Şimdi Ara

970 için sistem değişikliği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta Artifact sorunlu Sapphire R9 280X ekran kartımı servise iade talebiyle yolladım. Eğer ki iade alırlarsa 970 almayı düşünüyorum. Cpu olarak 8320 anakartta ise Asus M5a99X Evo R 2.0 kullanıyorum. 970 dar boğaz yaratır mı ? Ona göre cpu ve mb yi forumda satıp intel almak istiyorum. İntel sistem ile performans olarak çok fark elde eder miyim ? 1080p 60 Hz 1 ms monitör kullanıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam öncelikle şunu söyliyeyim; gtx 970 kullandığın monitörle tam hakkını veremezsin. 60hz monitörde r9 280X-r9 290 kıvamında bir performans verir. ama ilerde 120-144hz bir monitöre geçerim diyorsn o ayrı. bence anakartın gayet başarılı o yüzden fx-8320yi 4.5-4.8 civarı hızlara çıkarmanı tavsiye ederim gtx 970 için. ben fx-8320 ile gtx 780 ti kullandım ve 4.7ghz de anca darboğaz sorununu aşabildim.o da single playerda.
  • monitörüde değiştireceksen olur.
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Stabil olarak 4.5 kullanıyorum daha yukarısını denemedim bile çift fanlı CM 120V sıvı soğutma var 4.8 gibi değerlere çıkabilirim diye düşünüyorum. DX 12 desteği için 970 almayı planlıyordum ileride monitör değişikliği yapabilirim,coil whine problemi varmış 970lerde hiç fantezi aramayıp 280x ile yola devam mı etsem bilemedim 290X nasıl olur sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: Nymnia

Stabil olarak 4.5 kullanıyorum daha yukarısını denemedim bile çift fanlı CM 120V sıvı soğutma var 4.8 gibi değerlere çıkabilirim diye düşünüyorum. DX 12 desteği için 970 almayı planlıyordum ileride monitör değişikliği yapabilirim,coil whine problemi varmış 970lerde hiç fantezi aramayıp 280x ile yola devam mı etsem bilemedim 290X nasıl olur sizce

hocam 290X için en güzel tavsiyeyi chris brown verecektir. kendisi fx-8350 ile 290X kullanıyor. ama 290X de 60hz monitör için fazla olur ve yine 4.5-4.8 arası bir değerde kullanman lazım işlemciyi. ama gtx 970 varken artık o paralar 290xe verilmez düşüncesindeyim
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Zotac GTX 970 Amp Extereme edition aldım bugün yarın elimde olur sonucu paylaşırım hocam umarım dar boğaz yaşamam

• quote:

Zotac GTX 970 Amp Extereme edition aldım bugün yarın elimde olur sonucu paylaşırım hocam umarım dar boğaz yaşamam

Kartınız hayırlı olsun.
    Valla ben darboğaz yapacağını sanmıyorum.
    Sadece minimum FPS'lerde,İntel'in muadili işlemcilerine göre 8-10 FPS daha az alırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alsan dahı mgtx 970 mevcut ıslemcın amd fx 8320 ıle ıstersen 5000 mhz yap gene i7 min avg max fps degerlerıne ulaşamazsın.
    sonuçta karar senın.
    yanı tam performansında kullanamazsın ekran kartını.
    bu kadar acık ve net.

bu soruyu herkes soruyoır
    o yüzden böyle bir cevap yazdım hem sana hemde bilgilenmek istiyen diyer kullanıcılara.

- lemekte benı özgürsünüz.

100 - olsun kendımı 1 ay forumdan banlıcam.
  • Dediklerinizde haklısınız ama ilerisi için aldım ekran kartını. Dx 12 ne getirir bilinmez. İlerde ikinci bir sistem toplamayı düşünüyorum şu an için bütçem yetmiyor intele geçmeye. Zaten ekran kartını iadeyle kuponuyla aldım. 280x iade oldu 855 liraya, üzerine bir miktar koyarak aldım. Çünkü su durumda alabileceğim başka kart yok siz olsanız ne alırdınız böyle bir durumda merak ettim açıkçası ?

• quote:

Dediklerinizde haklısınız ama ilerisi için aldım ekran kartını. Dx 12 ne getirir bilinmez. İlerde ikinci bir sistem toplamayı düşünüyorum şu an için bütçem yetmiyor intele geçmeye. Zaten ekran kartını iadeyle kuponuyla aldım. 280x iade oldu 855 liraya, üzerine bir miktar koyarak aldım. Çünkü su durumda alabileceğim başka kart yok siz olsanız ne alırdınız böyle bir durumda merak ettim açıkçası ?

ekran kartını tam performansını alamdan devam edınız daha ne dıyım sıze ben.
  • fx83xx leri kokune kadar o.c layin yine 970 leri tam perf. ta calistirmayacaktir. ozelliklede mp de cok fark eder + siz 60hz monitor kullandiginiz icin 970 gereksiz olur fakat bu monitor ile devam ederim ilerde kafam rahat olur derseniz bu da dogru bir fikir olur bence ama fx ile tam perf. beklemeyeceksiniz. 4.5-4.8 e falan o.c larsaniz single de idare edebilir.
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylüyorsun hocam bunların bende farkındayım ama kullandığım 280x iade olunca amd almak istemedim tekrardan. 900 serisi çıkmışken ne diye 770 alayım ki ya da 280x. Ben eski kartım iade olduğu için bu kartı tercih ettim. Tutup sıfır makine toplayıpta Fx serisi bir işlemcinin yanına 970 almadım. Eğer öyle bir durum olsaydı boşa para harcamış olacaktım. Anlamıyorum saçma sapan triplere giren insanları... Ben tutupta i7 performansı alır mıyım diye saçma sapan birşey de idda etmedim.

• quote:

Çok doğru söylüyorsun hocam bunların bende farkındayım ama kullandığım 280x iade olunca amd almak istemedim tekrardan. 900 serisi çıkmışken ne diye 770 alayım ki ya da 280x. Ben eski kartım iade olduğu için bu kartı tercih ettim. Tutup sıfır makine toplayıpta Fx serisi bir işlemcinin yanına 970 almadım. Eğer öyle bir durum olsaydı boşa para harcamış olacaktım. Anlamıyorum saçma sapan triplere giren insanları... Ben tutupta i7 performansı alır mıyım diye saçma sapan birşey de idda etmedim.

sizde haklisiniz i7 deki performansi beklemiyorsaniz gtx970 iyi bir tercih olur ve monitoru de degistirmesseniz uzun sure goturur. simdiden hayirli olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.