Şimdi Ara

90lardan sonra doğanlar için zengin olmanın yolları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
280
Cevap
27
Favori
30.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazdım dostum mesleğimi bu ülkede 2 trilyon parası olan ömrünün sonuna kadar hic calismadan rahatca yasayabilir su an 2 trilyona ayda 15.000 tl faiz veriyor. Altın alıp 300den , 10 tl arttığında satsan kısa vadede 66.000 tl kar elde edersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt
    Anlayan biri çıktı sonunda garip bir ülkede yaşıyoruz ne kadar paran varsa o kadar kazanıyorsun.

• 500.000 600.000 tlyi bir eve baglamak yerine , onunla 4.5 5bin faiz alıp , 2000e krallar gibi dairede oturup 3binide yiyebilirsiniz.

• teramycin T kullanıcısına yanıt
    Ama 500.000 e aldığın o ev ileride 700-800k olucak ve senin eline hala 2k geçiyor olacak.

• Su an insaat sektörü bitik dostum o ilerde dedigin 3 sene 4 sene sonra oluyor ve şuan ki ekonomiyle cok zor artması. Emin ol 600.000i 3 4 senede 1trilyon yapabilirsin al sat yaparak

• Buram buram CSB kokuyor
  • 23 yaşında ülkemizin vasıfsız üniversitelerinde birinde iibf bölümü okuyorum.Yani işsiz adayıyım.Ticaret yapıyordum fakat babamın vefatından sonra sermayeyi onun borçlarına yıktım ve şuan en az 100k borcum var.Babamdan kalan mal zaten bu para kadar.Bir tekel bayi kaldı bana fakat son zamlardan sonra günlük ciro düştü ve birkaç seneye dükkanı satıp kapatıcam(bu süre zarfında 100k borç ödenecek dükkana ben bakmayacağım).Önümüzdeki 2-3 sene için para biriktirmeye yönelik hangi sektörde nasıl bir ticarete atılmalıyım?Kocaelindeyim.Biraz parayla istanbula gidebilirim.Ehliyetim yok fakat 3 ay içinde alacağım.Benim aklımdaki mezun olduktan sonra full time bir işe girip aldığım maaşı sermaye yapıp 4-5 sene sonra kendi işimi kurmak.Bana ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
  • Başarısız olmayan herkes yalan söylüyor zaten :) 10 senedir çalıştığımı söyledim sen 10 senedir aralıksız günde 10 14 saat çalış dene bakalım olcak mi :)

• ergal81 E kullanıcısına yanıt
    Dostum ailenle mi kalıyorsun ? Yani kira fatura gıda giderin var mi ?

• Aynen bos herifim yazdıklarım da en ufak bir yalan yok , söylemeye ihtiyacim da yok. Kendin gibi görme herkesi ben sana hakaret etmedim basarisizsan baskalarinin başarısını kıskanmamalısın. Hayatında mutluluklar dilerim dostum.

hayir ailemle kalmiyorum.Eğer bir is bulamayip tekel bayiye donersem o zaman ailemle kalicam

• ergal81 E kullanıcısına yanıt
    Dostum ailenle kalmanı tavsiye ederim , istanbulda tek basina yasayip kira , fatura ve gıda gideriyle birikim yapmak cok uzun sürer. Ailenle kalıp yevmiyeli islere gitmeni tavsiye ederim , motosiklet ehliyeti alıp calisabilirsin mesela biraz para birikip 8 10 bine bir honda spacy alsan. Günlük 12 saat calismayla 180 200 tl eline gecebilir. ( istanbul icin) ordada 160 170 tl gecse. Aylik 26 günde en az 4200 tl kazanabilirsin. ( bazi yerler adisyon veriyor dahada fazla kazanma ihtimalin var ) (eger banabi varsa sehrinde 2019 sartlari yaklasik 3200maas günlük 8 saat , 20 tl günlük ticketti) Ama kuryelik zordur , kışın cok cok zordur insanlar sana 2. Sınıf muamelesi yapar ama 1 senede 30.000 birikirsin biraz tasarrufla. Istanbulda su an gida sektöründe benim gördüğüm en fazla açık çıtır tavukda var paket servis icin konusuyorum (kfc ,popeyes alternatifleri yok denecek kadar az ) , paket servis kahve- tatli üzerine yerlerde yok denecek kadar az. Ilerde böyle biryer acsan sadece paket icin güzel para kazanabilirsin .

• ne alaka?

bekçilik ilk başta kolaydı ama şimdi zor. ayrıca tıp en garanti meslek. okumayan adamın sermayesi yoksa hayat boyu amele olur.
  • Dostum okuyamadım ama birikim yaparak uzun vadede kendimizi kurtarabiliriz. Tabi 10 seneyle olcak is degil ben 40 yasinda böyle giderse iyi bir hayatim olacağına inaniyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-078AFC984

ne alaka?

bekçilik ilk başta kolaydı ama şimdi zor. ayrıca tıp en garanti meslek. okumayan adamın sermayesi yoksa hayat boyu amele olur.
    Ben yıllarca okuyup bekçi ile aynı maaşı alıyorum şuan
    şans işi birazda. birisi arsa alır elinde kalır öteki alır zengin olur misali.

mesela benim babam zamanında bir yerden ev almadı(çingeneler vs. yaşıyor rahat edemeyiz diye) sonra devlet oraya hastane vs. yaptı arsaları satın aldı. ne oldu? çingene diye küçümsediğimiz elemanlar bir anda zengin oldu.

bir dükkan açarsın iş yapar ya da yapmaz. riskli. risk almadan zengin olamazsın doğru ama arkanda çocuğun varsa risk alamazsın. sen rahat adamsın zarar etsen de çalışır öderdin.
  • bekçi olsaydın o zaman.

bende daha düşük alacağım. bu bakış açısı yanlış. okuyunca fazla maaş alacağını kim söyledi? üniversitenin mantığını anlamak lazım.
  • Aynen evli değilim ama 1 2 seneye evlilik var para birikiyoruz evlenmek cok zor su devirde beyaz esyasi mobilyasi susu busu bitmiyor daha evlilik icin ne yaptin diye sorsan , bir televizyonu bile alamadim henüz su an 2 senede halledicez bakalim :)

• Dostum 10 senedir çalışıyorum lise mezunuyum , faiz alip para cevirmesem 4500 tl aliyorum lise mezunu yeni ise girmis bir bekciden düşük yani 10 sene bosa mi çalıştım dememle aynı şey degil mi sence bu dedigin :) okuyan birinin Türkiyede kalması benim nazarımda mantıksız dil öğrenip yurtdisina cikmak lazim orada 10 senede kazandiginla buraya gelip krallar gibi yaşarsın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.