Şimdi Ara

6222 ciler nerelerdisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu forumda bu konuyla ilgili olarak 1-2 başlık açılmış olmasını ve onlarında cevapsız bırakılmasını, aslında çok iyi bir taraftar veya seyirci profiline sahip olduğumuzu bağlayacak kadar çocuk değilim.

    Korkuyor musunuz? Yoksa sindirdiler mi sizi? Yada kesin sizin öyle bir durumunuz yoktur, bir arkadaşınızın başına gelmiştir, onun adına yazarsınız.

    Neyse beyler gerçekten 6222 den işlem gören tek forumlu ben değilim ama bunu bir başlık olarak açan kişi ben olacağım sanırım.
    Geçen haftaki Göztepe-Eskişehir maçı sonrası Çarşamba günü spor şube beni aradı ve gelmem gerektiğini söyledi. Sonrasında ilk önce kendi merkezlerine oradan da stadın bulunduğu mıntıkaya bakan polis karakoluna gidip ifade verdim. İfade tutanağın ek olarak emniyetin Foto-Film şubesinin kamera görüntüleri de cd ile eklediler. (Passolig veya stat kamerası değil bakın)
    Spor güvenlik şubesinden söylenen durum bundan sonra savcı kararını verip, postayla bana tebligat yapılana kadar, takımımın (Göztepe) iç, dış sahadaki resmi, özel tüm maçlarında hem 1. Yarı hem 2. Yarı başında en yakın karakola gidip sisteme kendimi geldi olarak işletecekmişim (imza değil) online sistemde sıkıntı olursa o zaman tutanak tutturup ertesi gün spor şubeye faks atıp sisteme işletmesini yapacakmışım. Sonrasında savcı hakkımda ne karar verirse o şekilde devam edecekmiş.
    Benim anladığım, Mahkemeye sevk edilmeden, savcı beni dinlemeden kararını verecek bende onu çekeceğim. Bir diğer anlamadığım konu ise spor güvenlik şubesi sonuç olarak adli kolluk kuvvetidir, Kolluk kuvveti nasıl olur ve hangi yetkiyle bir vatandaş hakkında adli tedbir başlatır. (Bakın OHAL sürecinde olmamızın bu durumla alakası yok her şey 6222 kapsamında)

    Sonuç olarak benim başımdan geçen ve spor güvenlik şubesi görevlilerinin belirttiği durumlar bunlar. Ama tabi pratikte işler nasıl gidiyor bilmiyorum. Bu konuda da desteğinizi bekliyorum.

    1- Maç saatlerinden önce karakolda imza da sıkıntı yaşanıyor mu?
    2- Savcılıktan geleceği tebligat ortalama ne kadar da geliyor?
    3- Savcı direk mi karar veriyor yoksa mahkeme falan açılıyor mu?
    4- Savcı direk karar veriyorsa karara bağlamadan önce beni çağıracak mı?
    5- Karar genellikle ne şekilde oluyor (küfürden sadece başka bir şey yok meşale vb gibi)
    6- Bu durum GBT de falan çıkıyor mu?

    Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.







  • Up

    Ya bari neden yazmadiginizi soyleyin bu durum utandirici bir sey mi ayip mi gunah mi
  • Okumadım ama aman diyim bulaşmayın.

    arkadaşım passoligini birisine vermişti olay olmuş her BJK maçında imza atıyor ilk yarı ikinci yarı
  • Hocam forumda takılanların çoğu maçlara giden insanlar değil. Konu hakkında pek bilgisi olan kimae yoktur diye düşünüyorum. Tribün dergi gibi taraftar platformlarına konu açarsanız yada bir avukata danışırsaniz sorularınıza cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6222 ne la

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.