Şimdi Ara

70-300 75-300 gibi lensler ne kadar yakınlaştırır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kaç zamandır zoom lens almayı planlıyorum fakat bu yakınlık konusuna bir türlü cevap bulamadım. Acaba canon 70-300 veya 75-300 gibi bir lens alsam çekeceğim şeye ne kadar yakınlaştırır? İnternette bir kaç video var ama kullanıcı yorumu gibi olmuyor. :) Cevaplarsanız sevinirim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack76 -- 23 Mart 2014; 13:27:14 >

• Belki bu linkler biraz fikir verebilir: NIKKOR Lenses Simulator, Canon Range Simulator, Tamron Zoom Simulator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 23 Mart 2014; 15:23:46 >

• Ozan the Wise kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. :)
  • Hangi sensörü kullandığına bağlı.Mesela FF bi sensör kullanıyorsan 70-300ü şu şekilde hesaplayabiliriz.300/70=4.2 x yakınlaştırma yapar.70 300mm yi tam olarak görürsün.
    1.6 çarpanlı crop sensör kullanıyorsan 70*1.6=112mm 300*1.6=480mm yani,1.6 crop sensörde 70 300 oluyor 112 480mm.Yine optik olarak baktığında 4.2x yakınlaştırma verir.Ama full frame'e oranla daha uzağa zoom yapmış olursun.
    Sensör boyutlarına göre uzaklık değişkenlik gösterir.İlk önce hangi sensörü kullandığımızı bilirsek lensimizin ne oranda zoom yaptığını hesaplayabiliriz.
  • Pat O Brien kullanıcısına yanıt
    Hocam makine canon 650D full frame bir makine değil bildiğiz üzere. :)
  • Lenslerde ne kadar yakınlaştırır diye bir tanımlama çok doğru olmaz. Lensler derece üzerine çalışırlar ki derece küçüldükçe zoom oranı artar.
    Mesela 10 derece bir açılı bir lensle aynı mesafeden bir insan bir de binaya baksak kadraja insan girebilir ama bina giremez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igayin61

Hocam makine canon 650D full frame bir makine değil bildiğiz üzere. :)

Tabi ki biliyorum hocam,hangi makineyi kullandığınızı bilmediğimden her açıdan yazıyım dedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20/50 yerine 15/40 nasıl olur ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.