu corollalar sadece Türkiye pazarına sunulmuyordu avrupaya da ihraç ediliyordu..bu konuya bir açıklık getirirsek...
    1.6i corollaların türkiyede üretilen 96-97 modelleri 105 hp dir..
    1.6i corollaların 95 model yılı öncesi tamamı ithaldir ve 114 hp dir..
    1.6i corollaların 97 modellerin 5.aydan sonra üretilmiş olanları ve 98 modelleri 114 hp dir..

• Type R biraz bütçeyi aşar.

93-94 modeller ithal, 96-98 modeller yerli üretim. 95 modeller ne?
    Egsoz normları 97 de değiştiği içinmi tekrar 114bg yapılabildi motorlar.
    Benim bildiğim kadarıyla test üretimi 94 yılında gerçekleştirildi hatta 95 yılı üretimine istinaden adapazarı fabrikası ilk kalite ödülünü almıştı toyotadan.

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101

Ha birde şöyle birşey var, yukarıda bir arkadaş biraz yanlış anlatmış onu düzelteyim. Yerli üretim corolla lar 94 sonlarında 95 model olarak piyasaya çıktı. 95 ve 98 model yerli 1.6 corollolar 114 beygir olarak geçer, 96-97 ise 105. Aradaki farkın yazılımdan kaynaklandığı belirtilir genelde. Benzer şekilde 93-94 model Japonya dan ithal gelen corolloların 1.6 XLi ve GLi modelleri de 114 bg diye biliyorum, 1.6 XL ve GL modelleri ise karbürötörlüdürler ve 95bg gücündedirler.

türkiyede adapazarındaki fabrikada üretilen corollaların ilk partisi 96 modeldir(üretim tarihi haziran 2005)..bu ilk parti araçlardan alan biri olduğumdan bu konuyu iyi biliyorum...95-98 yerli 1.6 corollalar 114 hp olarak herhangi bir katalogda geçmez..95 model 1.6i corolla lar 114 hp dir bu doğrudur fakat bu üretim türkiye fabrikalarının bir üretimi değildir..bu araçlar ithal araçlardır...96-97 model 1.6i corollalar adapazarındaki fabrikada üretilmiştir ve 105 hp üretmektedir..bu kısıtlama o dönem egzoz normlarının bir gerekliliğiydi ve bu corollalar sadece Türkiye pazarına sunulmuyordu avrupaya da ihraç ediliyordu..bu konuya bir açıklık getirirsek...
    1.6i corollaların türkiyede üretilen 96-97 modelleri 105 hp dir..
    1.6i corollaların 95 model yılı öncesi tamamı ithaldir ve 114 hp dir..
    1.6i corollaların 97 modellerin 5.aydan sonra üretilmiş olanları ve 98 modelleri 114 hp dir..

• quote:

Orjinalden alıntı: ****li

Honda biraz daha erken davranmış olmalı.

Yani bir de "Honda 120 beygir yazsa da o kadar değil",şeklinde yorumlar var.Anlayabilmiş değilim.

onlar normalde 120bg anlasılmıcak bişey yok 118 bg demiştim digerindede onu kafana takma bu araba 120ps .2004 model içinde vtec ler var onlar da cok manyak araba

http://www.araba.com/392021.html

Bu araçlar hakkında ne diyebilirsiniz?Çok anlamam vtec vs.Biri eski olsa da 120 beygir.Diğerleri hep 110 galiba.

|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
    COROLLA 98 GLİ SPECİAL LPG
  • tabiki honda

Orjinalden alıntı: ****li

Honda biraz daha erken davranmış olmalı.

dostum hangi arabayı dynoya sokarsan sok fabrika verilerinin doğru olmadığını anlıcaksn!!!
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.