Şimdi Ara

9600 gt sli önerirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu sıralar ekran kartı almak istemiyorum bunun hiç denemedğim sli ı denemek istiyorum sizce değermi .Tabi anakartıda değiştirmem gerekecek. Testte 1024 lük 9600 gt ler sli sonucunda 4870 in üzerinde gözüküyor 120 - 130 ytl civarında olan ikinci el piyasasıyla alsam zaten anakartı değiştiricem güzel olur gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gprs78 -- 30 Ağustos 2008; 11:04:39 >

• bence gereksiz masraf olur. hazır 4850 kampanyadayken 205+kdv ye almak en iyisi. ilerde yetersiz gelirse 4850 CF yaparsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Legolas

bence gereksiz masraf olur. hazır 4850 kampanyadayken 205+kdv ye almak en iyisi. ilerde yetersiz gelirse 4850 CF yaparsın

http://forum.donanimhaber.com/m_26036180/tm.htm
    burda 4850 cf, single 4870 e yetişemiyor böylede bir durum var. Tabi sli da güç tüketimi artıyor . Hybrid sli ne kadar fark ettirir acaba? Hybrid sli da 2b uygulamalarda onboard devreye girip asıl ekrankartımızı uyutup güç tasarrufu sağlama durumu sözkonusu imiş ama bana ne kadar performans getriisi olur acaba?
  • SLI veya CF %100 başarım göstermiyoki anakart alıp üzerine bir tane daha 9600 almak sana 300 liraya patlar.onun yerine elindeki kart 100 liraya sayıp bir tane hd 4850 toxic alsan 200 lira masraf etmiş olursun.tek karttanda herşeyi ile faydalanırsın.
    bence 9600 ile idare et ,satabiliyorsan sat ama çok dert etme,idare eder 1 sene daha seni.
  • Bencede tek kart daha mantıklı ya elindeki ile idare et yata satıp daha iyi bir kart al
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

SLI veya CF %100 başarım göstermiyoki anakart alıp üzerine bir tane daha 9600 almak sana 300 liraya patlar.onun yerine elindeki kart 100 liraya sayıp bir tane hd 4850 toxic alsan 200 lira masraf etmiş olursun.tek karttanda herşeyi ile faydalanırsın.
    bence 9600 ile idare et ,satabiliyorsan sat ama çok dert etme,idare eder 1 sene daha seni.

Peki o zaman ben bu elimdeki sparkle 9600 gt yi overclock yapsam ne getirisi olur bana? referans tasarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gprs78

quote:

SLI veya CF %100 başarım göstermiyoki anakart alıp üzerine bir tane daha 9600 almak sana 300 liraya patlar.onun yerine elindeki kart 100 liraya sayıp bir tane hd 4850 toxic alsan 200 lira masraf etmiş olursun.tek karttanda herşeyi ile faydalanırsın.

Peki o zaman ben bu elimdeki sparkle 9600 gt yi overclock yapsam ne getirisi olur bana? referans tasarım.

nolur? %5 -10 performans artışı olur.riva turnerden saat hızları ile oynarsın.sürücü güncellemelerini takip edersin.olcağı bu yani.
    seni tatmin etmiyorsa bu kart ,oc kesmez seni bilesin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakart değiştireceksen hiç bulaşma derim
  • 9600 GT gibi bir kartla SLI yapmak, hele bunun için anakart değiştirmek bayağı komik olur. Gidin adam gibi HD 4870 veya GTX 260 alın.

SLI, GTX 280 türü kartlarla mantıklı. Yani, bir anlamda merak giderme meselesi.

Ki MS sorunları varken SLI'ya falan ihtiyaç için kesinlikle bulaşmamak gerekiyor. O gördüğünüz test sonuçlarına bakmayın, onlar sadece görünürde öyle.
  • quote:

quote:

Bu testleri incelersen ne kadar getirisi olduğunu görürsün:
    http://forum.donanimhaber.com/m_25797347/mpage_1/key_//tm.htm#25800227

• Bu milletteki 2 ekran kartı kullanma merakı nerden gelıyo ya bende bunu merak ediyorum kardes o kadar yazılıp çiziliyo SLI,CROSSFİRE bunlar daha hala boş iş. senın aldıgın ıkı kartı kendı içinde bıde anakart bölüyo 16X kartın 8X çalısıyo anakarta 2 kartı takıyon 8x 8X calsıyo toplamda 16x yapıyo buda toplamda yanı %30-40 performans artısı böyle bişi yapıcagına bıtane adam gıbı kart alsan mesela (HD4850-4870) gibi SLI yı tokatlatabılrısın..Yani action a hiç gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drifter_Soldier -- 30 Ağustos 2008; 12:11:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

quote:

quote:

Bu testleri incelersen ne kadar getirisi olduğunu görürsün:
    http://forum.donanimhaber.com/m_25797347/mpage_1/key_//tm.htm#25800227

SLI'da işlemcinin rolü çok önemlidir.Burdaki testte işlemci çok iyi .Ayrıca şu an bilgim sadece teorik,kendim hiç denemedim ama forumda bu konuda analiz yapmış çok üstad var.onlardan aldığım bilgileri taşımaya çalışıyorum.Bende bundan 5 ay önce sistemi yenilerken ilerde 2. bir 8800 gt alıp slı yapmayı düşündüğüm için SLI destekli bir anakart almıştım.Fakat başarımı çok zayıf kalıyormuş.Yani fiyat performans açısından çok gereksiz bir olay olduğu devamlı yazılıp çiziliyor forumda.
    Kaldıki MS sorununa göre 2 adet ekran kartı kullanımında gösterilen fps ile hissedilen fps aynı olmuyormuş.
    Önemli olanda bizim için ekranın sol üst köşesindeki fps değeri değil ,hissetmemiz gereken değer değil mi?
    2 adet 9600 gt ye 400 lira para verip 2.karttan %40-50 performans almak var,+ SLI için anakarta verilen yüksek paralar var.birde tek gtx260 veya Hd 4870 alıp,SLI veya CF için anakarta çok para vermeden almak var.
    Bence şu SLI için iyileştirmeler bitmedi.İlerde bu teknoloji çok daha verimli olacağına eminim.Fakat şu an SLI veya CF alanları tatmin etmiyor.
    Belkide Nvidianın Bing Bang II sinde bu geliştirmeler var.

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

9600 GT gibi bir kartla SLI yapmak, hele bunun için anakart değiştirmek bayağı komik olur. Gidin adam gibi HD 4870 veya GTX 260 alın.

Ki MS sorunları varken SLI'ya falan ihtiyaç için kesinlikle bulaşmamak gerekiyor. O gördüğünüz test sonuçlarına bakmayın, onlar sadece görünürde öyle.

Tabiki haklısınız fakat şu an kullandığım anakart şirketin yedek anakartı :) kendiminkini sattım o yüzden .HaTTA kasam bile yok açıkta mal mülk :)
    teşekkür ederim.
  • Sen bosver SLI yı fılan 2009 sonuna kadar fılan SLI fıkrını sıl kafandan ok.

quote:

quote:

9600 GT gibi bir kartla SLI yapmak, hele bunun için anakart değiştirmek bayağı komik olur. Gidin adam gibi HD 4870 veya GTX 260 alın.

Tabiki haklısınız fakat şu an kullandığım anakart şirketin yedek anakartı :) kendiminkini sattım o yüzden .HaTTA kasam bile yok açıkta mal mülk :)
    teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Drifter_Soldier

Sen bosver SLI yı fılan 2009 sonuna kadar fılan SLI fıkrını sıl kafandan ok.

quote:

quote:

teşekkür ederim.

Evet görünen o . Bende bişi sanmıştım sli / cf' yi boş işler bunlar burjuva işi :)
    Ben 4870 in 250 ytl ye düşmesini bekliyeceğim gibi görünüyor. Halimden memnunum kartıma zarar vermeden o/c yapmayı öğreneyim o zaman bana yardımcı olurmusunuz bu konuda?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Drifter_Soldier

Sen bosver SLI yı fılan 2009 sonuna kadar fılan SLI fıkrını sıl kafandan ok.

quote:

quote:

teşekkür ederim.

Evet görünen o . Bende bişi sanmıştım sli / cf' yi boş işler bunlar burjuva işi :)
    Ben 4870 in 250 ytl ye düşmesini bekliyeceğim gibi görünüyor. Halimden memnunum kartıma zarar vermeden o/c yapmayı öğreneyim o zaman bana yardımcı olurmusunuz bu konuda?

Yardımcı oluruz tabi.Bu sli ve crossfire fazladan kart satmak için uydurlan şeyler.Oynadığın oyun sli ve cf yi desteklemedikten sonra zaten hiiç bir anlamı yok.

• imkanın varsa 9600gt kullanabilirsin.bir kartı fizik işlerine atarsın çok güzel bir sistemin olur
  • bence illa sli yapılacaksa 9600gt en uygun kartlardan, hem tek başına yeterli hemde sli performansı yüksek.
    ayrıca fiyat performans ürünü.
    sli anakartı ve 9600gt olanlar ve extradan 9600gt alacak parası olanlar kesinlikle denemeli diye düşünüyorum.
    ama 2 tane sıfır 9600 gt almak yerine 1 tane sıfır gtx 260 tercih ederim.
  • ben gereksiz olarak görüyorum slı bi tane neyine yetmiyo
  • overclock sadece psikolojik tatmin meselesi sana gözle görülür bir performans artışı sağlamaz örn crysis de 2-3 kare fazla alabilirsin ancak gereksiz bence garanti durumu da düşünülürse
    sen en iyisi dur hiç kıpırdama seneye kartını değiştirirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.