Şimdi Ara

6 ayda ne kadar değişirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 17 yaşında 1.90 boy 76 kiloyum. Artık spor yapıp kendimi geliştirmek istiyorum. 5 veya 6 ayda ne gibi bir değişiklik yakalarım. Mesela kollar kalınlaşır mı ya da göğüs şişer mi? Bilgim yok bu konularda yardımcı olsaniz sevinirim. Birde protein, creatin falan filan bilgim yok. Spor yapmayı bırakmayı düşünmüyorum. Eğer mümkünse bu sene üniversiteyi kazanmak gibi bir hedefim var. Herşey planlandığı gibi giderse 9 ay var önümde sanırsam. Her neyse 6 ayda nasıl bi değişiklik olur. 9 ayda nasıl bir değişiklik olur. Bu konularda ucundan bi detay verecek olan varsa çok memnum olurum. Uzun boyda gelişim daha zormuş bu konuyada aydınlık getirirseniz sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Boyuna göre kilon az. Günlük aldığın kalori miktarı harcadığın kaloriden yüksek olması lazım ki kilo alabilesin. 6 ay da spor ile birlikte hacmin artar, kolların kalınlaşır evet. Çok fazla yemek seçme ama temiz beslenmeye çalış, yeterli beslenir isen protein tozuna ihtiyacın yok fakat creatin kullanabilirsin. Günlük proteini alamaz isen yani yemek yiyecek ortam bulamaz isen protein tozu ile destekleyebilirsin. Çok ağır çalışma ama hafifte olmasın, temel egzersizler üzerine yoğunlaş ve her sette tükenişe kadar git. Yani 20 tekrar yapabilecek iken, 12 de bırakma. Bir hareketi 4 set yapacak isen ilk sette 15 tekrar çıkarabildiğin ağırlık ile başla, set arası dinlenmen 1dk geçmesin, sonraki setlerde aynı ağırlık ile tekrar sayın düşecek, o sorun değil, önemli olan kendini zorlayabilmen. Beslenmeyi aksatma, beyaz pirince ağırlık ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki sizce salona yazılmak mı mantıklı yoksa ağırlık seti almak mı? Araştırdım biraz 70kg olanlar falan var z bar duz bar dambıl falan bayagi setti yani. Sizce hangisi daha mantikli? Bu seti alsam 2 aylik salon parası. Spora yazılsam her ay para verecem. O konuda sıkıntı öğrenciyim çünkü.

Salon seni kendine bağlar, aldığın ağırlıklar birkaç hafta sonra koyduğun yerde kalır, çalışmayı bırakırsın, şimdi diyeceksin hayır bırakmam ama öyle oluyor. Salonlar çok pahalandı bütçe yok ise ya da yine de vermek istemezsen, iki dumbell alabilirsin 20'şer kg. Salona göre yapacağın hareketler kısıtlı olur ve o motivasyonu her zaman kendinde bulamayabilirsin, imkan var ise salon, yoksa dediğim gibi. Ayrıca, kaldırdığın ağırlık çok önemli değil önemli olan hareketi doğru formda yapıyor olman, hareketlerin formuna çok dikkat et, nizami ve acele etmeden hissederek yapmaya çalış. İstikrar>Sabır>Beslenme>Hareket formu>Ağırlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.