Şimdi Ara

7' NCİ KOR. 6' NCI HD. A. K. LIĞI - VAN - 337. DÖNEM BURADA TOPLANALIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
17.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7. KOLORDU 6. HUDUT ALAY KOMUTANLIĞI - VAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @forever -- 3 Ağustos 2018; 10:31:50 >

• Bende buraya düştüm, gideceğim yer hakkında tek bildiklerim, eğitim açısından çok zorlu olmadığı ancak kış aylarının çok çetin geçtiği yönünde. Dağıtım şartları nelerdir? Alayda kalmanın veya sınır karakollarına dağılmanın dezavantajları-avantajları nelerdir? Ayrıntılı bilgi verecek bir arkadaş çıkarsa çok seviriz.
  • Şu An İtibariyle;

12 Kişiyiz...

Dedelerimizden Yardım Bekliyoruz...
  • Ankara ESB' den 12.12.2010 13:10 Uçağı İle Direkt Van FM Havalimanına Bilet Aldım...

Traş Olmadan Gitsek, Van KTM' yi Atlatsak, Ne Diyorsunuz Tertipler ???

Ankara' dan Giden Arkadaşlar, ESB' de Buluşabiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @forever -- 10 Aralık 2010; 13:27:42 >
  • quote:

331. kısa dönem olarak askerliğimi yapmış olduğum birlik. 2. ordu 7. kolorduya bağlıdır. van merkezde, toprakkale'de bulunur. org. ali ihsan sabis kışlası olarak da bilinir.

bünyesinde çaldıran, özalp, albayrak ve başkale taburlarını bulundurur. doğu sınırı üzerinde terörle mücadele ve kaçakçılığın önlenmesi görevini yürütür.

van'ın kışları çok soğuk, yazları da güneşi en dik alan yerlerden biri olması nedeniyle ilkim şartları zorludur. ben aralık ayında teslim olmuş, ocak ve şubat aylarını nöbet mangasında geçirmiş biri olarak buranın soğuğundan bir hayli nasiplenmiştim. gece nöbetlerinde üzerimde içten dışa fanila, kazak, kamuflaj, polar, parka; bacağımda içlik, kamuflaj; kafamda bere ve ellerimde eldiven olduğu halde soğuktan içim titrerdi. doldur boşalt istasyonundan çıkarken duvardaki termometrede -15 dereceyi gördüğümü bilirim.

ki ben yemin töreninden sonra dağıtımda alay karargahında kalmış, askerliğimi van merkez'de yapmıştım. bir de taburlara bağlı sınır karakolları vardır ki buralarda kar kalınlığı bir metreyi bulur, kimi yerde geçer ve sıcaklık çok daha düşük değerlere ulaşabilir.

alay karargahında bayraktepe ve mağaratepe adlı iki tepede pusu nöbeti tutulur. bayraktepe'den bütün van'ın manzarası izlenebilir. havaalanına bakıp bakıp bir gün nizamiyeden son kez çıkıp o pistten uçarak evine yuvana döneceğin günü düşünürsün.

gittik, yaptık, bitirip geldik çok şükür... sözlük yazarlarından buraya düşecek bahtsız arılar için temel bilgi olsun bakalım. istenirse her türlü detaylı bilgiyi de veririm.

quote:

bize düşe düşe van'ın ayazında 3-5 nöbetinde iran sınırında ayak üstü it gibi titremek mi düşecekti? bundan sonra hayat asla eskisi gibi olmayacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: @forever

Ankara ESB' den 12.12.2010 13:10 Uçağı İle Direkt Van FM Havalimanına Bilet Aldım...

Evet, inzibatlara takılmadan direk alayımıza teslim olursak çok daha iyi olur, zira Van havalimanında bekleyen inzibatların bizleri 1-2 gün Van ktm de misafir etme ihtimalleri doğabiliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cvoor

quote:

Ankara ESB' den 12.12.2010 13:10 Uçağı İle Direkt Van FM Havalimanına Bilet Aldım...

Evet, inzibatlara takılmadan direk alayımıza teslim olursak çok daha iyi olur, zira Van havalimanında bekleyen inzibatların bizleri 1-2 gün Van ktm de misafir etme ihtimalleri doğabiliyormuş.

Traş Olup Gitmeyi Planlıyordum, Şansımıza Doğu Çıktı...

Teslim Olmadan Traş Olmak Da Dert, Van' ı Bilmek Lazım + Banyo Yapmadan Duramam...

Birlikte Traş Olayına Hiç Girmek İstemiyorum...

Ne Yapsak Acaba...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cvoor

quote:

Traş Olup Gitmeyi Planlıyordum, Şansımıza Doğu Çıktı...

Teslim Olmadan Traş Olmak Da Dert, Van' ı Bilmek Lazım + Banyo Yapmadan Duramam...

Birlikte Traş Olayına Hiç Girmek İstemiyorum...

Ne Yapsak Acaba...

Ben sakal traşı olmayacağım, saçlarım ise çok uzun değil zaten, Van havalimanı alaya çok uzak değilmiş, sanırım bir-iki aktarmayla rahatlıkla ulaşabiliriz birliğimize, İnzibatları atlattıktan sonra karşımıza çıkan ilk berberde sakal traşımızı olacağız gibi gözüküyor:)

• Arkadaşlar ben çaldıranda ep ey sizin karakollardan gördüm. Köpek bağlasan durmaz rezalet ötesi yerler. Ben Jandarma olarak rahattım da piyadedeki kısa dönemler ep ey hırpalanmıştı.
  • arkadaşalr ben van ktmde 9 ay görev yaptım dağ ve komando tugayı irtibat çavuşuydum beni tanıyanlar vardır öncelikle elazığa katılmadan van a gelmeniz sadec euçakla olacaktır. bu mecburidir aksi takdirde hakkınızda işlem yapılır doğu da münferit hareket edilmez.sizi çok iyi anlıyorum işiniz kolay değil ama sonuçta 5 ay arkadaşlar van a gittiğinizde ferit melen havaalanında ktm ye götüren servisler vardır havaalanında beklyen inzibatlara asker olduğunuzu söyleyin aksi takdirde ktm yi bulmak izi için zor ve tehlikeli olur 6. hudut alayı çok güzel bir birliktir ve van merkezdedir şanslısınız van ktm de kalma süreniz sadece 3 saat bilemediniz 4 saat hemen götürürle teşekkürler
  • Beni de listeye ekleyin.

7'nci Kor. 6'ncı Hd. A. K.lığı

İstanbuldanım.
  • Evet Arkadaşlar, Durum Nedir ?

Bugün Traş Olmayı Düşünüyorum, Van KTM' ye Katılacağız Artık, Hakkımızda Hayırlısı.

Hazırlığınızı Tamamladınız Mı Tertipler ?

Ankara' dan Gidecek Olanlar, ESB' de Buluşalım.

(13:10 Anadolu Jet )

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @forever -- 3 Ağustos 2018; 10:32:34 >
  • Herkese merhaba.. Başlığı yeni gördüm.
    Benim de Van 7'nci Kor. 6'ncı Hd. A. K.lığı Kısa Dönem
    İzmir/Gaziemir den geliyorum, Adnan Menderes Havalimanından yarın 12:10 uçagına biniyorum..(Sun Express)

Bu arada uçaktan indiğimizde inzibatların nezaretinde mi birliğe gitmeli yoksa inzibatları atlatıp (onu da nasıl yaparız bilmiyorum ama) önce çarşı, sonra birliğe teslim olma yolunu mu seçsek? Çok kararsız kaldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GorgeouS*

Herkese merhaba.. Başlığı yeni gördüm.
    Benim de Van 7'nci Kor. 6'ncı Hd. A. K.lığı Kısa Dönemi
    İzmir/Gaziemir den geliyorum, Adnan Menderes Havalimanından yarın 12:10 uçagına biniyorum..(Sun Express)

Bu arada uçaktan indiğimizde inzibatların nezaretinde mi birliğe gitmeli yoksa inzibatları atlatıp (onu da nasıl yaparız bilmiyorum ama) önce çarşı, sonra birliğe teslim olma yolunu mu seçsek? Çok kararsız kaldım..

İnzibatlar doğrudan 7. kolorduya giden bir servise yönlendiriyorlarmış bizleri, kolordudaki ktm ile katılacağımız alay arasındaki mesafe çok kısaymış ve gün içinde ktm ile alay arasındaki transfer hızla sağlanıyor dedi bölgeyi bilen arkadaşlar.. Ben bu şekilde ulaşmayı planlıyorum, hepinizin yolu açık olsun..

• sizi havaalanından direk olarak alacaklar zaten alaya kadar götürecekler soğuk fazla olur oralarda tabiki yağışta
  • Benim nişanlımda van a gitti askerlik için , çaldıran demişti.. askere gittiğinden bu yana hergün görüşüp konuşabiliyorduk hatta nete bile girebiliyordu 1 saat fakat son 1 haftadır haber alamıyorum ondan birliğin numarasını ise nereye yazdığımı bulamıyorum resmen kafam beynim durdu.. neden aramıyor olabilir.. biçok kişi denetleme olabileceğini söylüyor fakat o aramadan duramazdı.. kötü birşey olmuşmudur arkadaşlar birinizin bi bilgisi varsa paylaşsın lütfen orada askelik yapanlardan :((
  • 0432 --- 2007 diye hatırlıyorum başı aklıma gelmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.