Şimdi Ara

7800gtx %54 GPU - %35 MEMORY Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler ben riva tuner ile fan hızını %100 e ayarladım ve fandan ses çıkmaya başladı hızlı döndüğü için.......ben fanı %100 çalıştırıyorum şu an bir sakıncası olurmu yane...sesine razıyım yeter ki daha fazla overclock olsun.....sakıncası warmı yokmu......fana zarar gelirmi hızlı çalıştırınca...Overclock Basacağımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krutah -- 1 Nisan 2006; 14:11:16 >

AMD PHENOMII X6 1090T ~ GIGABYTE GA-890GPA UD3H ~ ZOTAC 760GTX 2GB ~ KINGSTON HYPERX 2x2GB DDR3 1600 ULV ~ SANDISK ULTRA PLUS 256GB SSD ~ LG 32LW4500 3DTV MONITOR ~ CREATIVE X-FI TITANIUM FATALITY PRO ~ CREATIVE MEGAWORKS 5+1 THX ~ GIGABYTE 3D MARS FULL TOWER ~ HIGH POWER ABSOLUTE 600W ~ PLEXTOR CDRW PX-W5224A ~ ASUS DVDRW 1814BLT
  • fanı %100 çalıştırdım ve başladım overclocka....430@1200 normal hızı....525@1440 benim gunlük kullandığım hız dan 660@1600 e kadar çıkardım 1280X1024 8xS AA ve 16X AF de Counter Strike Source Ve F.E.A.R oynadım Takılmadan...ama..........ne zamanki.3d mark 2006 yı açtım test 1 de zart diye kitlendi.............sonra Gpu Sıcaklığına bakayım dedim restarttan sonra bi de baktım 96 derece ama şimdi 45 dereceye düştü allahtan......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krutah -- 1 Nisan 2006; 13:59:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: All_Eyez_On_Me

fanı %100 çalıştırdım ve başladım overclocka....430@1200 normal hızı....525@1440 benim gunlük kullandığım hız dan 660@1600 e kadar çıkardım 1280X1024 8xS AA ve 16X AF de Counter Strike Source Ve F.E.A.R oynadım Takılmadan...ama..........ne zamanki.3d mark 2006 yı açtım test 1 de zart diye kitlendi.............sonra Gpu Hızına bakayım dedim restarttan sonra bi de baktım 96 derece ama şimdi 45 dereceye düştü allahtan......

96C ye geldiginde fan zaten kendiliginden %100 çalışır.(tabi sen biyerlerden ayarları karıştırmadıysan)

bu arada kart çok iyi çıkmış walla
    bendeki 540 larda filan kitleniyor hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 1 Nisan 2006; 4:07:09 >
    AMD PHENOMII X6 1090T ~ GIGABYTE GA-890GPA UD3H ~ ZOTAC 760GTX 2GB ~ KINGSTON HYPERX 2x2GB DDR3 1600 ULV ~ SANDISK ULTRA PLUS 256GB SSD ~ LG 32LW4500 3DTV MONITOR ~ CREATIVE X-FI TITANIUM FATALITY PRO ~ CREATIVE MEGAWORKS 5+1 THX ~ GIGABYTE 3D MARS FULL TOWER ~ HIGH POWER ABSOLUTE 600W ~ PLEXTOR CDRW PX-W5224A ~ ASUS DVDRW 1814BLT

• ya bakma sen çıktığına yaw......tamam oyunları açtı ama 3dmark2006 da cart diye altına s.çtı yane...mümkünatı yok stabil çalışmaz 7800gtx bu seviyelerde.... yabancı forumlara baktım dereceye girenler bile likit su soğutma ile kasarak ancak 610 mhz çekirdek 1560 mhz bellek çalıştırabiliyor benim yaptığım fanteziden öteye gitmedi yane anlıyıcağın.....powerstrip ile yukselttim ancak coolbits ve riva tuner yukseltmediği için ve kart yukselttiğimde %100 fan 660@1600 de 42 derece idi idle......ne zaman 3dmark açtım %100 kullanmaya başlayınca ısısı eşşek gibi birden arttı ve kitlendi.......restart attıktan sonra da masaustunun yarısı gozukmuyordu.......bende goruntu ozelliklerinden yeniledim masaustu resmini oyle duzeldi......ahhhh ahhh.....yahu linebacker.....şu 7900gt ler eşşek gibi overclock oluyor yaw....nedeni ne yane 90nm uretimmi kartın A2 olmasımı nedir yani bunu biliyormusun sen.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krutah -- 1 Nisan 2006; 4:55:32 >

allahın 370$lık 7900gt si 7800gtx i eziyor ya ben ona deli oluyorm.

7900gt lerde deli o/c oluyo ztn

neyse 8800ler gelsin bakalım
  • yaw şu Nvidia 8xxx serisi çift çekirdek(intel8xx gibi) VGA kartlar gelmeden conroeler yayılır zaten.....ben asıl Quad core işlemci+Çift çekirdek ekran kartının nasıl olacağını merak ediyorum....o zaman ps3 grafikleri felan hikaye olur zaten.....45nmlere geçilince manyak olacak gibime geliyo işlemcilerde...VGA larda da 65 nm...ahhhh ahhhasıl bunlar çıktığında upgrade yapmak lazım....
  • yaw 660@1600 e çıktım.......nvidianın coolbitsi ile çıkmak imkansız testten geçemiyor....riva tuner ile de yapamadım test failed please decrase speed dedi......bende bana karışmadan deneyebileceğim powerstripi yukledim......fanı riva tunerden %100 e ayarladım fandan gurultuler geldi.......idle 42 derece idi.....sonra başladım 525@1440 tan azar azar yükseltmeye.....660 mhz powerstripteski son GPU hızıydı...oraya kadar çıktım.......bellek hızının daha yolu wardı ama 1600 mhz de kendime yeter artık dedim.......CS Source ve F.E.A.R oynadım.....Ama bendeki de Hırs İşte dedim acaba bu güzel hızlarla kaç puan alacak ekran kartı dedim....F.E.A.R i kapattım ve 3d mark2006 yı açtım Run Benchmark butonuna bastığımda Loading Test 1 Yazısı geçtikten sonra Oyunun başı açılır açılmaz kart bozuldu görüntüler çizgi çizgi birbirine girdi ....bende reset düğmesine bastım........windows 525@1440 mhz de açılmasına rağmen masaüstünün yarısı gözükmüyordu ........ben görüntü özelliklerinden duvar kağıdını deiştirince düzeldi......sıcaklığa baktığımda da 96 derece idi.....kimbilir kaç dereceye çıktıda sapıttı kart.....yaw tekrar yapmaya korkuyom açıkcası ama SS de vermek istiyorum yaw Görün diye......

• Bu GAZ ile SS verdim işte siza ama bu sondu bi daha kalkışmıcam....Güzel kartımı mahvetmek istemiyorum.

TIKLA BAKIYIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krutah -- 1 Nisan 2006; 13:52:50 >
    Workstation : Asus Sabertooth X97 + i7 4820k + 4x G.Skill F3 2133 CL 11 + Asus GTX 780 ti Direct CU II + 2x Corsair Force GS 128 Gb Raid0 + Seagate 2 tb 7200rpm + Seagate 3 tb USB + Creative Sound Blaster ZX + Cooler Master Seidon 240 Liquid Cooling + Cooler Master HAF 935 + Corsair RM 850watt PSU + Asus PB278Q + Logitech G103 + G700S ...

Photo & Video EQ : Canon Eos 5D Mark III + Sigma 20mm f1.4 ART + Sigma 85mm f1.4 ART + 3xCanon Speedlight 600EX RT - Canon ST-E3 RT ...

www.caglardogan.com

https://www.facebook.com/caglardoganphotography
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cyberpunk

ispat niteliği taşıyan bir ss değil bence bu :) 660 a kadar çekip saat hızıını ss almak kolay ... asıl o hızda nasıl cs yada fear oynadın onu merak ediyorum ...

kart ısı yuzunden throttlıng yapmıstır arkadsta o hızlarda oynadıgını sanmıstır olay bu kadar basıt.

Orjinalden alıntı: DUKES

quote:

Orjinalden alıntı: Cyberpunk

ispat niteliği taşıyan bir ss değil bence bu :) 660 a kadar çekip saat hızıını ss almak kolay ... asıl o hızda nasıl cs yada fear oynadın onu merak ediyorum ...

kart ısı yuzunden throttlıng yapmıstır arkadsta o hızlarda oynadıgını sanmıstır olay bu kadar basıt.

+1

• beyler ben bu hızla cs source ve fear açtım.......ama 3dmarkta kart batırdı yani kitlendi alet.....fear da detaylar yuksekti fakat aa ve af açık deildi.....cs source de ekran kartımı zorlamıyor o kadar......en zorlayıcı test olan 3dmarkta attı işte dedim ya...stabil olmuyor.....ama bu değerlerde oyunu açabilmek bile güzeldi benim için.....bi daha yapmıcam.......mahvoldu kart çünkü ekran kartının fan sesi de cabası....

beyler ben bu hızla cs source ve fear açtım.......ama 3dmarkta kart batırdı yani kitlendi alet.....fear da detaylar yuksekti fakat aa ve af açık deildi.....cs source de ekran kartımı zorlamıyor o kadar......en zorlayıcı test olan 3dmarkta attı işte dedim ya...stabil olmuyor.....ama bu değerlerde oyunu açabilmek bile güzeldi benim için.....bi daha yapmıcam.......mahvoldu kart çünkü ekran kartının fan sesi de cabası....

arkadsım sen fearı o hızda actıgını soluorsun ama kart kendı ıcınden o hızı dusuruor.yanı senın uyguladıgın degerlerın cok altına ınıor.o yuzden de sorun cıkmıor.ama 3dmarkda direk kitlenmesinin sebebi test 1 cubugu dolarken gpu orda bos durmuor cıkıcak olan ıslemı onceden hazırlık yapar gıbı bısıler yapıor.orda throotlıng yapamıor cunkı yogun ıslem karsısında hızı dusurene kadar kıtlenmeye sebep oluor.yanı hızı yavas yavas dusuruurken kıtlenme olusuor.bnce sen kartı cok zorlamıssın.bnce ii bir soğutma ve sağlam bir psu olmadan bu oc isi risk halıne gelıor.bndekı kart 650/775 de 72c de stabıl oluor.voltajlara dokunmadan 675/800 yapıorum fakat 70c olunca kıtlenme olusuor.voltajı artttırınca gene kıtlenme olusuor bu seferde 73c de kıtlenıor.yanı cok ınce ayrıntılar soz konusu.ne kadar soguk vga o kadar az voltaj ve o kadar mhz demek.cunkı soguk ortamda transıstorler daha ii alısveris yapabıldıklerı ıcın voltaja bir yere kadar gerek duymuorlar.

• quote:

660@1600 e kadar çıkardım 1280X1024 8xS AA ve 16X AF de Counter Strike Source Ve F.E.A.R oynadım Takılmadan...ama......

660@1600 karta vmod varmı..? ss verebilirmisin bana pek anlamlı gelmedi acıkcası.. vmod suz 660@1600 yapacak 7800gtx 256mb daha anasından doğmadı.. +30-40 delta hızınıda koy gpu ya 700mhz yapar.. mümkünse senden ss koymanı istiyorum.. ( ati tool de 660@1600 olarak bir zahmet artifact testi) yaparken ss alıver de bir bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 7 Nisan 2006; 15:00:57 >
    Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_HİS 5850 Cooling_Thermalright HR-03 GT ___Sandisk 120GB Extreme SSD __ 22'' Samsung SyncMaster T220 __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W

Windows 7 x64

• _____________________________
    DONANIM TEST OVERCLOCK INTEL NVIDIA 4K GAME
    CANON 5D M IV
    WE ARE THE CHAMPION `BLACKSEA TIGERS
  • SS war zaten topiği inceleyin.......kartta vmod yok sadece rivatunerden fan hızını def %41 den %100 e ayarladım o kadar......%100 deyken sıcaklık....11 derece kadar düştü sonra overclock yaptım......ama yemedi işte....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krutah -- 7 Nisan 2006; 15:01:50 >
  • arkadaşlar konuya balıklama olacak ama yukarda bi 96 derece okudum ya ben 80 nin üstü tehlikeli dediler bana x1800xl var bende 660/1350 3d mark yaptım btirdi 9k verdi most wanted oynadım yarım saat 78 dereceyi gördü diye korktum daha fazla zorlamadım hangi derece tehlikeli olur sizce
    Rotax Pro Wireless Ergo Mekanik Gaming Mouse
    Finesse XDDR12 64GB RAM

• ya arkadaşlar ben riva tunerle MSI 6800GT'mi overclock etmek istiyorum.ama programı nasıl kullanacağım bana bi anlatırsanız sevinecem.overclock işine atılmaya karar verdim:)şimdiden teşekkürler...
    AMD 64 3500(2.2 GHZ,S929),MSI GF6800GT(256MB,256 BİT,PCI-EX),ASUS A8N-SLI,1 GB DDR 400 KİNGSTON RAM,200GB SAMSUNG SATA2 HDD,PHİLİPS 107P5,THERMALTAKE V700D,HİPER 480WATT R SERİES PSU,GENİUS 2+1 SPEAKER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.