Şimdi Ara

860m vs 970m hangisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

Sa tekrardan hala almadım leptopu parada duruyor msin 9xx lü kartları hepsiburadaya düştü 4 milyarcık :) monsterda bu arada getirir heralde abra almak istemiyorum nedense o kadar pata vermişken 860m almak sacma geliyor

Monster almak için geciktin. Tulparlar dolar yuzünden 200 lira zamlandı. Ayrıca gtx970m, gtx880m'den yaklaşık %20 daha güçlü. Biraz bekle gtx960m'li bir abra a5 al. Çoğu site yine gtx860m'deki gibi 640 shader olacağını söylüyor. Neyse bekleyip göreceğiz ama ben minumum gtx965m tavsiye ediyorum. Daha aşağısı bir sene ultra-high karışık oynatır. Sonra ayar düşürmek zorunda kalırsın ve paran çöpe gider. Ya konsol, yada en az gtx965m.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Sa tekrardan hala almadım leptopu parada duruyor msin 9xx lü kartları hepsiburadaya düştü 4 milyarcık :) monsterda bu arada getirir heralde abra almak istemiyorum nedense o kadar pata vermişken 860m almak sacma geliyor

Monster almak için geciktin. Tulparlar dolar yuzünden 200 lira zamlandı. Ayrıca gtx970m, gtx880m'den yaklaşık %20 daha güçlü. Biraz bekle gtx960m'li bir abra a5 al. Çoğu site yine gtx860m'deki gibi 640 shader olacağını söylüyor. Neyse bekleyip göreceğiz ama ben minumum gtx965m tavsiye ediyorum. Daha aşağısı bir sene ultra-high karışık oynatır. Sonra ayar düşürmek zorunda kalırsın ve paran çöpe gider. Ya konsol, yada en az gtx965m.

Aslında ben almayı düşünürken 3.699du şimdi ise 3.799 oldu 4 milyara doğru gidince dedim yuh arabamı alıyoruz altı üstü leptop bu kadar bekledikden sonra 9xx lü serileri mecbur bekliyim hem yeni mimari az ısı az tuketim ailemde asus x550jk var dying lightı leptop ilk highda açtı görüntü kesilmesi oluyodu sonra ortaya düşürdüm nedense yarım saat oynattıktan sonra kasmaya basladı bütün herşeyi kapatık lowa çektim görüntü yenileme çart curt şuan akıcı oynuyo nedense böle yaptı ama far cry 4de highda 35 fps alıyor lcdye baglayıp süper oynatıyor anlamadım olayını ondan 860mlerden vaZgeçtim.

• quote:

quote:

quote:

Aslında ben almayı düşünürken 3.699du şimdi ise 3.799 oldu 4 milyara doğru gidince dedim yuh arabamı alıyoruz altı üstü leptop bu kadar bekledikden sonra 9xx lü serileri mecbur bekliyim hem yeni mimari az ısı az tuketim ailemde asus x550jk var dying lightı leptop ilk highda açtı görüntü kesilmesi oluyodu sonra ortaya düşürdüm nedense yarım saat oynattıktan sonra kasmaya basladı bütün herşeyi kapatık lowa çektim görüntü yenileme çart curt şuan akıcı oynuyo nedense böle yaptı ama far cry 4de highda 35 fps alıyor lcdye baglayıp süper oynatıyor anlamadım olayını ondan 860mlerden vaZgeçtim.

Tulparlar zaten gtx970m, gtx980m'li?

Gtx970m seni üzmeyecektir. Bende ince kasa tulpar t5 v4.1 var. Far cry4 ayarlarda ultranın da ötesi nvidia kartlara özel ışık hüzmesi, soft shadows, txaa 4x falan gerekli gereksiz ne varsa açiyorum 1080p'de. Her türlü +30 fps alıyorum. Ayarlar standart olarak ultra olunca 50-60 fps arası akiyor zaten oyun. Crysis 3 herşey en yüksekte ve smaa 2x aa açınca 35-45 fps arasında gisiyor 1080p'de. Yine dying lightta herşey ultra'da 60 fps'ye sabitliyorum oyunu. Yeni güncelleme ile gelen shadow map'ı da bir kadame artırınca 40 fps civarlarında seyrediyor oyun. Saints row4 herşey ultra ve 8x msaa açık iken fps uçuyor. Mecburen panelin hz'sinden dolayı vsync ile 60'a sabitliyorum fps'yi. Bf3 multiplayer'da açık haritalarda bile 70-90 arası gidip duruyor. Mecburen yine 60'a sabitleyip oynuyorum. Assasins creed 4'de yine herşey ultra ve aa en son seviyede 35 civarı fps alıyorum. Demek istediğim gtx970m 1080p için haddinden fazla güçlü. Düşün fps'yi zorla düşürmek zorunda kalıyorum. Maddi durumunu bilmiyorum hocam ama boğazından kes bir 970m'li model çak kendine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tulparlar zaten gtx970m, gtx980m'li?

Gtx970m seni üzmeyecektir. Bende ince kasa tulpar t5 v4.1 var. Far cry4 ayarlarda ultranın da ötesi nvidia kartlara özel ışık hüzmesi, soft shadows, txaa 4x falan gerekli gereksiz ne varsa açiyorum 1080p'de. Her türlü +30 fps alıyorum. Ayarlar standart olarak ultra olunca 50-60 fps arası akiyor zaten oyun. Crysis 3 herşey en yüksekte ve smaa 2x aa açınca 35-45 fps arasında gisiyor 1080p'de. Yine dying lightta herşey ultra'da 60 fps'ye sabitliyorum oyunu. Yeni güncelleme ile gelen shadow map'ı da bir kadame artırınca 40 fps civarlarında seyrediyor oyun. Saints row4 herşey ultra ve 8x msaa açık iken fps uçuyor. Mecburen panelin hz'sinden dolayı vsync ile 60'a sabitliyorum fps'yi. Bf3 multiplayer'da açık haritalarda bile 70-90 arası gidip duruyor. Mecburen yine 60'a sabitleyip oynuyorum. Assasins creed 4'de yine herşey ultra ve aa en son seviyede 35 civarı fps alıyorum. Demek istediğim gtx970m 1080p için haddinden fazla güçlü. Düşün fps'yi zorla düşürmek zorunda kalıyorum. Maddi durumunu bilmiyorum hocam ama boğazından kes bir 970m'li model çak kendine.

Zaten aklımda tulpar 4.1 var ince süper bişe suan 1.450 var ztn ama ailemin en fazla limitli kartı 3400 limit yükseltelim diyince arabamı alıyorsun diyorlar ondan suan sıkıntım baska bile değil.

• 960m vs 860m arasında max. %20'lik fark var (monster müşteri hizmetleri ve google amca) , ısı-enerji-performans , ayrıca 4k-5k arasında alınan bir laptop değerini 2 sene içinde kaybediyor. Para bolsa tabi ki gidin 25k laptop alın ama plastik yığınına 3k 'dan fazla para vermek hele hele 2 sene sonra demode olacağını bile bile... Aklınızı kullanın derim. Benim babam zengin, para kazanmak nedir bilmem, hava atmak benim işim diyorsanız buda tercih meselesi seçiminiz belli zaten..
  • exodusium kullanıcısına yanıt
    Hocam tam tersine öle zengin değilim ama beni 2-3 sene ultra highda taşısa sonra isterse lowa düşsün hiç önemli değil 850mli asus var x550jk bilirsiniz dying lightta yukarda anlattıgımı yaptı bende soğudum olay bu yani.
  • 860 m li laptop aldım fhd ekran ultrada da her oyunu açıyor 40-45 arası fps lerde ama ben medium da yapsam high da ultra da yapsam gerçekten çok bir fark yok gözle görülür ekran 15.6 olunca ve full hd herşey gayet güzel oluyor bana öyle gldi yani mesela 4xmsaa yı açık ve kapalı gerçekten bir fark göremiyorum ama büyük bir tv ye bağlayınca elbet fark olur senin söylediğin bütçe için bence 860 en iyi seçenek 9 serilerine bakma bence boşa aşarsın fiyatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain Sword

860 m li laptop aldım fhd ekran ultrada da her oyunu açıyor 40-45 arası fps lerde ama ben medium da yapsam high da ultra da yapsam gerçekten çok bir fark yok gözle görülür ekran 15.6 olunca ve full hd herşey gayet güzel oluyor bana öyle gldi yani mesela 4xmsaa yı açık ve kapalı gerçekten bir fark göremiyorum ama büyük bir tv ye bağlayınca elbet fark olur senin söylediğin bütçe için bence 860 en iyi seçenek 9 serilerine bakma bence boşa aşarsın fiyatı.

Abra a5 1.1e gönlüm gidiyor dying lightta kaç fps alıyorsunuz hocam gta5 çıktıgında ne alırız hangi ayarlarda tahminen ve bizi kaç sene taşır ? Abra a5 1.1 beyaz klavye aydınlatmalı değilmi ?
  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt
    1080p'de çoğu oyunu high'da oynarsınız , Ultra'da ise 30fps sınırında oynarsınız (860m için konuştum). Hangi oyunlar bilmiyorum hepsinin mimarisi motoru ayrı ayrı fakat 860m ile alakalı bir çok oyun testi youtube'da var, kaç fps aldıklarına bakın. Sonuçta 2-3 sene sonra başka bir teknoloji çıkacak, fakat görünen kadarı ile 3-4 sene daha nvdia 8x ve 9x serisi kartlar hükmünü koruyacaktır.
  • hocam 970 li olan daha az enerji de harcar ama farklı bir şey söyliyim 860m in de 2 tane modeli var araştırırsanız görüceksiniz bunuda işin içine katın 970 her açıdan daha iyidir ama 860 da laptop için hiç fena bir kart değil
    860m kullanıcısıyım 1080p de her oyunu oynadım far cry 4 de bitek en düşükte 40 fpsyle oynadım hoş o oyunda high a alınca da 35 oldu oyunda bir şey var shadow of mordor oynuyorum şuanda 1080p mediumda her oyunu 1080p en yüksekte 60 fps oynayamazsınız 30 olur ama 60fps diyosanız high veya medium rahat rahat yeter şu an için seneye ne oyun çıkar kim bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk70

hocam 970 li olan daha az enerji de harcar ama farklı bir şey söyliyim 860m in de 2 tane modeli var araştırırsanız görüceksiniz bunuda işin içine katın 970 her açıdan daha iyidir ama 860 da laptop için hiç fena bir kart değil
    860m kullanıcısıyım 1080p de her oyunu oynadım far cry 4 de bitek en düşükte 40 fpsyle oynadım hoş o oyunda high a alınca da 35 oldu oyunda bir şey var shadow of mordor oynuyorum şuanda 1080p mediumda her oyunu 1080p en yüksekte 60 fps oynayamazsınız 30 olur ama 60fps diyosanız high veya medium rahat rahat yeter şu an için seneye ne oyun çıkar kim bilir

Ailemde 850mli asus x550jk var dying lighttı lowda oynuyorum herşey kapalı ondan üstü neyse verip 970mli monster tulpar t5 alıcam rahat 1-2 sene ultra highda oynatır düşüncesindeyim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.