Şimdi Ara

60hz'den sonrasının normal bir insan için ne gereği var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xentios

Şimdi beyler ben bir şeyler yaptım test konusunda yardımınız lazım

Cru hiç bir işe yaramadı, nvdianın custom özelliğini kullandım.

Monitör S24F350....
    Tam tamına 75 alıyor max. Anladığım kadarı ile 75hz monitör donanımını 60'a kitleyip satmışlar kendi ürünleri ile rekabet etmesin diye.

Ben 60 fps ile 75 fps karşılaştırmak istiyorum test ufo üzerinde (veya başka yerde) nasıl yaparız?

@BilgisayarMeraklısı @hatrix
    Daha sadece oyun menusündeyim ama daha iyi oldu sanki?

Edit:Psikolojik olabilir ama cidden daha iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 1 Aralık 2019; 18:27:22 >
  • xentios kullanıcısına yanıt
    Senin monitör zaten 72 Hz değil mi? Freesync'i AMD ekran kartı olmaksızın açıp monitör 72 Hz'ye getirilebiliyor diye biliyorum.

Edit: Bu siteye gir, açılan sitede eğer 75.000 küsür rakamı görürsen monitör 75 Hz'de çalışıyor demektir. 60 Hz ile 75 Hz farkı en basitinden fare hareketlerinden bile hissediliyor.
    www.testufo.com
    TestUFO: Refreshrate
    https://www.testufo.com/refreshrate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 1 Aralık 2019; 19:31:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BilgisayarMeraklısı

Senin monitör zaten 72 Hz değil mi? Freesync'i AMD ekran kartı olmaksızın açıp monitör 72 Hz'ye getirilebiliyor diye biliyorum.

Edit: Bu siteye gir, açılan sitede eğer 75.000 küsür rakamı görürsen monitör 75 Hz'de çalışıyor demektir. 60 Hz ile 75 Hz farkı en basitinden fare hareketlerinden bile hissediliyor.https://www.testufo.com/refreshrate
    Yok normalde 60 idi ama tam 75'e kadar düzgün çalışıp 76'da siyah ekran vermesi bariz bir şekilde kullanılan donanımın 75 desteklediğiniz kanıtı bence

60hz'den sonrasının normal bir insan için ne gereği var?

• Bariz fark var. Windows tuşuna basıp başlat menüsünü aç kapa yaparken bile hissediliyor. 60hz ekranda fps 59a düşse bile anlıyorsun. 144hz ekranda freesync de varsa 120ye kadar aynı hissettirir.

60hz ye dönmek istemezsin 144e geçersen. 144 böyleyse 240hz monitörler nasıldır kim bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Aralık 2019; 0:44:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    hocam slm. bu monitörler genelde 60 dan 75 e oc yapılmış oluyor zaten. yinede deneme yaparsanız sonucu kendiniz görürsünüz. sadece siyah ekrana düşer sonra enter a basmazsanız geri alınır değerler.
  • xentios kullanıcısına yanıt
    hocam %20 artış oluyor psikolojik değil bence baya farkediyor. Deneme işini kendiniz görüyorsunuz zaten ama fark çok olmadığından emin olamıyorsunuz. size söyle anlatayım. 60 hz monitörde mouse ile daire haeketi yapıyorum misal nlık 12-15 mouse imleci görüyorum. 144 Hz de aynı hareketi yapıyorum 25-30 adet mouse izi görünüyor. 240 da denedim 50-60 tane.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.