Şimdi Ara

6750TL Bütçe ile Pc Toplama (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Monitör : ASUS VG248QE 1ms 144Hz olarak belirledim.
    Yani tam olarak 5350 TL kasa bütçem bulunmakta.
    Bu kasayı özellikle Battlefield 1 oynamak için topluyorum.
    ** HDD ve SSD elimde mevcut.
    ** Ram ilk başta 8 GB olabilir. İlerleyen zamanda onu arttırırım sorun değil.
    ** Diğer ekipmanların bütçeye dahil edilmesine gerek yok.
    Amd ve İntel için ayrı tavsiyelere açığım. Lakin bu saatten sonra intel kasanın 8. nesil olmasını planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Goodman -- 10 Aralık 2017; 1:48:30 >

• bu paraya bu dolar kurunda anca i3 ve 1060 lı sistem kurarsınız intelde

herşeyi dahil monitör klavye fare ıvır zıvır

ama dersen bende monitör ıvır zıvır var

ozamanda i5 8400 ve 1070 li bi sistem yapılabilir

yada ryzen bi sistemde yapılabilir

amacın sadece oyun ise intel program ise ryzen
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Monitör ve diğer ekipmanlar yok. Klavye ıvır zıvır bir şekilde ayarlanır ama monitörü 144 hz isteyince 1000+ lira bir bütçe gerekiyor.
    8400 stoklarda yok. Tekrar girdiğinde fiyat ne olur bilemiyorum.
    Amacım oyun dediğim gibi.
  • yani ozaman bu parçalarda sisteminize dahil i5 zor 6000 e ryzen daha hesaplı gelir bence

intel cok pahalı olur size ryzen bi sistem isterseniz yapıp atıcam ama illa intel derseniz onuda yapıp atıcam
  • Zahmet olmazsa iki sistemi de görüp değerlendirmek isterim.
  • 144Hz istiyorsanız 300TL eklemeniz gerekecek.

http://prntscr.com/hl9m04

Edit: SSD eklemememin sebebi Anakartta VRM soğutması + 16GB 3000MHz RAMin SSD'den önemli olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Townley -- 9 Aralık 2017; 20:51:59 >
  • https://www.itopya.com/Mars-M1070GX16-R5-1600-MSI-GTX1070-Gaming-X-8GB-16GB-DDR4-240GB-SSD-1TB-Gaming-Bilgisayar/

Şu sistem çok iyi youtubeda donanım arşivi denemiş yalnız 5000 tl normalde toplanmış sistem şu anda 6300 yakın bir şey yapıyor. Yalnız Monitor yok bu sistemde.

Birde şunu söyliyim bende aslında intel istiyorum ama intel almaya kalkınca bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor o yüzden bana kalırsa ryzen sistem toplamak daha mantıklı geliyor bana göre. İntel 8 nesil altı bence şu an için artık girişilmez bana göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arakadaşlar yapmış ama klavye fare hoperlör eklememişler ve iki sistemde bütceyi aşıyor

6750TL Bütçe ile Pc Toplama (Güncellendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 9 Aralık 2017; 21:12:43 >
  • Evet i5 8400 istiyordum ama bu gidişle o da pek uygun fiyatlı olmayacak tekrar stoğa girdiğinde.
    Ekran kartını amazondan getirtme konusunda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?
    250-300 tl civarı bir avantaj sağlanıyor. Değer mi ?
  • Amazonda uzun sürüyor ama gearbestten getir olmadı. Sanırım onlar fiyatını da düşürüyorlar gümrükten geçmesi için 1-2 haftada gelir sanırım ürün.
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam niyetim 6000 lirayı tamamıyla sisteme ayırıp alabileceğim en üst conf. almak.
    Sonraki ay diğer ekipmanları ayarlayabilirim.
    Hatta ilk olarak sadece 8 gb ram, sadece ssd alıp, hdd'i bile diğer ay listesine atmak niyetindeyim.
    Böylelikle alabileceğim en iyi işlemci anakart ve ekran kartını almak istiyorum.

• hocam 1080 koycam diye rezil bi sitem ortaya çıkmış iyi güzel hoşta psu 80 plus bronze bile degil kasa çöp ryzen e 2133 mhz ram nedir eşantiyon gibi olmuş :D

bu arada kasa psu monitör bi kere alınır bu parçalardan ödün vermemek gerekir sonuçta bi kere alınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 9 Aralık 2017; 23:38:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

hocam 1080 koycam diye rezil bi sitem ortaya çıkmış iyi güzel hoşta psu 80 plus bronze bile degil kasa çöp ryzen e 2133 mhz ram nedir eşantiyon gibi olmuş :D

bu arada kasa psu monitör bi kere alınır bu parçalardan ödün vermemek gerekir sonuçta bi kere alınıyor

evet 80+ bronze bile değil 80+ white aradaki %2-3 verim farki bronzeye gore ne kadar önemlidir bilmiyorum açıkçası. mhz konusunda da 1070ti+ 3000mhzye gore 1080 + 2133mhz bana daha mantikli geldi. Kasa konusunda da sivi sogutma takilmayacaksa benim icin plastik parcasindan baska birsey degil. Güç kaynaginin 12v 540w verdiğini de hatirlatayim (1600un 65w 1080in de 180w olduğunu düşünürsek hayli hayli yeterli.) Monitör dediğinizde de panel ureticileri bi elin parmaklarini gecmiyor. Belki yazilimsal farklari ureticiler ekleyebilir fakat paneli ya samsung ya lg ya da sony uretiyor. Bana sorarsaniz 1080p 23'' 144hz 1ms tum monitorler ayni tn panele sahip sadece marka algisi insani değistiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tamam iyi güzel hoş diyorsunda sonuçta sistemi ben kullanmıcam konu sahibi begenmesi gerek :D

benim düsüncem böyle ama yanlış ama dogru

kasa psu monitör iyi bişi alınmalı ileridede bu parçaları kullanıcaz illaki simdiden kalitesiz kasa ve psu alırsak ileride sorun yapabilir ama hadi kasa dandik olsa bile psu kaliteli bişi olmalı benim düsencem bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

tamam iyi güzel hoş diyorsunda sonuçta sistemi ben kullanmıcam konu sahibi begenmesi gerek :D

benim düsüncem böyle ama yanlış ama dogru

kasa psu monitör iyi bişi alınmalı ileridede bu parçaları kullanıcaz illaki simdiden kalitesiz kasa ve psu alırsak ileride sorun yapabilir ama hadi kasa dandik olsa bile psu kaliteli bişi olmalı benim düsencem bu

Haklısınız. Sistemi kullanacak olan biz değiliz sonuçta alacak arkadaşın kararı bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bütçede biraz güncelleme yaptım.
    Gtx 1060 eğer olabiliyorsa 1070 sistem kurmak mümkün mü ?

Kendim şu sistemi topladım uygun mudur acaba ? Yorumlar mısınız lütfen.

İşlemci : İ5 8600k
    Anakart : Asus Prime Z370 – A
    Ekran Kartı : Asus Rog Strix 1060 O6G
    Manitör : Asus VG248QE
    Bellek : Corsair Vengeance 3000MHz
    Soğutucu : Dark Freezer X120
    Güç Kaynağı : High Power 700W 80+ Bronze Kırmızı Led Fanlı
    Kasa : Corsair Carbide Spec-Alpha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Goodman -- 10 Aralık 2017; 6:54:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.