Şimdi Ara

7805 ISINMA SORUNU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
8.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 2:52:0 >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    78ler hangisini bulursan bul ısınacaktır lakin ben ısıdan dolayı yananını görmedim..
  • Teşekkürler. Bende bu arada 4 tane bozuk PSU aldım ve söktüm. Giriş/Şebeke/EMI filtresi alabilirim içinden diye umut etmiştim ki malesef alamadım. Çinliler modül olarak kullanmak yerine PSU boardına kurmuşlar. Söksem birde onlar için PCB yaptırmam yada kartı tekrar yapmam gerekecekti vazgeçtim. Parayla soket olarak almak zorunda kalacam.
    Bu filtre EMI Filtresi bu arada. En basitinden işe yarayışı : evde bir lamba anahtarı açtığımız zaman oluşan anahtarlanmanın etkisiyle hoparlörlerden gelen çat/çut seslerini engelliyormuş. EMI ve EMC epey derin konularmış. Bir işe kalkıştım, çorap söküğü gibi artık ne gelirse öğreneceğim.

Filtre'den umudu kesmişken bari PSU'ların alüminyum soğutucularını alayım dedim. Kafamdaki bir soru cevaplandı. Birden fazla TO-220 yi nasıl aynı bloğa montajlıyorlar bunların source/collector leri temaslı diyordum ki meğer arkalarına silikon yalıtkan koyuyorlarmış. Vida nasıl temas etmiyor diye düşünürkende gördüm ki TO-220 nin metal kısımına boncuk gibi birşey koymuşlar arka taraftanda civatayı somuna tutturmuşlar. 18 IGBT'yi 10A de süreceğim düşünülürse böyle bir yalıtım benim işimi görür mü diye düşünüyorum şu anda. 18 IGBT için ayrı ayrı soğutucu bulup sığdırmaktansa tek bir bloğa monteleyip bloğu fanla soğutmak daha mantıklı gibi geliyor.

Bunun içinde niteliklerini üreticiden öğrenebileceğim alüminyum bir blok alıp anahtarlama kartını buna göre tasarlayıp bunu tek bir fanla soğutayım diyorum. Hesapları yaparkende paylaştığın kitap tam olarak ihtiyacımı karşılayacak.

@kadircitak 7805'lerin içerisinde bir termal sigorta var. Belirli bir sıcaklığı aştığı zaman kendisini kapatıyor. Bu yüzden tam acemi regülatörü olarak görüyorum bu regülatörü.

Prototipim eğer çalışırsa bundan sonraki DC ihtiyaçlarım için SMPS tasarlamayı düşünüyorum. Bu tasarımımı küçültecektir. Şu anda nerdeyse 2kg lik 4 tane trafo kullanıyorum. Durum akıllara ziyan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 14 Mayıs 2019; 19:38:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Teşekkürler. Bende bu arada 4 tane bozuk PSU aldım ve söktüm. Giriş/Şebeke/EMI filtresi alabilirim içinden diye umut etmiştim ki malesef alamadım. Çinliler modül olarak kullanmak yerine PSU boardına kurmuşlar. Söksem birde onlar için PCB yaptırmam yada kartı tekrar yapmam gerekecekti vazgeçtim. Parayla soket olarak almak zorunda kalacam.https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/sigortali-power-filtre-2-amper-P338264382
    Bu filtre EMI Filtresi bu arada. En basitinden işe yarayışı : evde bir lamba anahtarı açtığımız zaman oluşan anahtarlanmanın etkisiyle hoparlörlerden gelen çat/çut seslerini engelliyormuş. EMI ve EMC epey derin konularmış. Bir işe kalkıştım, çorap söküğü gibi artık ne gelirse öğreneceğim.

Filtre'den umudu kesmişken bari PSU'ların alüminyum soğutucularını alayım dedim. Kafamdaki bir soru cevaplandı. Birden fazla TO-220 yi nasıl aynı bloğa montajlıyorlar bunların source/collector leri temaslı diyordum ki meğer arkalarına silikon yalıtkan koyuyorlarmış. Vida nasıl temas etmiyor diye düşünürkende gördüm ki TO-220 nin metal kısımına boncuk gibi birşey koymuşlar arka taraftanda civatayı somuna tutturmuşlar. 18 IGBT'yi 10A de süreceğim düşünülürse böyle bir yalıtım benim işimi görür mü diye düşünüyorum şu anda. 18 IGBT için ayrı ayrı soğutucu bulup sığdırmaktansa tek bir bloğa monteleyip bloğu fanla soğutmak daha mantıklı gibi geliyor.

Bunun içinde niteliklerini üreticiden öğrenebileceğim alüminyum bir blok alıp anahtarlama kartını buna göre tasarlayıp bunu tek bir fanla soğutayım diyorum. Hesapları yaparkende paylaştığın kitap tam olarak ihtiyacımı karşılayacak.

@kadircitak 7805'lerin içerisinde bir termal sigorta var. Belirli bir sıcaklığı aştığı zaman kendisini kapatıyor. Bu yüzden tam acemi regülatörü olarak görüyorum bu regülatörü.

Prototipim eğer çalışırsa bundan sonraki DC ihtiyaçlarım için SMPS tasarlamayı düşünüyorum. Bu tasarımımı küçültecektir. Şu anda nerdeyse 2kg lik 4 tane trafo kullanıyorum. Durum akıllara ziyan.
    Server güç kaynagi da kullanabilirsiniz. Yüksek amper verir kendileri.12v olup 32, 50, 69, 100 küsür ampere kadar olanindan gördüm. Bende 50 ve 69 amperliklerden var. Tek sorun fanlari biraz sesli. O da küçük ve güçlü olmalarindan kaynaklanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.