Şimdi Ara

8.8.8 hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bosch wfo 2062 model çamaşır makinamın kalan süreyi gösteren ekranında 8.8.8 yanıp sönüyor. makine çalışmayı kesiyor. nasıl bir müdahale etmem gerekiyor. bakmam gereken yerler konusunda yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdargüven -- 27 Mayıs 2018; 19:1:52 >

• Motor kömürleri kontrol edildi. İyi durumda. Rezistans kontrol edildi sağlam. Isı ölçer kontrol edildi sağlam. Şimdi kartı söktüm yanık vs gözükmüyor. Varmı yardımcı olabilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdargüven S kullanıcısına yanıt
    Hocam bence kömürden yapıyor mümkünse kömürleri değiştirin reset atıp deneyin sorun çözülür yok çözülmezse motor sorunludur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unforgattable

Hocam bence kömürden yapıyor mümkünse kömürleri değiştirin reset atıp deneyin sorun çözülür yok çözülmezse motor sorunludur.
    Kömürleri çıkarıp temizledim. Daha yarı ömrü duruyor. İki gündür her yolu denedim. Son durum şu. Kartın üzerine takılan tüm soketleri kablolardan ayırıp kabloları biraz kesip tekrar soketlere taktım. Kartı komple temizledim. Şunu farkettim. Kartı ön tabloya yerleştirmeden açıkta çalıştırdığımda bir sorun olmuyor. Ne zaman kartı toplasam yerine yerleştirsem o zaman sorun başgösteriyor.

• Makinenin başında nöbet tutuyorum. Bazen su boşaltmadan yapıyor. Bazen sıkmada. Saati gösteren yerde 8.8.8 yanıp sönüyor. Kart tertemiz en ufak yanık kopuk vs yok. Tüm kalın lehimleri tekrar elden geçirdim. Denemediğim yöntem kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: serdargüven

Kömürleri çıkarıp temizledim. Daha yarı ömrü duruyor. İki gündür her yolu denedim. Son durum şu. Kartın üzerine takılan tüm soketleri kablolardan ayırıp kabloları biraz kesip tekrar soketlere taktım. Kartı komple temizledim. Şunu farkettim. Kartı ön tabloya yerleştirmeden açıkta çalıştırdığımda bir sorun olmuyor. Ne zaman kartı toplasam yerine yerleştirsem o zaman sorun başgösteriyor.

Alıntıları Göster
    Hocam aynı yöntem bizim komşunun makinasında da vardı kömürler yarıdan fazla vardı aynı sizinki gibi makinayı kayıştan sıyırıp çalıştırdığında sorun yok uçak gibi çalışıyor ama toplayıp kayışı takınca yük binip çalıştığında 1 2 dönmeden sonra 8.8 hatasını veriyordu kömürleri değişince 1 sene olacak sorunsuz devam ediyor. Önceleri sadece sıkma yapmıyormuş sonra kazan biraz dönmeden sonra duruyormuş ben yeni kömür takarak çözdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unforgattable

Hocam aynı yöntem bizim komşunun makinasında da vardı kömürler yarıdan fazla vardı aynı sizinki gibi makinayı kayıştan sıyırıp çalıştırdığında sorun yok uçak gibi çalışıyor ama toplayıp kayışı takınca yük binip çalıştığında 1 2 dönmeden sonra 8.8 hatasını veriyordu kömürleri değişince 1 sene olacak sorunsuz devam ediyor. Önceleri sadece sıkma yapmıyormuş sonra kazan biraz dönmeden sonra duruyormuş ben yeni kömür takarak çözdüm.

Alıntıları Göster
    Sağol hocam yarın deniyorum. Sonucu bildiririm burdan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden 8-9-10" değilde 7" tablet?
    13 yıl önce açıldı
    2.7 2.8 ortalama yeterli mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kömürleri değiştirdim. Makineyi topladım ve çalıştırdım. Sorunum hala devam ediyor.

• Hiç bir yere dokunmadan kartı tekrar panelden ayırıp aşağı sallandırdım. Şimdi çalışıyor. Kartı panele bağlayıp yerine taktığımda çalışıp arızaya geçiyor. Kartın ısınması ile alakalı olabilir mi.

• 8.8.8 hatası

Evet arkadaşlar bu resimdeki büyük entegrenin ısındığını fark ettim. Makine çalışırken bu noktaya dön Makinesi ile ısı verdim ve aynı arıza hemen oluştu. Ve bu olayı sürekli test ettim. Şimdilik bulgular bu şekilde. Merak ettiğim bu entegre ne işe yarar. Sadece onu değiştirsem sorun çözülür mü.

• quote:

Evet arkadaşlar bu resimdeki büyük entegrenin ısındığını fark ettim. Makine çalışırken bu noktaya dön Makinesi ile ısı verdim ve aynı arıza hemen oluştu. Ve bu olayı sürekli test ettim. Şimdilik bulgular bu şekilde. Merak ettiğim bu entegre ne işe yarar. Sadece onu değiştirsem sorun çözülür mü.
    Evet arkadaşlar bu entegreyi değiştirdim sorunum çözüldü. Şu an makine sorunsuz çalışıyor. Malzeme 5 tl. Tabi arızayı bulmak için sürekli yüksek ısıda makineyi çalıştırdım. Elektrik faturası da kabarık gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdargüven -- 5 Haziran 2018; 10:28:36 >

• quote:

Evet arkadaşlar bu entegreyi değiştirdim sorunum çözüldü. Şu an makine sorunsuz çalışıyor. Malzeme 5 tl. Tabi arızayı bulmak için sürekli yüksek ısıda makineyi çalıştırdım. Elektrik faturası da kabarık gelecek.

Alıntıları Göster
    Hocam yürekten kutlarım sizi. O parçayı bir lehim makinesiyle söküp takmak mümkün mü?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.