Şimdi Ara

65-75 inç ve üzeri büyük ekranlı TV indirimleri [ANA KONU] (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.314
Cevap
354
Favori
383.979
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Giriş

iFFALCON 75U95A;

Daha yüksek parlaklık HDR içeriklerde avantaj sağlıyor.

Ses sistemi biraz daha güçlü.

Anti-glare (yansıma azaltıcı) kaplama gündüz kullanımında işe yarıyor.

IMAX Enhanced desteği bulunuyor.

TCL ile aynı grubun markası; panel ve yazılım tarafında ciddi benzerlikler var.

TCL 75T8D;

Yetkili servis ağı sizin bölgede TCL tarafında daha güçlü olduğunda,

Marka algısı ve ikinci el değeri önem kazandığında,

Fiyat daha uygunsa bakılabilir

Görüntü kalitesi odaklıysan iFFALCON 75U95A incelemek isteyebilirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dostum sizin fikirlerinize istinaden TV alacağım. konuya vakıfsınız. 55”den daha büyüğüne geçeceğiz. PS5 oynarız, Digitürk var, Netflix vs izleriz. Kendi uydu alıcısını kullanmayız ama Smart TV kısmını çok kullanırız. Bütçemiz max 60 kg olur, markası önemli değil. Anakaradayız.

iFFALCON 65U95A 65 gayet cazip görünüyor şu anda 53.000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serghat -- 23 Haziran 2026; 11:2:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ben olsam Samsung QN70F'e bakarım.

Çünkü oyun oynamayacaksan 144 Hz ve HDMI 2.1 gibi özellikler çok önemli değil ama film, dizi, YouTube, Netflix ve özellikle uydu yayınlarında görüntü işleme kalitesi ciddi fark yaratıyor. Samsung'un işlemcisi düşük kaliteli yayınları daha iyi toparlıyor, kanal geçişleri ve genel kullanım da daha oturmuş oluyor.

iFFALCON U95A kağıt üzerinde çok güçlü ve fiyat/performans olarak gerçekten başarılı bir model. Cloudstream, Stremio ve Google TV tarafında da avantajlı. Ancak uzun vadeli kullanım, yayın performansı, servis ağı ve ikinci el değeri açısından Samsung daha güvenli tercih.

Eğer aradaki fiyat farkı çok açılmıyorsa QN70F, bütçe önemliyse U95A üzmez.

Hocam ben olsam listeyi iFFALCON 65U95A ile Samsung QN70F arasında daraltırım.

65U95A şu an 53 bin TL civarında gerçekten çok agresif bir fiyat sunuyor. Mini LED, yüksek parlaklık, güçlü kontrast ve Google TV tarafı oldukça başarılı. Netflix, YouTube, Disney+, Stremio, Cloudstream gibi uygulamaları yoğun kullanacaksanız Android/Google TV ekosistemi de avantaj.

Öte yandan Samsung tarafında görüntü işleme, hareket performansı, yayın kalitesi (özellikle Digitürk ve spor yayınları), servis ağı ve uzun vadeli kullanım biraz daha güven veriyor.

Benim öncelik sıralamam şöyle olur:

1. Samsung QN70F (bütçeye sığarsa)
    2. iFFALCON 65U95A
    3. TCL'in aynı segmentteki Mini LED modelleri

Açıkçası 60 bin TL bütçede şu an 65U95A fiyat/performans olarak en dikkat çekici televizyonlardan biri. Özellikle 55"ten 65"e geçişte ekran büyüklüğü farkını her gün hissedersiniz. PS5 tarafında da sizi üzmez.

Artı olarak iFFALCON/TCL servis erişimi büyük şehirlerde genelde sorun çıkarmıyor.

Başka;

• TCL Mini LED serileri (özellikle C7K veya kampanyaya giren üst modeller): iFFALCON ile aynı grubun ürünleri ama genellikle görüntü işleme ve yazılım tarafında biraz daha olgun oluyor.
    • Samsung QN70F / QN80 serisi: Yayın kalitesi, hareket işleme ve servis konusunda çok güçlü.
    • LG QNED Evo serileri: OLED'e çıkılamıyorsa değerlendirilebilir ama aynı fiyata Mini LED TCL/iFFALCON genelde daha etkileyici görüntü veriyor.

Eğer Samsung vs için 10-15 bin TL fazla ödemek gerekecekse, ben şahsen 53 bin TL'lik iFFALCON 65U95A'yı çok mantıksız bulmam. Çünkü kullanımının %80'i Netflix, YouTube ve Smart TV tarafıysa, verdiğin paraya karşılık aldığı görüntü kalitesi gerçekten çok yüksek.

• takirti kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim 75qn70f siparişi verdim hocam.kurulum esnasında dikkat etmem gereken ve yapmam gereken testler neler?

Hayırlı olsun hocam, güzel tercih olmuş. 👍

Kurulum ekibi gitmeden önce mutlaka şunları kontrol edin:

• Kutu açılışını servis yapsın, mümkünse videoya alın.

• Panelde kırık, çatlak, çizik veya kasada açıklık olup olmadığına bakın.

• TV açıldıktan sonra tamamen siyah, beyaz, kırmızı, yeşil ve mavi ekran testleri yapın. Ölü piksel, stuck piksel veya aşırı ışık sızması var mı kontrol edin.

• Gri ekranda kirli ekran (Dirty Screen Effect) veya belirgin dikey bantlar var mı göz atın.

• Kumanda, Wi-Fi, Bluetooth ve tüm HDMI girişlerinin çalıştığını kontrol edin.

• YouTube'dan 4K HDR bir video açıp HDR'ın devreye girip girmediğine bakın.

• Mümkünse PS5 bağlayıp 120 Hz ve VRR seçeneklerinin göründüğünü kontrol edin.

• Panelin sağında solunda aşırı ısınma, kasa açıklığı veya eğrilik olup olmadığına bakın.

İlk birkaç gün için;

Görüntü modunu Film veya Filmmaker Mode'a alın. Enerji tasarrufu ve otomatik parlaklık özelliklerini kapatıp deneyin. Yazılım güncellemesini yapın. İlk günlerde farklı içerikler izleyerek paneli gözlemleyin.

Bir miktar bulutlanma veya çok hafif ışık sızması LED/Mini LED televizyonlarda normal kabul edilir. Ancak normal izleme mesafesinden film izlerken göze çarpacak seviyedeyse servis kaydı açın.

• takirti kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım

Yılın en düşük fiyatı

55.999 TL

amazon
    TCL 75 inç Akıllı TV 75T6D 4K Premium QLED Renkli Quantum Crystal HDR10+ Oyun Google TV, Dolby Vision Atmos, DTS Virtual X, MEMC, Sesli Kontrol, Game Master ve İnce Tasarım (2026 Modeli)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0H1NG7S78

Orijinalden alıntı: Flat-Eric

7.000 TL fazla verip senin ilettiğin modeli mi almalı yoksa QLED mi ? yorumunuz olur mu ?

Netflix - Amazonda film izliyorum yada youtube arada maç izlerim anca.

iFFALCON 65U85A 65'' 165 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Google QD-MiniLED Dimming TV 49.999₺

iFFALCON 65U75A 65'' 165 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Google QLED TV 42.999,00 TL

www.hepsiburada.com
    iFFALCON 65U75A 65'' 165 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Fiyatı
    https://app.hb.biz/M8Vb2F5DnB21

iFFALCON 65U85A 65'' 165 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Google QD-MiniLED Dimming TV 49.999₺ Visa kart indirimi ile 47.999

iFFALCON 65U75A 65'' 165 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Google QLED TV 42.999,00 den 39.999,00 TL ye düşmüş visa kart indirimi ile 37.999.00 TL oluyor

@takirti Sen 65U95A önermişsin ama Hepsiburada üzerinden almam gerekiyor o model yok :(

10 bin lira fark vermeye değer mi ?

• Flat-Eric F kullanıcısına yanıt

Bence 10 bin TL fark U85A için verilir.

5-6 bin TL fark varsa: U95A'ya çıkılır.

8-10 bin TL fark varsa: Kararsız kalırım.

10 bin TL ve üzeri fark varsa: Çoğu kullanıcı için U85A daha mantıklı.

Çünkü U95A'nın avantajı devrimsel değil; daha çok HDR parlaklığı, local dimming bölge sayısı ve kontrast tarafında geliyor. Özellikle karanlık odada film izleyenler bu farkı daha rahat hisseder.

Ama Netflix, YouTube, Digitürk, spor yayınları ve ara sıra PS5 kullanımında U85A zaten Mini LED dünyasına giriş yaptırıyor. Günlük kullanımda U95A'nın %20-25 daha iyi görüntüsüne karşılık %20-30 daha fazla para vermek her zaman mantıklı olmayabiliyor. U85A da QD-Mini LED, 144 Hz ve local dimming sunuyor.

Ben büyük ihtimalle U85A alıp kalan 10 bin TL'yi ses sistemi veya başka bir ihtiyaca ayırırdım.

U75A kötü değil ama görüntü kalitesinde esas sıçrama Mini LED'e geçince başlıyor.

U75A ile U85A arasındaki fark sadece "biraz daha parlak ekran" değil. U85A'da Mini LED ve bölgesel karartma (local dimming) var. Bu da Netflix, HDR film, karanlık sahneler ve gece izlemelerinde siyahların daha derin, kontrastın daha yüksek görünmesini sağlıyor.

Aslında U95A'nın bu kadar övülmesinin nedeni de Mini LED tarafındaki başarısı. U85A da aynı teknolojik aileden geliyor ve U75A'dan görüntü kalitesi olarak daha üst seviyede.

• Sayın takirti,

Grundig OLED 65go990a 65inc 56.300 TL fiyata düştü

Sizce U85A dan daha iyi bir seçenek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westpalm11 -- 24 Haziran 2026; 13:56:44 >

Grundig GO990A'yı U85A'nın önüne koyarım. OLED'in kontrastı ve siyah performansı Mini LED'in hâlâ ulaşamadığı bir seviyede.

Ama çok aydınlık salonda izliyorsan, PS5 vs oynuyorsan, HDR parlaklığı senin için çok önemliyse,

U85A daha mantıklı olabilir çünkü Mini LED yapısı ve 144 Hz paneliyle daha parlak bir görüntü sunuyor.

OLED'e bu seviyede fiyat görmek oldukça nadir ve U85A'nın yaklaşık 50 bin TL bandında olduğu düşünülürse aradaki fark OLED'e geçmeye değecek kadar küçük kalıyor.

Teşekkürler

Yılın en düşük fiyatı

41.999 TL

amazon
    Samsung 65 inç QLED Q7F 4K Vision AI Smart TV (2025)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0FB963HTF

Yılın en düşük fiyatı

35.999 TL

amazon
    Samsung 65" inç Crystal UHD U8200F 4K Smart TV (2025)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0FDWXR2NM

90 günün en düşük fiyatı

319.000 TL

amazon
    Samsung 85 inç Neo QLED 8K QN990F Vision AI Smart TV (2025)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0FB97KJRD

Aslında bu TV bana da uyuyor. Hem OLED (miniledden daha iyi olduğunu anlıyorum yazışmanızdan) hem de 144hz hem de PS5 için uygun. Ama bu fiyat geçiciydi sanırım.

Yukarıda Samsung önerdiniz ama ben Google Android altyapılı bir Tv istiyorum. Mesela Amazon Fire stick aldım digitürk uygulaması kuramadım keyfim kaçtı.

• TCL 75 inç Akıllı TV 75T8C 4K QLED Renkli Quantum Crystal HDR10+ Oyun Google TV, 144Hz Doğal Yenileme Hızı, ONKYO 2.1 Hi-Fi Ses Sistemi, Dolby Atmos, DTS Virtual X, MEMC, Game Master (2025 Modeli) 

90 günün en düşük fiyatı

60.249 TL

amazon
    TCL 75 inç Akıllı TV 75T8C 4K QLED Renkli Quantum Crystal HDR10+ Oyun Google TV, 144Hz Doğal Yenileme Hızı, ONKYO 2.1 Hi-Fi Ses Sistemi, Dolby Atmos, DTS Virtual X, MEMC, Game Master (2025 Modeli)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0FBWJTZRG

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.