Şimdi Ara

9 eylul eylül Dokuzeylül ve aktif eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • butun 9 eylul de okuyan arkdaslar tam bıze gore bı forum açtım su aktıf egıtım denen sıstemı bı masaya yatıralım herkez iyi kotu butun dusuncelerini dile getirsin sahsen ben aktif egitimin universitemizin basina buyuk bi dert olarak goruyorum aktif egitim geldiginden beri hic bi sey ogretilemiyo fakultemde sizlerin dusunceleri ne bu konu da...

• fakültende bişey öğretilmiyo mu!! bu nasıl bi yorum ki arkadaşım?! ben de dokuz eylül üni. deyim ve aktif eğitim görüyorm! bana gördüğün eksiklerden bahseder misin?
  • ewet aarkdasım ben dokuz eyluldeyım okuyom ve bu sıstem den ıyı verım alamadıgımı dusunuyorum;hele en buyuk dusmanim pdo ler ne kadar igrenc geciyo bi kere pdo oturumun da sartmi hocalarin susmasi hocalar hic konusmuyo ya var mi bole bi sey biz herseyi kendimiz dogru yannis yapmaya calisiyoz;ama kardesim ben bunlari kendim ogrenebileceksem niye okula gideyim evde oturup kitap okuyarak ta denizci olabilirim ozamn var mi bole bi sey nerde gorulmus ya; ogrenme hedefleri buluncakmis yok kardesim bu sekilde kusura bak mayin bi bok olmuyo ;ogrenme hedefleriymis herdefada 30 tane ogrenme hedefi cikiyo kendimiz arastircakmisiz ;olmaz bole kardesim adam gibi ders anlatilcak ole power point le de olmucak ders kitaplari olcak o power point ler hic kalici olmuyo cok yuzeysel kaliyo;ders kitaplari var da dersler bunlar temel alinarak anlatilmiyo ki ayrica bunlari okumaya da firsat olmuyo pdo ler learning objective lerden (ayrica ocm ve de autosim gibi belalar eklendi bunlara coooooooooook gereksiz) learning objectivelere gelince geitiriyoz okula okuyoz(hoca susyo tabi hep gene) bu yani tek olay aktif oluyomusuz o zman; bunun bu sekilde yapildigi da mechul aktif egitim denen seyin bu learning objective ler bu isin geregin de var mi onu bile bilen yok biri koymus ole iste mufredata duruyo... bu isin temel amacinin ogrencileri daha fazla calismasini saglamak olmak gibi gorunsede hic de ole olmuyo bu kadar tembel ogrenciler olmamistir okul tarihinde test oldugu icin sinavlar bi sekilde yapiliyo bi yolu bulunuyo yani anlicaginiz bi de herhafta test mi olur ya bi sinav zirt pirt yapilirmi ya nasi verim alinir bu sekilde olmaz ki ya ben anlican cook doluyum bu konuda arkdasim daha yazardim bu sistemin tersliklerini ama sayfalar almaz ;bu sistem iyidir belki ama uygulanamiyo doru durust imkansiz yani yurumesi profosor de biliyo bunu fakat tabi simdi kimse cikip rektorun karsina diyemiyo biz bunu istemiyoruz olmadi diyemiyolar yemiyo cunku

isin kotu yani bu sistem universitemizi parcalicak gibi hocalar arasinda 2 ye bolunme var bu sistem yuzunden bircok hoca da anlamis durumda bu sistemin dandik oldugunu zaten bu bukadar guzel bi sey olsa once odtu bugazici fln uygulardi bunu anlamiyorum ya rektor neden bu kadar diretiyo simdi de isletme fakultesi ne baskilar basladi oraya da geccek yakinda bu sistem profosore baski yapiyolar ama kardesim zorla guzellik olmaz ki tabi bu kadar sey arasinda olan biz ogrencilere oluyo sana basimdan gecen somut bi olayi anlatayim bi gun arabayla okula gidiyo m eshot ta tip fakultesinden bi doktor var aktif egitim le ilgili konusuyolar doktor soyle konustu yanin daki arkdasina ben bu aktif egitimden mezun olan ogrenciyi kesnilikle bi cerrahi mudahaleye sokmam aynen boyleydi soyledigi sok oldum resmen o zamn anladim iste durumun diger bolumlerde de parlak olmadigini
    rektor de olayin icinde olmadigi icin hic biseyin farkinda degil disardan seker gibi gorunuyo ama gercekten coook kotu bu sistem bu universitemize bu isin sonun da cok kotu seyler olacak gibi gorunuyo soyleyeceklerim bunlar arkdasim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo Pacino -- 10 Ocak 2006 2:39:18 >

• valla arkadaşım çoğu noktada haklısın, ama aktif eğitim her bölümde farklı uygulanıyo. tamamen hocaların ya da "eğitim yönlendiricilerinin" isteği doğrultusunda. biz her 2 haftada bir sınav oluyorz, çoktan seçmeli olmuyo hiçbi zaman. pbl dersleri de zaten muamma içinde geçiyoDU (4.sınıftayım o sistem şu an bizde yok, ilk 3 sene vardı) hoca bi hafta öğrenme hedeflerini veriyodu, bazı derslere kimse araştırmadan gelebiliyodu, bazen hiç ders işlemeden sadece imza atarak çıktığımı hatırlıyorm dersten. sistemin uygulanmasında çok fazla açığı olduğu kesin ama bana kalırsa -ki kendi düşüncem- sistemin yararlarını da görmedim diyemem. öncelikle derslere daha çok adapte olmanı sağlıyo, 2 haftada bi sınav olduğun için de bu tetikleyici bir etken oluyo. yani bana göre iyi bişey.. bizim bölümde sunumlar da pdö lerle bağlantılı gidiyodu, pdö de açık kalan yerler sunumlarda kapatılıyodu. sizin sistemde nasıl işliyo bilmiyorm. son bişey, biz sizde uygulanan aktif eğitimin daha iyi olduğunu düşünüyoduk dışarıdan. işte bilgisayar destekli eğitim falan + pdö notları cd lerde falan veriliyomuş herhalde sizlere. benim arkadaşlar var sizin fakültede okuyan -ben fen-edebiyattayım.

• Arkadaşlar birazcık ne olduğundan bahseder misiniz? Nedir bu sistem. Kulağa hoş geliyor. :)
  • arkadasım dısardan dedıgım gıbı okul cok seker gorunuyo ama ıcınden aynı seyı soylıyemegız bu sıstemın zarar larıını saymak la bıtmez bırının bu olaya el atması lazım hadı bız neyse tıp ıcın saha sakat bı durum allah kımse yı aktıf egıtım mezunu doktorların elıne vermesın bu sıstemde ayrıca her 2 hafta da bır sınav olması da benı pek tetıklemıyo bunlar bızde yuzde 10 etkılı oldugu ıcın genelde kımse sallamıyo sınavları sallayan adamlar da calısan bu sınavların ıyıce cok yıpratıcı oldugunu soyluyo bu kadar kısa surede test olmasının...test olması zaten olayın tembellık boyutu bak sıklara hıc anlamasanda bı konudan cumlerlerın gıdısıne gore buluyon cevabı oss gıbı yanı bunlar mantık ısı bı sey bılmen gerekmıyo...ayrıyettten tekrar dedıgım gıbı bu sıstem hocaları dagıtacak unıversıteyı parcalayacak demedı demeyın hocalar arasın da cok tartısmalar oluyo aktıf egıtım yuzunden. bı de bunlar kendılerıne de bı zarar hocalar bu aktıf egıtımın ıncık cıncık gereksız seylerıyle cok zamn harcıyolar hıc gelısıme katkı olmayan seylerle ugrasıyolar hıc bı tez bılımsel bı sey yazdıkları yok bu aktıf egıtım yuzunden 4 sene onceye gore daha bılgı bırıkımılerının kayboldugunu dusunuyorum anlıcagın arkdasım anlatmakla bıtmez bu aktıf egıtımın vukaatları sımdı dedıgım gıbı kımse rektorun karsına cıkıp ta dıyemıyo bız denedık olmadı yemıyo cunku herkez terfı olmak ıstıyo mevkı arayısında bız ogrencılerı sk..bıle takmıyolar acıkcası olaylar bole

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo Pacino -- 29 Aralık 2005 12:09:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Arkadaşlar birazcık ne olduğundan bahseder misiniz? Nedir bu sistem. Kulağa hoş geliyor. :)

kulaga hos gelıyorda hıc ole degıl daha cok daha cok aktıflestırmıyo koreltıyo beyınlerımızı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok baskanı basbakan bırılerının devreye gırme zamanı geldı gecıyo bıle artık
  • ben işletme fakültesi işletme bölümü öğrencisiyim.Şimdiki sistem bile güzel değil zaten..Kazık projeler,araştırmalar veriliyor.Ama bu projelerdeki yanlışlarımızı ve eksiklerimizi öğrenemiyoruz veya bu projelerle ilgili anlamadığımız birşeyler olduğu zaman soru sorunca "bu sizin göreviniz" denilip susturuluyoruz.Derslerde konular çok yüzeysel anlatılıyor.Hatta hatta bazı derslerde konuları biz anlatıyoruz.Hocalar dötünün üzerine oturuyo ve sana sorular soruyo.Cevabını veremedin mi sana hesap soruyo.Ama sen soru sorunca yüzüne bakıp "bilmiyorum" diyebiliyo.Hocalar bilgilerinin ve tecrübelerini paylaşmaktan son derece uzaklar.Şimdiki eğitimin de aktif eğitimden pek farkı yok zaten gördüğünüz gibi.Bence öğrencilerin biraz pasifleşmeye ihtiyacı var aslında.Çünkü bu eğitim sisteminin bizi strese sokmaktan başka hiçbir yararı olduğuna inanmıyorum ben şahsen.Aktif eğitim gelirse neler olabileceğini tahmin edebiliyorum ben şahsen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperrrrrr -- 29 Aralık 2005 12:42:53 >

• casperrr arkadasım sen bı ara bızım okula gel karsı bınan dayız zaten bı pdo lerımıze gir bı kere ozamn emın ol kı okulunu daha cok sevıceksın...bızım eskı sıstemde de pek parlak degıl dı belkı egıtım ama hıc bı sıstem bu aktıf egıtım kadar kotu olamaz...hıc bos yere okula gıdıyoz resmen cok bos seylerle ugrastıryolar bızı yukarıda anlattım baya zaten....
  • quote:

Orjinalden alıntı: casperrrrrr

ben işletme fakültesi işletme bölümü öğrencisiyim.Şimdiki sistem bile güzel değil zaten..Kazık projeler,araştırmalar veriliyor.Ama bu projelerdeki yanlışlarımızı ve eksiklerimizi öğrenemiyoruz veya bu projelerle ilgili anlamadığımız birşeyler olduğu zaman soru sorunca "bu sizin göreviniz" denilip susturuluyoruz.Derslerde konular çok yüzeysel anlatılıyor.Hatta hatta bazı derslerde konuları biz anlatıyoruz.Hocalar dötünün üzerine oturuyo ve sana sorular soruyo.Cevabını veremedin mi sana hesap soruyo.Ama sen soru sorunca yüzüne bakıp "bilmiyorum" diyebiliyo.Hocalar bilgilerinin ve tecrübelerini paylaşmaktan son derece uzaklar.Şimdiki eğitimin de aktif eğitimden pek farkı yok zaten gördüğünüz gibi.Bence öğrencilerin biraz pasifleşmeye ihtiyacı var aslında.Çünkü bu eğitim sisteminin bizi strese sokmaktan başka hiçbir yararı olduğuna inanmıyorum ben şahsen.Aktif eğitim gelirse neler olabileceğini tahmin edebiliyorum ben şahsen..

ayrica bizede daha beteri gene her boku dedigin gibi biz anlatiyoruz,diger taraftan soru sorma gibi bi firsatimizda olmuyo hoca diyo birbirimize sorup ogrencekmisiz isin mantigi buymus ayriyetten bize bi bok anlatmadiklari gibi baya da bi sey soruyolar gidin arastirin bulun diyolar sicayim bole ise o arastirin dededigi seyi kendinin de bilip bilmedigi mechul o da ayrı bı konu.bi de o buldugun seyi begenmiyolar internetten makale istiyo lar siradan kitaptaki seyleri begenmiyolar aynen bole hocam bole olaylar bizim okulda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo Pacino -- 29 Aralık 2005 16:08:13 >

• durum böyleyse, bence sistemin uygulanabileceği bölümler yanlış belirlenmiş. sistemin her bölüme uygulanamayacağı çok açık. bizim fakültede dilbilim, ake, istatistik ve müt. tercümanlık aktif sistemde ama fizik ve kimya değil. bence uygulamada hatalar var, senin bahsettiklerin -konunun üzerinden şöyle bir geçilmesi, dersi öğrencinin götürmesi..- ama bunlar bizde olumlu olarak görülüyo bölüm zaten sosyal olmayı gerektiriyo bir anlamda da aktif eğitim bunu sağlıyor. senin dediğin %10 luk msd ler bizde gerçekten önemseniyor, çünkü test falan olmuyoruz 4-7 sayfalık sınavlarımız oluyr her 2 haftada bir. yani söylemek istediğim, aktif eğitim her bölüme uygulanabilir nitelik taşımıyor ya da her bölüme uygulanabilecek şekilde düzenlenmiyor.
  • bende işletme fak. ulus. ilişkilerdeyim, çok saçma olacak bu aktif eğitim hocaların da bazıları farkında...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmcol

bende işletme fak. ulus. ilişkilerdeyim, çok saçma olacak bu aktif eğitim hocaların da bazıları farkında...

arkadasim aslinda bizde de kabahat var hic tepki gostermiyoz koyun gibiyiz resmen bi sekilde ogrencilerin tepkisini gostermesi gerekir.ben deniz isletmeciligi deyim hocalarin zaten bi sey yaptigi yok bu sistemin ne bok oldugunu bilmelerıne ragmen hıc bı sey yaptıkları yok bı cogu profosorun g..yalamak yarişinda prof desen o da rektore yaranma ugrasinda ogrenciler de bole koyun olunca ısler ıyıcene boktan oluyo
  • 2000 girişli son mohikan pasif elemanım , 3-5 kişi kaldık ,çarşamba 99 girişli iki arkadaşla beraber 3 kişi ile vizeye girdim çok hoş oluyor özel hissediyorsun kendini , bitirmemekte ısrar ediyoruz , geçme hakkını kullanmamıştım iyi yapmışım demek ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

2000 girişli son mohikan pasif elemanım , 3-5 kişi kaldık ,çarşamba 99 girişli iki arkadaşla beraber 3 kişi ile vizeye girdim çok hoş oluyor özel hissediyorsun kendini , bitirmemekte ısrar ediyoruz , geçme hakkını kullanmamıştım iyi yapmışım demek ki

var abi ole arkdaslarlar bizim okuldada da okul geceli aktife kac sene olmus hala eski sistem pasif olarak alttan dersi olan adamlar var ortalikta onlar la guru duyuyom her gordugumde imreniyom adamlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo Pacino -- 5 Ocak 2006 17:12:47 >
  • eee yokmu baska 9 eylul de okuyup fikri olanlar
  • M BEN İNŞ MUH OKUOM AMAN AMAN BİZDEDE AKTİF EGİTİM FALAN BOLE SOYLEMLER DOLASIO EWLERDEN IRAK ARKADAS TAM Bİ BELA YAWWW
    HEM BU İŞ MUHENDİSLİKTE OLMZ ZATEN KARDESİM YAAA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.