Şimdi Ara

820 Kullanıcılarından Bir Rica

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim gibi 820 kullanıcılarında bir isteğim var.
    Telefonla gelen adaptörün odaklanmış bir resmini kendi kamera uygulamasıyla çekmenizi istiyorum.
    Çekmeniz gereken yer, yazıların yazdığı yer. Ben sarı ampul altında çekmeye çalıştım.
    Çekenler hangi ışıkla çekdiğini yazarsa sevinirim.
    s3 ile çektiğim resim son derece keskin ve netken ne yazıkki 820 de durum hiç iç açıcı değil.

Video çekerkende yakın çekimlerde sürekli kendini netlemeye çalışıyor netlemişken tekrar bozuyor anlamsız yere
    Resimlerde ise keskinlik çok düşük
    Sizler ne düşünüyorsunuz.
    Gerekirse videoda eklerim

820 Kullanıcılarından Bir Rica 820 Kullanıcılarından Bir Rica

• Çok parlamış sende , gerçi bende 920 var.
  • Her turlu çekim yaptım sonuç hep aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce L820 ile çektim ve son derece keskin bir sonuç aldım. Telefondan yazdığım için ekleyemiyorum. Varsa bir yolu söyleyin de ekleyeyim. Önerim ise telefonunuzun yazılımı güncel değilse güncelleyin. Güncel ise de sıfırlayın ve öyle deneyin.

• yazılım güncel. ayarlar değiştirilerek çekildi( varsayılan ve diğer ayarlarda)
    sonuç aynı
    yakın çekim video kaydında sürekli netleyip bozma oluyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah3684

yazılım güncel. ayarlar değiştirilerek çekildi( varsayılan ve diğer ayarlarda)
    sonuç aynı
    yakın çekim video kaydında sürekli netleyip bozma oluyormu

Netledikten sonra çekim yapıyor ve çekim yaptığı görüntü kaydedilene kadar nesneyi kamera önünden çekmeyin. Ayrıca sizin fotolarda ciddi şekilde açı farkı da var!! Neden aynı açıdan çekmeye çalışmadınız? L820 başlığında L820nin kamerasını iphone5 kamerası ile de karşılaştırmam var. Konuya bir,göz gezdirin isterseniz. L820 şu an için 920 den sonra en iyi foto yakalayan cihazdır. Hayırlı geceler...

• Öncelikle telefonumu severek ve araştırarak aldım. Karalama yapma amacında değilim çok fazla açıda, bütün ayar seçeneklerinde çektim ama olmuyor =(
    s3 kardeşimin ve her açıda aynı sonucu yakalıyor.
    Moralim bozuldu desem yeridir.

820 başlığı çok uzun, sayfa numarası verebilir misin?
  • Gittikçe canım sıkılmaya başladı. Kameranın keskin yakalayamama sorunu yok ama keskin çekmiyor arkadaş, odak sorunu var
    Gün ışığı çekimi; loş ortam ve sarı ampul altında çeken s3 den daha kötü =(
    Şu adaptörü çekip koysun birisi akşam akkor ışık altında ve gün ışığında.
    Video çekerkende aynı sorun var. Donanımsal değilde yazılımsal bir problem oldugunu düşünüyorum
    Video upload oluyor
     820 Kullanıcılarından Bir Rica 820 Kullanıcılarından Bir Rica 820 Kullanıcılarından Bir Rica 820 Kullanıcılarından Bir Rica 820 Kullanıcılarından Bir Rica 820 Kullanıcılarından Bir Rica

• Evet videoyuda upload ettik
    Umarım bu durumdan nokia haberdardır da sorun çözülür, çünkü yazılımsal olduğu çok bariz

http://www.youtube.com/watch?v=MkT8Qd-Fk1Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah3684 -- 13 Haziran 2013; 11:11:21 >
  • vay be
  • kardeş 920'yle çekip koyucam absürt olucak çok istersen yapabilirim ancak bi işe yaramaz gibi

820'nin kamerası gayet güzel diye biliyorum fotoğraf çekerken deklanşörden mi çekiyorsunuz yoksa ekrana dokunarak mı? tam yazıların üstüne dokunarak çekmeyi deneyin bi de

edit: kardeş yine de ben 920'yle bi çektim belki bi yararı olur ekrana tam nesnenin üzerine odaklanarak çekmeni tavsiye ederim

sarı ampul altında flaşsız

sarı ampul altında flaşlı

karanlık odada sadece pc ışığı ile

820'de net çekeceğini ve dağlar kadar fark çıkmayacağını düşündüğüm için bu fotoğrafları koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müşkülpesent Memeli -- 14 Haziran 2013; 0:54:28 >

• teşekkür ederim kardeşim cevabın için firaz fikir oluşturdu. yabancı forumları okudum bir kaç kişi benim gibi keskinlikten şikayetçi.
    videoyu izledinmi o konu hakkında ne söyleyebilirsin
  • quote:

teşekkür ederim kardeşim cevabın için firaz fikir oluşturdu. yabancı forumları okudum bir kaç kişi benim gibi keskinlikten şikayetçi.
    videoyu izledinmi o konu hakkında ne söyleyebilirsin

videoyu izledim video çekimi sırasında odaklanma çok uzun sürüyor hatta bazen hiç odaklanmıyor bile yeni video başlatıyorum

ancak odaklandıktan sonra tekrar bulanıklaşıp odaklama yani videodaki sorun hiç görmedim ben. fotoğraf kalitesi için kesin net bir şey diyemem ama bu odaklama sorunu bence donanımsal açıkçası yanlış monte bir lens olabilir
    eğer ki böyleyse fabrika hatası her telefonu direkt değiştiriyorlar haberin olsun başıma geldi

yazılımsal bir problem ise nokia'ya mail atmanı tavsiye ederim zaten problem yazılımsal ise bir çok kişi kazazededir bu durumda

• Umarım yazılımsaldır da düzelir. Yoksa yeri geliyor çok güzel netliyor
  • quote:

Umarım yazılımsaldır da düzelir. Yoksa yeri geliyor çok güzel netliyor

Umarım yazılımsaldır, eğer öyleyse bir çok şikayet vardır güncelleme ile düzeltilir gibi duruyor

Geçmiş olsun tekrar :) umarım çözüme kavuşursunuz
  • Teşekkürler =)
  • Flashı kapatıp çekiniz.
  • Kamerayı çok fazla yakınlaştırınca evet düzeltmiyor belli bir mesafeden çekince gayet normal ve net çekiyor şimdi beyaz tasarruf ampulunde çektim çok net çekti cepten yükleyemiyorum resimleri yada yükleyecek bir site varda söyleyin yükleyeyim...

• Evet video çekiminde flaşı kapatınca daha iyi sonuç alınıyor ama resim kalitesini hala halledemedim

hocam mobilden nasıl yüklenir bende bilmiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah3684 -- 14 Haziran 2013; 23:52:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.