Şimdi Ara

7.2 mbps indirme hızı olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internet servis sağlayıcılardan birisi sayfasına download hızı 7.2 mbs yazmış bu nasıl mümkün olabilir. benim internetimin hızı 512 kbps indirme hızımda buna bağlı olarak 60 kbps civarında bunların demek istediği nedir yani?

• yok mu arkadaşlar yorum yapacak kadar bilgisi olan?
  • kbps yada mbs yi saniyedeki indirme hızı ile karıştırmayın... Birisi saniyedeki bit sayısını ifade eder diğeri kilobyte yada megabyte

1 mbs >> ( saniyede 1024 kilobit )

8 bit >> 1 byte

1 mbs >> teorik olarak saniyede 1024/8 max 128 kbyte indirme hızı, ancak genelde bu hıza erişmek mümkün olmaz. 110 larda kalır.

sizinde max 512kbps >> 512/8 >> 64 kbyte / sn

ben 16mbit ttnet kullanıyorum, nadirende olsa saniyede 1.6mb / sn hızı görüyorum. 16*1024/8 = 2048 kbyte = 2mb/sn yapar, ama bu hız dediğim gibi teorik... 1.6 yı görürsem öpüp başıma koyuyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  •  7.2 mbps indirme hızı olabilir mi?

Bunu internet sayfasından aldım, aynen bu şekilde yazıyor bu mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tangmuch -- 9 Aralık 2011; 10:56:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tangmuch

Selam
    Sanırım bu hız superonline'ye ait. Bildiğim kadarıyla 5 Mbps hızında upload(yükleme) veren internet sağlayıcısı bulunmuyor.
    İncelediğiniz Web sitesinin adresini verseydiniz, bizlerinde bir inceleme şansı olurdu..

@clarion arkadaşın yazdığı gibi bende 16 Mbit kullanıyorum ama onun hattına göre benim hat biraz daha iyi. Ben 1.6-2.0 Mbit arası download yapabiliyorum.

Dünkü yaptığım test sonucuna göre, benim bağlantı verisi aşağıdaki gibidir.

• şimdi sen speed test yaptıgında 16 mbit internet kullanıyosan neden senin dowload hızını speedtest.net 1.6-2.0 arası bir rakam vermiyorda 15.24 veriyor. bu senin download hızın değil ki? (anlamadıgım için soruyorum)
  • quote:

Bu hızlar mobil modemlerin en yavaşları için geçerli. Tabi teorik olarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

quote:

Bu hızlar mobil modemlerin en yavaşları için geçerli. Tabi teorik olarak.

evet zaten modemde 3g modem.

yanlız bu hız çok yüksek geliyor iken bana sen nasıl en yavaşları için geçerli dedin?
    ikinciside neden teorik olarak diyosun anlamadım.

• 1- hız yüksek değil. Arkadaş yukarıda zaten açıklamış.
    2- En yavaşı demek, daha hızlıları da var ve o da en yavaşı.
    3- Teorik hız, erişilebilecek en yüksek hızdır. Yani normal kullanımda o hıza ulaşmak mümkün değil. Buda belirtilen hızdan daha yavaş bağlanacaksın demek.
  • bak şöyle anlatayım benim internetimin hızı 512 kb. bu durumda ortalama 60 kb ile indiriyorum.
    bir internetin 7.2 mb download hızına ulaşması için 512 ile 60 indirilyosa, 1 mb internet ile 120 ile indiriir. 2 mb ile 240 kbit diye hesaplayarak 7.2 mb download hızına ulaşmak için yaklaşık 60 mb internet hızı olması gerekiyor. üstelik bu kablosuz bağlantı. nerede yanılıyorum? hatam nerde?
  • Öncelikle şunu söyleyeyim 512 kbps hız ile 60kb/s hız yüksek normalde 50'yi geçememen lazım. Diğer yandan 512 kbps = 0,5 mbbs dir. Dolayısıyla 1 mbps için 100 kb/s eder. 7,2 mbbs için ise 100x7,2=720 kb/s yapar. Bu hız adsl hesabına göredir. 3g modem ile 720 kb lık indirme hızına ulaşmak bile güçtür.
  • ya o zaman ben yanlış anlamıyorsam orada bahsedilen 7.2 internetin hızı değilde modemin meximum indirebilecceği hız miktarı mı oluyor bu durumda?
  • @çağdaş70 siteden aldığım görüntüye baktın mı orada 7.2 mbps yazıyor. ama internetin hızı demiyor indirme hızı diyor.
  • quote:

şimdi sen speed test yaptıgında 16 mbit internet kullanıyosan neden senin dowload hızını speedtest.net 1.6-2.0 arası bir rakam vermiyorda 15.24 veriyor. bu senin download hızın değil ki? (anlamadıgım için soruyorum)

Selam
    Her zaman ispatli-Şahitli bilgi veririm kardeş. Bende yalan falan olmaz.

Benim eklediğim resim o anki trafik durumuna göre idi ve o şekilde gözükmektedir. Hattım 16 Mbit'e KADAR olduğundan bu hız zaman zaman düşüyor, zaman zaman yükseliyor. Bende 1.6-2 Mbps arası diye yazmıştım. Hat veya genel arızalar dışında ben 1.6 Mbps hızdan aşağı düştüğümü hatırlamıyorum.

Sanırım aşağıdaki resim sizi tatmin eder.
    Şu anki download hızımı gösteren resim.

• @Bay KG

dostum sen beni anlamadın :) ben sana inanmadığım için öyle demedim. bende biliyorum download hızı internetinin hızının 1/8i oranında oluyor. bende speed testte test yaptıgımda 0.5 mb olarak çıkıyor. ama 0.5 mb ne anlama geliyor hiç bir fonksiyonu yok. bizim download hızımız ne ise servis sağlayıcılarda, speedtestte onu söylemesi gerekmez mi? neden ben 50-60 kb hızla indirdiğim halde hızım 512 kb olarak geçiyor, yahut sen 1.6 mb hızla indirdiğin halde 16 gb olarak geçiyor. senin internetinin hızı 16 mbit olduğu halde download hızın 1.6 mbit ken, ekran görüntüsünü aldığım sitedeki download hızı nasıl olurda kablosuz modem olduğu halde 7.2 olur aklım almıyor.
  • Selam
    Güzel kardeşim sanırım siz kullandığınız modemin yapabileceklerine takılmışsınız.

Yani modeminiz 7.2 Mbps download ve 5.76 Mbps upload yapabilme kapasitesine sahipmiş. Oysa siz 512 Kbps internet hızını kullanıyorsunuz ve modemden 7.2 Mbps download yapmasını istiyorsunuz. Bu aldığınız paketle maalesef bu kadar yüksek download yapmanız imkânsızdır kardeş..

Modem kapasitesini, aldığınız hizmet paketi ile karıştırmayın lütfen.
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Güzel kardeşim sanırım siz kullandığınız modemin yapabileceklerine takılmışsınız.

Yani modeminiz 7.2 Mbps download ve 5.76 Mbps upload yapabilme kapasitesine sahipmiş. Oysa siz 512 Kbps internet hızını kullanıyorsunuz ve modemden 7.2 Mbps download yapmasını istiyorsunuz. Bu aldığınız paketle maalesef bu kadar yüksek download yapmanız imkânsızdır kardeş..

Modem kapasitesini, aldığınız hizmet paketi ile karıştırmayın lütfen.
    Kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.