Şimdi Ara

6 Çekirdeğin 5 Tanesini Kapama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum havalar ısındı eski yaptığım oc ayarları etkisiz hale geldi. Benim sorum şu, kullandığım uygulamaların çoğu tek yada çift çekirdek destekli. Ben 6 çekirdekli işlemcimin 5 çekirdeğini kapatıp sadece tek çekirdek olarak çalıştırabilirmiyim? Nasıl yaparım? Eğer böyle birşey oluyorsa 6 çekirdek olarak çalışmasından daha az ısınır ve 4.5 ghz 6 çekirdek yerine 5 ghz tek çekirdek yapabilirmiyim?

• pek bir bilgim yok ama öyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum eğer varsa nasıl yapılır çok merak ediyorum
  • 3770k hız aşırtma incemelesinde böyle bir işlem yapıyorlardı biosdan
    http://donanimhaber.com/asus/NewsDetail.aspx?id=33219
  • biostan çekirdeklerinizi kapatabilirsiniz anakart kitgapçığında nasıl yapacağınız yazıyordur
  • Sadece biosda amd core unlocker diye bir yer var çekirdek açmaya yarıyor, ben kapatmak istiyorum Başka bir yer bulamadım.
  • tek çekirdek 2000 li yıllardan kaldı hocam napıyosn en azından 2 çekirdek lazım. Webde gezinirken arkada windows adam gibi çalışsın ya da winrardan dosya açarken pc kasmasın die =)
  • bende merak ediyorum... şöyle kapatsak diğer çekirdekleri yüklensek tek çekirdeğe. bide bişey sorcam işlemcinin ghz i winrarın sıkıştırmasına katkı sağlarmı? mesela winrarda sıkıştırma oranı ne kadar çoksa okadar az sıkıştırır ghz i yükseltsek o oran azalırmı yani daha çok sıkıştırma yaparmı? veya daha fazla sıkıştırma için napmak gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4-3-3 ve 4-2-3-1 farkı ne ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukul

tek çekirdek 2000 li yıllardan kaldı hocam napıyosn en azından 2 çekirdek lazım. Webde gezinirken arkada windows adam gibi çalışsın ya da winrardan dosya açarken pc kasmasın die =)

Benim amacım diğer çekirdekleri kapatıp tek çekirdeği 5 - 5.5 ghz yapmak.
  • phenom'larde bahsettiğiniz özellik var ama fx'leri bilmiyorum, core unlock'u aktif et ve oradan kapatabilmen lazım çekirdekleri, biosunu kurcala biraz :)
    bahsettiğiniz gibi çekirdek kapatınca çıkabileceğin frekans artıyor, 6 cekirdekle 4.5 görüyorsan 1-2 çekirdekle rahat görürsün 5ghz'yi
    elime bir fx gecirirsem baya bi terletecem bu işlemciyi :D
  • çoğu oc rekor denemesi çekirdekleri kapatılmış işlemcilerle yapılıyor zaten çekirdek sayısı arttıkça stabilite zorlaşıyor o anakartta muhakkak vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

phenom'larde bahsettiğiniz özellik var ama fx'leri bilmiyorum, core unlock'u aktif et ve oradan kapatabilmen lazım çekirdekleri, biosunu kurcala biraz :)
    bahsettiğiniz gibi çekirdek kapatınca çıkabileceğin frekans artıyor, 6 cekirdekle 4.5 görüyorsan 1-2 çekirdekle rahat görürsün 5ghz'yi
    elime bir fx gecirirsem baya bi terletecem bu işlemciyi :D

Benim anakarttada var işte ama disable konumunda enable seçeneğinde warning marnig diyodu bende tırstım kurcalamadım açıkcası
  • m5a99xevoda o özellik var çak kapa artema:)), bayğıda işe yarıyor
  • 3 çekirdek kullanmanı tavsiye ederim.
  • Core unlocker ile 2, 4 yada 6 çekirdek yapılabiliyor. Isı gerçekten düşüyor 6 çekirdekte 85 derecelere gelirken 2 çekirdek ile 60 ile 70 derece arasında gezdi. Oc potansiyelide haliyle artıyor. Yorumlara teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.