Malum havalar ısındı eski yaptığım oc ayarları etkisiz hale geldi. Benim sorum şu, kullandığım uygulamaların çoğu tek yada çift çekirdek destekli. Ben 6 çekirdekli işlemcimin 5 çekirdeğini kapatıp sadece tek çekirdek olarak çalıştırabilirmiyim? Nasıl yaparım? Eğer böyle birşey oluyorsa 6 çekirdek olarak çalışmasından daha az ısınır ve 4.5 ghz 6 çekirdek yerine 5 ghz tek çekirdek yapabilirmiyim?
pek bir bilgim yok ama öyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum eğer varsa nasıl yapılır çok merak ediyorum
biostan çekirdeklerinizi kapatabilirsiniz anakart kitgapçığında nasıl yapacağınız yazıyordur
Sadece biosda amd core unlocker diye bir yer var çekirdek açmaya yarıyor, ben kapatmak istiyorum Başka bir yer bulamadım.
tek çekirdek 2000 li yıllardan kaldı hocam napıyosn en azından 2 çekirdek lazım. Webde gezinirken arkada windows adam gibi çalışsın ya da winrardan dosya açarken pc kasmasın die =)
bende merak ediyorum... şöyle kapatsak diğer çekirdekleri yüklensek tek çekirdeğe. bide bişey sorcam işlemcinin ghz i winrarın sıkıştırmasına katkı sağlarmı? mesela winrarda sıkıştırma oranı ne kadar çoksa okadar az sıkıştırır ghz i yükseltsek o oran azalırmı yani daha çok sıkıştırma yaparmı? veya daha fazla sıkıştırma için napmak gerek
tek çekirdek 2000 li yıllardan kaldı hocam napıyosn en azından 2 çekirdek lazım. Webde gezinirken arkada windows adam gibi çalışsın ya da winrardan dosya açarken pc kasmasın die =)
Benim amacım diğer çekirdekleri kapatıp tek çekirdeği 5 - 5.5 ghz yapmak.
phenom'larde bahsettiğiniz özellik var ama fx'leri bilmiyorum, core unlock'u aktif et ve oradan kapatabilmen lazım çekirdekleri, biosunu kurcala biraz :) bahsettiğiniz gibi çekirdek kapatınca çıkabileceğin frekans artıyor, 6 cekirdekle 4.5 görüyorsan 1-2 çekirdekle rahat görürsün 5ghz'yi elime bir fx gecirirsem baya bi terletecem bu işlemciyi :D
çoğu oc rekor denemesi çekirdekleri kapatılmış işlemcilerle yapılıyor zaten çekirdek sayısı arttıkça stabilite zorlaşıyor o anakartta muhakkak vardır
quote:
Orijinalden alıntı: lzerk
phenom'larde bahsettiğiniz özellik var ama fx'leri bilmiyorum, core unlock'u aktif et ve oradan kapatabilmen lazım çekirdekleri, biosunu kurcala biraz :) bahsettiğiniz gibi çekirdek kapatınca çıkabileceğin frekans artıyor, 6 cekirdekle 4.5 görüyorsan 1-2 çekirdekle rahat görürsün 5ghz'yi elime bir fx gecirirsem baya bi terletecem bu işlemciyi :D
Benim anakarttada var işte ama disable konumunda enable seçeneğinde warning marnig diyodu bende tırstım kurcalamadım açıkcası
m5a99xevoda o özellik var çak kapa artema:)), bayğıda işe yarıyor
3 çekirdek kullanmanı tavsiye ederim.
Core unlocker ile 2, 4 yada 6 çekirdek yapılabiliyor. Isı gerçekten düşüyor 6 çekirdekte 85 derecelere gelirken 2 çekirdek ile 60 ile 70 derece arasında gezdi. Oc potansiyelide haliyle artıyor. Yorumlara teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme