Şimdi Ara

60GB Corsair force 3 mü yoksa 500GB WD Caviar Black mi almak daha mantıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ssd almak gibi bi düşüncem yokdu.malum fiyatları çok yüksek kapasitelerine göre.ancak vatanda dolaşırken %25 lik indirim ile carsair force un yaklaşık 220 liraya geleceğini gördüm.ancak kapasite 60.bende dedim 200 lira caviar black e vereceğime şimdilik 60 gb ssd alsam ilerde bi 60 gb daha alırım.ama çok yakın zamanda bi tane daha alamam zaten bütçeyi zorlıcam.şimdi win7 ultimate 64 kurucam bilgisayara ama şu an win xp kullandığım için win7 ultimate 64 ün ne kadar alan kapladığını bilmiyorum.ancak internette 15-20gb yer kaplıyor diyeni gördüm.e hal böyle oluncada geriye 30-40 gb yer kalır.oyunlar şu an zaten 15-20gb yer kaplıyor.şimdi bu win7 ultimate 64 tam ne kadar yer kaplıyor ? sizce 60 gb ssd almak mantıklı mı yoksa ben yine caviar black alıp yoluma devam mı edeyim ?

• Aynı soru benim kafamda da mevcut.
  • 15 - 20GB abartmışlar bence. 10GB'ın Win7 Ultimate 64-bit'in çalışması için yeterli olacağını düşünüyorum. Ayrıca 60GB SSD mi 500GB SATA mı dersen, ihtiyacına bağlı. Şimdi senin için depolama ön plandaysa 500GB'lık olanı al. Ama sistemin hızlı çalışması, verinin hızlı işlenmesi önemliyse SSD olanı al. Ancak bence SSD için biraz erken. Bi 6 ay daha bekle derim. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyv

15 - 20GB abartmışlar bence. 10GB'ın Win7 Ultimate 64-bit'in çalışması için yeterli olacağını düşünüyorum. Ayrıca 60GB SSD mi 500GB SATA mı dersen, ihtiyacına bağlı. Şimdi senin için depolama ön plandaysa 500GB'lık olanı al. Ama sistemin hızlı çalışması, verinin hızlı işlenmesi önemliyse SSD olanı al. Ancak bence SSD için biraz erken. Bi 6 ay daha bekle derim. ;)

Win 7 x64 ,15gbddn fazla yer kaplıyor sanırım ki oyle heralde.
  • quote:

15 - 20GB abartmışlar bence. 10GB'ın Win7 Ultimate 64-bit'in çalışması için yeterli olacağını düşünüyorum. Ayrıca 60GB SSD mi 500GB SATA mı dersen, ihtiyacına bağlı. Şimdi senin için depolama ön plandaysa 500GB'lık olanı al. Ama sistemin hızlı çalışması, verinin hızlı işlenmesi önemliyse SSD olanı al. Ancak bence SSD için biraz erken. Bi 6 ay daha bekle derim. ;)

bilmiyorum yazanları görünce ssd almanın bi mantığı kalmaz diye düşündüm.öyle depolama gibi bi amacım yok.en fazla 10gb mp3 olur birde sürekli yüklü olacak şey world of warcraft.oda 17 gb yer kaplıyor.yani şimdi sıfırdan win7 ultimate 64 ü kurduk diyelim bize ne kadar boş yer kalıcak kullanmak için ?
  • 35 ila 45 gb yer kalıcak.
  • Pardon arkadaşlar tekrar kontrol ettim şimdi. 10GB'dan fazla. Lakin 20GB kadar da değil. 11GB ila 13GB arasında imiş. 60 GB, bu onluk tabanda. Yani 57GB falan gerçek kapasitesi. 17GB'ı WoW zaten. 57-17=40. Hadi 15 de sisteme gitsin, 25 kaldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Win7 64 bit sp1 ilk kurulumda 12-13 gb yer kaplar güncellemelerle 15 gb bulur. Zaten ssd' de tam olarak 60 gb kullanamayacaksiniz yaklasik 55-56 gb olarak gözükecek, 56 gb alan ise win7, gerekli bazi programlar ve 2-3 oyunu kurmak icin (oyun'a göre degisir) yeterli alani saglar ama bana bu alan yeterli olmaz derseniz ya 120 gb bir ssd alin yada 500 gb hdd alabilirsiniz. Karar size kalmis.
  • evet dediğiniz gibi 56-57gb olucak zaten kullanılabilecek alan bunun 17 si wow a 10 u da mp3 e gitse 30gb alan kalıcak.e bununda 15 i windowsa gidicek o zmn.bize kaldı 15 gb boş alan.demekki yeni bi oyun yüklicek kadar yerimiz kalmıcak.bf3 mw gibi mesela.pff o zmn pek kullanışlı gibi gelmedi açıkcası şimdi.ama hız konusundada arada dağlar kadar fark var.ee napıcaz şimdi ?
  • Video düzenleme vs. işlerde performansın artması için SSD ideal. Fakat o tip bir olayın yoksa bence SSD almak için acele etme. Ki 60GB'lık SSD, bir netbook için bile az bence.
  • depolama gibi bi amacım olmadığından fiyatlarıda yaklaşık olduğundan ssd almayı düşünmüştüm.ama bu win işi girince olay değişti.o kadar alanda yeterli olmaz heralde.ne yapsam acaba
  • Bekle. Yani paranı biriktir alacağın başka bir şey yoksa. ;)
  • quote:

Bekle. Yani paranı biriktir alacağın başka bir şey yoksa. ;)

yeni sistem topluyorumda araştırıyorum bayadır artık alıcam parçaları dün kasa buldum biraz uygundu aldım.artık vatan %25 yapıncada diğer parçaları alıcam onu bekliyorum.
  • ssd öneririm faydası çok fazla http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4530 hazır indirimdeyken bunu alabilirsin.
    Yada crosair in gt modelini almanı öneririm almışken senkron nand bellek yongalı ssd al.
  • Laptopta ikinci hdd takılamadığı için 60gb depo-arşiv-iş vb nedenlerle yetersin gelebiliyor.
    masaüstünde ise ev kullanıcısı için gayet yeterli... hdd ler ucuzlayınca yanına depo hdd takarsanız tadından yenmez

bende 60gb force gt + 1.5tb samsung depo var... durumdan memnunum
  • bende dediğiniz gibi düşünmüştüm.toplarken ssd alayım 5-6 ay sonra bi harici hdd alırım depo için.ama 60 gb hakikaten yetersiz geldi yani depolama yapmayacağım halde.zaten 15gb win7 kaplayacak.20 gb alan kalıyor üstte yaptığımız hesaplara göre.zaten bi bf 3 kaç gb dı ? 18-20 kadar vardı yanlış hatırlamıyorsam.1 tane oyun ya sığacak ya sığmayacak.bide dikkate ettim çok fazla konu var tam verim alamayan insan çok fazla.bide beklentiye girip sonuç hüsran olursa zaten boş.gerçi ne kadar olursa olsun hdd den hızlı olacağıda kesin ama ne yapıcam kafam çok karışık yahu
  • aslında hüsranlık birazda senin sistemin ve seçiminle halakalı doğru ssdyi corsair force 3 gt vertex 3 yada team s3 ssdlerinden birini alırsan ve anakartın sata III destekliyorsa sorun yaşayacağını zannetmiyorum tabi biraz ssd ile ve ayarları ilgili bilgi sahibi olman gerekli gerçi bikaç şey var en önemlisi ahci mod ancak performansı mükemmel kullanmadan ne dediğimi anlayamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeZiLay -- 2 Şubat 2012; 18:30:05 >
  • windows7 nin açılış süresinden performansı tahmin edebiliyorum :) ama benim almış olduğum özellikleri vermiyorsada hızlı olsa bile yine içime sinmeyecekdir.mesela dün akasa freedom xone x2 600w kasa sipariş ettim hb den.almadan önce bu kasa ile dark orion 600w arasındaydım.xone biraz ucuzlayınca hb de kaçırmayayım dedim aldım.güç kaynağı daha iyi diyorlardı.ama benim estetik olarak orion biraz daha çok hoşuma gitmişdi.şimdide fark ettimki xone un ön panelindeki usb bağlantıları 2.0 mış :) oriondakiler ise 3.0.ister istemez sinir oldum şimdi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.