Yukarıda verilmiş uzun cevabı okuyamadım ama sanırım 666 sayısı ebced hesabının ibranice versiyonu sonucunda çıkıyor.. İbranicede şeytan kelimesini oluşturan harflerin sayısal değerleri toplandığında 666 oluyor hatırladığım kadarıyla...
farzedelim ki o zamanlar bunu başka bir dilde yaptılar başka bir rakam buldular... eee? ne oldu şimdi?
Böyle şeylerle yola çıkılmaz boş bunlar. Ben de yukarıdaki yazıyı okumadım, ilginç şeylerden bahsettiği kesin ama içinde bulunduğumuz evrene isimleri takan, sembolleri yakıştıran biziz. Kendi yaptığımız şeylerle nasıl da kandırıyoruz kendimizi...
Bacım tabi sen de haklısın da, burdaki ayrıntı tevratın ibranice yazılmış olması.. Yani bir nevi kutsal kitabın dilini tanrı seçmiş oluyor.. Tanrının seçtiği kelimeler ve cümlelerden oluşan bir kitap olduğu düşünülürse ebced hesabını bu kelimelere uygulama merakı normal karşılanabilir.. Gidip portekizceye uygalanmasında bi dayanak yok tabi.. burda tanrının kullandığı dil olarak çıkıyor karşımıza ibranice.. Sanki insan icadı olan ibranice kelimeler özünde kutsal kitaba uygun bir şekilde oluşturulmuş gibi farzediliyor sanırım...
quote:
Orjinalden alıntı: [cins]
Sanki insan icadı olan ibranice kelimeler özünde kutsal kitaba uygun bir şekilde oluşturulmuş gibi farzediliyor sanırım...
Dillerin nasıl geliştiği ve günümüze kadar nasıl bu denli mükemmel bir yapıda geldikleri tam anlamıyla bilinmiyor.İlahi bir gücün tesiri olabilir mi dillerde?Dilleri kullanabilecek gırtlak yapısına sahip olan insanoğlu nasıl oldu da zamanla böylesine mükemmel bir kurgu yaratabildi?Oldukça kafa karıştırıcı.Bu arada İbranice kelimelerin yanı sıra Arapça kelimeler de ilahi gücün bir göstergesi olarak algılanıyor.Bazı şeyler o kadar muğlak ki cevapları yerli yerine oturtmak oldukça zor.Hele dünya üzerindeki dil sayısına bakılırsa insan çıldıracak gibi oluyor.Üstüne üstlük bu dilleri matematiksel bir ifade altına tutup kurulayıp on beş dakika kadar kuruttuktan sonra işlem tamamlanıyor.
Amantes sunt amentes = 404
Alea iacta est = 303
Aut disce aut discede = 202
Contraria contraiis curantur = 101
Cogito, ergo sum = 000
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: hayattakiler
quote:
Yukarıda verilmiş uzun cevabı okuyamadım ama sanırım 666 sayısı ebced hesabının ibranice versiyonu sonucunda çıkıyor.. İbranicede şeytan kelimesini oluşturan harflerin sayısal değerleri toplandığında 666 oluyor hatırladığım kadarıyla...
farzedelim ki o zamanlar bunu başka bir dilde yaptılar başka bir rakam buldular... eee? ne oldu şimdi?
Böyle şeylerle yola çıkılmaz boş bunlar. Ben de yukarıdaki yazıyı okumadım, ilginç şeylerden bahsettiği kesin ama içinde bulunduğumuz evrene isimleri takan, sembolleri yakıştıran biziz. Kendi yaptığımız şeylerle nasıl da kandırıyoruz kendimizi...
Bacım tabi sen de haklısın da, burdaki ayrıntı tevratın ibranice yazılmış olması.. Yani bir nevi kutsal kitabın dilini tanrı seçmiş oluyor.. Tanrının seçtiği kelimeler ve cümlelerden oluşan bir kitap olduğu düşünülürse ebced hesabını bu kelimelere uygulama merakı normal karşılanabilir.. Gidip portekizceye uygalanmasında bi dayanak yok tabi.. burda tanrının kullandığı dil olarak çıkıyor karşımıza ibranice.. Sanki insan icadı olan ibranice kelimeler özünde kutsal kitaba uygun bir şekilde oluşturulmuş gibi farzediliyor sanırım...
Yani Allah konuşurken ibranice dilini konuştuğu için mi? Ama bunu, o insanlar ibraniceden anladığı için yapmış olmasın. Herneyse çarpılacağım şimdi.
Ancak ben gene de çok bir kerameti olduğunu sanmıyorum. Dedim ya araplar Türkçe konuşuyor olsa idi, Kur'an Türkçe inecekti o zaman kuranın şifresini çözerken aynı sonuçlara mı ulaşılacaktı?..
İşim gücüm olmasın, ömrümü ona adayayım, ben bile mesela "harry potter" dan size ne matemetiksel mucizeler, ne anlamlar, ne kehanetler çıkarırım
Harry Potter 666 cı sayfası varmı....
satanist sayısı 666 yıldızın içine yazılır genllikle
quote:
Orjinalden alıntı: Markandeya
ben seytanin isareti diye biliyorum omen filminde filan islenilmisti
Bencede en güzel açıklama Sayılara özel anlam vermek insanları olumsuz etkileyebilir, hiç olmayacak bi sayı hatırlanmaması gerekenleri hatırlatabilir insanın yaşamını değiştirebilir bence sayıya anlam vermek anlamlı fakat gereksiz
Bu Bill Gates ismi de 666 ile pek anılıyor :)
Aşağıdaki klavye kodlarına pek yabancı değilsinizdir sanırım;
A = alt tuşu + 65 B 66 C 67 D 68 E 69 F 70 G 71 H 72 I 73 J 74 K 75 L 76 M 78 N 79 O 80 P 81 Q 82 R 83 S 84 T 85 U 86 V 87 X 88 Y 89 Z 90
"Bill Gates lll" diye geçer ismi.
Toplayalım bakalım
66+73+76+76 + 71+65+84+69+83 + 1+1+1 = 666
Onun şu ürünlerinin kodlarına da siz bakın. Bakalım aynı çıkacak mı? WİNDOWS 98 MS-DOS 6.21
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme