Şimdi Ara

5ms monütörde oyunlarda bulanıklaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar 5ms mönütörüm var counter strik oynarken fareyi çevirince haritada oyun içindeki nesnelerde bulanıklaşma meydana geliyor pek çok ayarı denedim ama sonuç aynı acaba gosting mi oluyor yoksa ekran kartındanmı yapıyor sizdede böyle sıkıntılar oldumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 10 Ocak 2012; 13:20:34 >

• Ekran kartından yapıyor olması muhtemel. Sürücü güncellemelerini yapın ekran kartının bir de kart ve monitör arasında bağlantı kurduğunuz kabloyu değiştirin.
  • ekran kartını güncelledim fakat hala flulaşma oluyor hareket esansında fareyi sağa sola çevirince aynı şey need for speed de oluyor sanki görüntü bir yere takılıyormuş gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 10 Ocak 2012; 22:05:28 >
  • FPS düşüklüğünün pek çok sebebi vardır. Ramlar yetersiz gelebilir, işlemci yetersiz gelebilir, online ise bağlantı yetersiz gelebilir. Başka bir monitörle deneme şansınız var mı? Eğer varsa bir bakın bakalım durumun ne olacağına.
  • Benim monitörüm de 5ms,daha oyunlarda ghosting problemi ile karşılaşmadım.
  • Oyunları local oynuyorum online pek oynamam Need For Speed Hot Pursuit 2 oynuyorum (daha doğrusu monütörü test ediyorum) oda pek çok bilgisayarın kaldırabileceği bir oyun
    Birde şu an evde kullandığım sistem biraz taka dual core 3.2 ghz 1 gb ram 512 mb ekran kartı sanırım oda paylaşımlı

İşyerinde kullandığım sistem fena değil pek çok oyunu kaldırabilecek bir sistem özelliklede bahsettiğim oyunları oradaki monitör 2ms Lg fakat ondada benim monütördeki kadar olmasada gölgelenme oluyor counter strik içinde fareyi hızlı bir şekilde çevirince etrafdaki nesneler hafif bulanıklaşıyor gölgeleniyor çok aşırı değil böyle yani harita içindeki nesneler birbiri içine girip aşırı bulanıklaşmıyor ama renkler ve desenler arasında net bir geçiş olmuyor hafif bulanıklaşıyor gölgelenme efekti oluşuyor sonra fareyi durdurunca düzeliyor özellikle de yüksek çözünürlüklerde daha çok oluyor oyundan veya sistemdem kaynaklanabilir çünkü 2ms monütörde ghosting olmaz deniliyor.

Ama monütörü ilk aldığımda işyerindeki pc ye crysis 2 yi kurdum ve asus 5ms ve lg 2ms ikisinide dvi girişinden bağladım normal çözünürlüklerde 5ms ve 2ms arasında pek bir fark göremedim her iki monütördede oyunun ilk başladığı yerde konuşmaların geçtiği yerde ghosting oluşuyordu askerlerin ani harketleri esnasında etraflarında iz kalıyordu ama ilerleyen bölümlerde böyle bir şey olmadı lg 2ms de full hd desteği yoktu daha sonra asus 5ms 1920x1080 piksel full hd de denedim aynı şekilde fareyi çevirince etrafdaki nesnelerde binalarda flan yine bulanıklık oluşuyordu ekran kartıda 1gb ati redeon idi ama tam olarak detaylarını bilemiycem şu an için sizce 5ms monütörde bu normalmi yoksa sistemden kaynaklanan birşeymi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 14 Ocak 2012; 1:48:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Benim monitörüm de 5ms,daha oyunlarda ghosting problemi ile karşılaşmadım.

bence gosting testini bu tarz eski oyunlarda yapmak lazım.

Bu minik oyunlarda test etsene o zaman belli olur Ghosting olup olmadığı şu an oynadığımız normal vurdulu kırdılı büyük oyunlarda pek belli olmaz renklerden dolayı olsa bile pek farkedilmez
    ama bu oyunlarda arka plan siyah top ise beyaz ve bir süre sonra topun arkasında kuyruk oluşabiliyor.

http://rapidshare.com/files/124771642/super_dxball_deluxe.rar

http://rapidshare.com/files/28487697/DXBall2_full.rar

test edersen sonucu yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 14 Ocak 2012; 0:47:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.