Merhaba. İlk kez donanım haber forumu kullanıyorum hatalarım varsa affola. Eski bilgisayarımın üstüne su döktüm ve tamir için gönderdiğim yer %60 verim için çok cüzi bir miktar istiyor. Bu yüzden pc toplamayı düşünüyorum, bütçem en fazla 8500-8700 türk lirası. İşlemci olarak i3 12k veya en düşük modelinden bir i5 düşünüyorum. Muadil amd bir işlemcide olur ama amd konusunda çok bilgim yok. Ekran kartı olarak ets gta 5 forza Horizon 4 cod mw3 tarzı oyunlar oynayacağım üzmemesi için gtx serisi bir ekran kartı olursa iyi olur. Ram olarak 8x2 yada sadece 8 gb düşünüyorum duruma göre 4+4 olabilir. Harddisk istemiyorum taşınabilir hsrddiskim var ssdye sadece sistem kuracağım 120 GB m.2 olursa iyi olur sataya sıcak bakmıyorum. Kasa olarak msi'ın m300 magshield mAtx kasası iyi gibime geliyor kasaya binlerce lira saçmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim forumdaşlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
8500 TL bütçe ile monitörsüz sistem önerisi

-
-
Bu bütçeye i5 10.nesil bile zor olur, 12.nesil de ise i5 tek başına 3.500 TL zaten anakart en az 2K civarında hdd,kasa,psu,ram, ekran kartına bütçe kalmaz, söz ettiğin kasa soğutma olarak yetersiz, ucuzcu olup sıkıntılı sistem toplama 4+4 ram alınmaz, tek modül 8gb ram de alınmaz, yanına alacağın diğer ram farklı çip çıkar geneli böyledir bu da stabilite sorununa neden olur uğraşır durursun sistemle.
Harici ekran kartlı sistem yerine Amd G serisi R5 işlemcili sistem kurup bir süre onboard kullanıp sonrada vga alman en iyisi olur, şuan RX 6500XT bile ITX olanları 3.780 TL civarında çift fanlı modeller de ise fiyatlar 4K civarına geliyor, yani istediklerin bu bütçeyi aşar.
120gb ssd'nin zaten bir kısmını Windows kurmadan da kırpıyor, kalanına 64bit yazılım, driver, Windows update'leri, kullanacağın programlar vs. derken yer kalmaz bir tane oyun ancak kurarsın, SSD'ye oyun kurmayacaksan ne anlamı kalıyor o zaman sistem kullanmanın dadüzgün en az 500gb bir disk olmalı.
Zorlarsan Lga1200 tabanlı i3-10100F'li H510 çipset anakartlı sistem olabilir ama yine bütçeni aşar, Lga1700 12.nesil i3-12100F desek tek başına 1.900 TL civarında.
Benim önerim bu yönde olur, tercih senin tabi, aşağıda ki sisteme harici vga'da alsan düzün aksa ve psu'lu işlemci açısından da memnun kalacğaın bir sistem olur, anakartı alırken mağaza ya da satıcı firmanın servisinden bios update yapmalarını istemen gerekeiblir işlemci desteği için.
AMD Ryzen 5 5600G Altı Çekirdek 3.90 GHz İşlemci --- 3.750 TL
Gigabyte B450M S2H V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart --- 945 TL
Silicon Power XPower Turbine 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 CL18 Ram --- 1.165 TL
Kioxia 500GB Exceria LRC10Z500GG8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD --- 840 TL
Corsair 650W Carbide SPEC-DELTA RGB CC-9020132-EU Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası --- 1.870 TL
Snowman T4 CPU Soğutucu Fan RGB Cpu Cooler --- 220 TL
8.790 TL
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X