Şimdi Ara

6 Aylık Açık Deniz Stajı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle kendimi tanıtayım, ben Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Ocak sonunda hayırlısıyla 5. dönem bitecek ve şubatın başlarında açık deniz stajına staj yapabileceğim şirket bulabilirsem çıkacağım.

    Şu an içinde bulunduğum durumun sıkıntısını yaşayanlar bilirler diye ümit ediyorum.

    Forumumuz da çok aktif olmadığından olsa gerek fazla konu da yok. Bu sebeple 5 sayfanın hemen her konusuna biraz göz gezdirdim ama bu durumu anlatan başlık sayısı bi elin parmaklarını geçmiyordu.

    Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki sektördeki torpil olayından nefret ediyorum. Şu an arkadaşlarım içerisinde tanıdığı olmadan açık deniz stajına çıkacağı kesinleşen kimse yok. Peki biz ne yapacağız?
    1 aydır yoğun şekilde boş vaktim olduğunca görüşmek için şirketlere gidiyorum. Güzelce konuşup uğurlayanlar olduğu kadar güvenlikten içeri almayan bir çok şirket de oldu.

    Sorularım şunlar,

    1. Elimizin altında internet var, evet, diyelim ki staja çıkmak istediğimiz şirketi bulduk, araştırdık, adresi aldık, üstümüzü giyinip traşımızı olduk, şirkete görüşmeye gittik. Kapıdan içeri girdikten sonraki senaryo nasıl olmalı?

    2. Malum bu torpil olayları ve alt dönemlerini ne olursa olsun yanına getirmeye çalışanlar yüzünden yurt dışındaki yabancı şirketlere başvurularım da oldu Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında. Her zamanki gibi cevap bekliyorum. Tavsiyeleriniz, görüşleriniz, varsa gitmiş olan tanıdıklarınızla ufak bir sohbet şansım olabilir mi?

    3. Sizce şu an hangi tip gemilerde staja çıkmak mantıklıdır? Yani demek istediğim hangi tip taşımacılığın önü daha parlak şuan?

    Daha birçok sorum var aslında fakat aklıma gelmedi şuan. Cevap verecek herkese teşekkür ediyorum.
    Eğer uygun görürseniz telefonda veya yüzyüze görüşme gibi şansımız olursa çok memnun olurum. Tekrar teşekkür ederim, iyi günler







  • tel numarami atıyorum özelden
  • İyi günler diliyorum. Ben de piri reis üniversitesi gemi makineleri işletme mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Denizci bir çevrem yok. Yukarda üst dönem abimin yazdığı sıkıntıları bizzat ben yaşamaktayım şuan. Mesleki bilgi, okul başarısı gibi durumlara hiçbir şirket önem vermiyor ve bu tavır bizim gibi mesleğe istekli gençlerin yolunu zora sokuyor. Okul başarıma ve mesleğe dair bilgilerime güveniyorum ve daha fazlasını öğrenip bu mesleği layığı ile yapmak istiyorum. Rica etsem bu konu ile ilgili bana da yardımcı olabilir misiniz? Sizden ricam beni değerlendirecek, adil koşullarda bilgimi test edecek bir şirket önermeniz. Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden. İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denizstajıarıyorum

    İyi günler diliyorum. Ben de piri reis üniversitesi gemi makineleri işletme mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Denizci bir çevrem yok. Yukarda üst dönem abimin yazdığı sıkıntıları bizzat ben yaşamaktayım şuan. Mesleki bilgi, okul başarısı gibi durumlara hiçbir şirket önem vermiyor ve bu tavır bizim gibi mesleğe istekli gençlerin yolunu zora sokuyor. Okul başarıma ve mesleğe dair bilgilerime güveniyorum ve daha fazlasını öğrenip bu mesleği layığı ile yapmak istiyorum. Rica etsem bu konu ile ilgili bana da yardımcı olabilir misiniz? Sizden ricam beni değerlendirecek, adil koşullarda bilgimi test edecek bir şirket önermeniz. Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden. İyi günler
    ne oldu hocam.
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Bulamadım arıyorum hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denizstajıarıyorum

    Bulamadım arıyorum hala
    Işsiz mi kalacaksiniz yani hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik olayı değil.. Mezun olursa bir şekilde iş bulur. Staj yapamazsa okulda dönem uzayacak. Yani mezuniyet, staj sonrasına (6 ay) sonrasına kalacak.

    Bahsettiği okul, Piri Reis diğer tüm fakülteler gibi staj yeri bulamayanlara üst sınıftan (4.Snf) ders alma imkanı veriyordu.

    Bu sene (2023) bu hakkı kaldırdı. "Staj yapamayan üst sınıf dersi alamaz" dedi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.