Şimdi Ara

5800 Ekran Renginin arasıra değişmesi ve arada komple gitmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün benim telefondada ekran değişik renklere bulanıp kapandı.acaba donanimsal bir sorunmu yoksa
    yazılımsalmıdır.eğerki donanımsal bir sorun ise artık bu telefon çekilmez.......
  • Bilader bi de kapanınca geri gelmiyor,tuş kilid aç kapa istiyor,vaktim de yok uğraşmaya servis mervis,ahizesi topladı da bi de ekran düzelse..

Bir yorum;

izmir forum bornovada telefonu aldığım yerdeki kardeşime sordum; dedim ki; ekran rengi arada kayıyor farklı tonlara,5,10 saniye sonra düzeliyor,neden olur kardeşim dedim*
    o da bana dedi ki; telefonu daha yavaş kullan,hızlı kullanıyorsa olur dedi.

Ne kadar doğrudur acaba,e66ım yapmamıştı böyle hiç. bir de çok eski tarihlerde kullandığım 8310da da bir problem yaşamamıştım nokia markasında.

quote:

Orjinalden alıntı: ramboizci

dün benim telefondada ekran değişik renklere bulanıp kapandı.acaba donanimsal bir sorunmu yoksa
    yazılımsalmıdır.eğerki donanımsal bir sorun ise artık bu telefon çekilmez.......

• Bende de v20 yüklü öyle bir sorun yok. Bence bunun yazılımla pek bir alakası yok. En iyisi servise götürmek olacaktır. Açıkçası genelde bu tür yerlerde insanları yanlış yönlendirme potansiyelleri yüksek elemanlar çalışabiliyor. Yine de çok istersen hafıza kartını falan formatlayıp telefon kapalıyen yeşil+kamera+ açma tuşuna basılı tuturak ve öyle bekleyerek telefonu açıp bir format at. Yazılımsal bir sorun olursa düzelmesi gerekli ki bence değil. (Çünkü bir sürü v20 kullanan arkadaş var -ben dahil, onlarda böyle bir sorun yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkirat -- 15 Mart 2009; 2:16:51 >
  • Ekrandaki mavi kırmızı ve yeşile dönen renk problemi sanki lcd ekrana farklı açılardan bakarken aldığınız görüntülere benziyor, acaba farketmeden cihazın ekranına sağdan soldan veya yukarıdan bakıyor olmayasnız?..

Tabi bu kadar basit olacağını sanmıyorum ama eğer durum buysa bile fazla belirgin kalitesiz bir lcd kullanılmış demektir..
  • yok kardesm tam ekrana duz bakıyorum.acma tusuna bastımmı ekranda yesıllı kırmızılı sıyahlı tuhaf renkler gelıo 5.-10 sanıye beklıom ondan sonra gelıo ses sorunuda war karsı tarafın sesını alamıom hoparlor acmak zorunda kalıorum yhaa
  • Çok ilginç, acilen servise gitmeniz gerek..
  • Servise verilen telden pek hayır gelmiyor,format atsam geri nasıl yüklerim sistemi,yada problem ekran mı yazılım mı* güzide telefon firması nokia çok düştü gözümden,iphone fanatiği pokemonların maskarası olduk ekran kayması yüzünden,ama servisle uğraşacak vaktim de yok. ah ulen nokia bu sefer yaktın beni
  • arkadaşlar bu yeni gelen 5800 yani 2. parti olanları nası anlıyabiliriz neye göre
  • 2. parti furyasıdır gidiyor hadi bakalım hayırlısı adı var kendi yok
  • geldi diyolar ama ne ayak bende anlamış deilim eğer gelmediyse bekliyim buyursun gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: affan60

geldi diyolar ama ne ayak bende anlamış deilim eğer gelmediyse bekliyim buyursun gelsin

lafta bi 2. parti var ama sdc lafta:D herkes bişeler söylüyo. ne olduğu belli değil yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

quote:

geldi diyolar ama ne ayak bende anlamış deilim eğer gelmediyse bekliyim buyursun gelsin

lafta bi 2. parti var ama sdc lafta:D herkes bişeler söylüyo. ne olduğu belli değil yani

hımm..
    neyse arkadaşın konuyu saptırmayalım
  • Kardeşim ayıp ediosun,konu dediğin nedir ya,senin konum benim konum mu var, walla furya işi yalan bence, Türkiye kapitalist burjuva sistem patronlarının gözünde 3.dünya ülkesi,buraya eminim en geç gelir yada çok az gelir sağlam olarak tabir edilen mal.muhtemelen nokia buralarda eritir zaten bozuk ürün stoğunu da..

Ama bu ekranda renk kayması çok sinir boZucu,hele bugün de teknoloji meraklısı bir kardeşim bakarken ekran kaydı ya eyvah dedim telefon dile düştü.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

quote:

hımm..
    neyse arkadaşın konuyu saptırmayalım

• Arkadaşlar bende 10-15 gün içinde Nokia 5800 almayı düşünüyorum.Tabii almadan önce araştırmak gerek.Bende forum sitelerinden falan araştırmaya başladım.Bazı forum sitelerinde birsürü kötü özellik saymış.Örneğin: telefon kendiliğinden açılıp kapanıyomuş, arama yaparken kulağa deyip tepki vermesin diye ekran kulağa yaklaşınca kapanıyomuş kapanırkende cızırtı yapıyomuş ve cızırtı konuşmayı büyük ölçüde etkiliyormuş, rehbere girince klavye kocaman harflerle gözüküyomuş v.s. neyse ben bunları duyunca şüphelenmeye başladım.Arkadaşların dediği de mantıklı geldi. nokia deney yapıyomuş diyolar ya... Buna bende katılıyorum. zaten nokia dokunmatikte profesyonel değil. ben bunları duyunca vazgectim şimdi n79 düşünüyorum. onun hakkında bilginiz varmı? nasıldır güzelmidir özellikleri bna güzel geldi ama. neyse cevaplarınızı bekliyorum.. Teşekkürler...

5800 Ekran Renginin arasıra değişmesi ve arada komple gitmesi

• arkadaşım bende de o ekran kararması var anlamadım gitti,uygulamadayken farklı farklı renklere giriyor, bazen ekran kararması kapatıp açmayınca düzelmiyor anlamadım gitti, ne yapmamız lazım,en son versiyonu kullanıyorum şuan..
  • quote:

Orjinalden alıntı: taciturnn

arkadaşım bende de o ekran kararması var anlamadım gitti,uygulamadayken farklı farklı renklere giriyor, bazen ekran kararması kapatıp açmayınca düzelmiyor anlamadım gitti, ne yapmamız lazım,en son versiyonu kullanıyorum şuan..

Bilader bak ana konuda biri demiş ben tüketici hakları hakem kuruluna gidiceğim,belki komple değiştirirler telefonu diye. ben o topicden cevap bekleyeceğim,alalı 1 ayı geçti benim telefonu ama götüremedim hiç servise falan da. telefon bi kere dile düştü zaten,yeni seriler sorunsuz diyor forumdaki yazılarda enellikle. ah bir yenisi ile değiştirseler süper olur..
  • Ben tüketici haklarına . servis ten sonra başvuruyorum. sikayetvar.com' a da şikayetimi bildirdim. Yani yapabileceğim her yere basvurdum.
    Kabul gününe gider gibi servise gidiyor telefon. Lanet olsun ya!

Şikayetvar.com daki şikayetim:
    quote:

Nokia 5800 Memnuniyetsizliğim aliceylan1981 [01 Nisan 2009, 18:06]
    telefonu 07/03/2009 18:17 de, Manisa / Salihli Mısra iletişim den satın aldım.
    telefon 4 Gün sonra,
    12/03/2009 tarihi, 0559083 Seri numaralı, 1311240 servis numarası ile İzmir Genpa Telekomünikasyon Ve iletişim Hizmetleri San. Tic.A.Ş. Teknik servisinde şu şikayet ve işlemleri görmüştür:
    İlk seri üretim hataları ile sağ üst kapakta kasa açıklığı Ve ahize kolon problemi, kilitlenme, ekrandaki simgelerin tuhaf renklere bürünmesi.
    Daha 4 günlük telefonun üretim hataları sebebi ile oluşan bu problemler servis sonrası iki mekanik parça değişimi olmuştur. Fakat Kasa açıklığı Ve kilitlenme problemleri çözülememiştir!

Daha bitmedi,
    telefon bu servis işlemi sonrası 14 gün sonra,
    27/03/2009 tarihi, 0559083 Seri numaralı, 1328976 Servis no ile, İkinci kez Servis işlemi görmüştür.
    Ahize kolon problemi ( Sesin kesik kesik gelmesi )tekrar etmiştir. Yine önceki işlemde giderilemeyen kasa-kapak açıklığı aynen devam etmektedir.
    Ve giderilememiştir! Bu açıklık sebebi ile içersine sürekli toz girmektedir. Kilitlenme sebebi ile telefon kullanım amacını aşmıştır. Kapağı servis te açıla açıla açıklık artmıştır.

Bu sebebler den dolayı telefonu aldığım şirket, İzmir genpa teknik servis, nokia shop görüşmelerimde telefonun bu üretim hataları sebebi ile ayıplı mal kategorisine girmiş olması ve neticesinde iade veya ayıpsız misli ile değiştirilmesini talep ettim. Fakat böyle bir şeyin olmayacağını, ürünün tamir edileceğini açıkladılar.
    Birçok mailim, cevabında ürünü getirin, detaylı inceliyelim mesajı aldım. Daha kaç kere inceleyecekler se?
    Her ne kadar nokia kabul etmese de bu bir ayıplı maldır.
    İlk nokia telefonum. Binlerce kez pişmanım. Son olsun!,
    3 Haftalık telefon bu kadar problem olması dayanılamaz bir durum. Kesinlikle teknik servisin olumlu bir yanıt vereceğini zannetmiyorum. Bizler az buçuk arttırıp bu telefonu almaya çalışıyoruz. Şu başımıza glenlere bir bakın!
    Son bir umut ile sesimi buradan da duyurmak istedim. Eğerki buradan da olumlu bir netice alamaz isem,
    gerektiği gibi yasalar aracılığı ile açabilecek olduğum her türlü davayı ve takibinde hakkımı aramayı büyük bir zevk ile gerçekleştireceğim. Ki görüşmelerimde Tüketici hakları hakem heyetinden lehime bir karar çıkacağı çok çok muhtemeldir. Umarım uğraşmama gerek kalmaz.
    Net bir şekilde Yeni seri ile değişimini talep etmekteyim.
    Ah nokia Ah

• quote:

Orjinalden alıntı: sinanovski

Yav beyler bilmiyorum nasıl bir furyadır,nasıl bir üretim şeklidir nokianın yağtığı,bir problem varsa hepsinde vardır ama yok işte,birinin kulaklığı birinin ekran rengi,birinin kasasının yanının açıklığı vb.. bangır bangır da reklam çakıyorlar ama telefon cidden bi tuhaf. yeni yazılım attım (v20) şimdi de mesaj yazarken çok kasılıor,ekrandaki renk kayması da geçmedi. Servise versem kimbilir ne zamn gelecek,yada sorunu çözülmüş olarak mı gelecek, oda muamma.. bu arlar ahizesi düzeldi gibi aman nazar değmesin,bi de akran düzelse tam süper olacak

Kasasının yanındaki acıklık ip baglanması içindir..diger telefonlar gibi dısarda baglantı yeri koymamıslar..dikkat edersen o acıklıktan baktıgında telin kapagı görünüyor özellikle öyle yapılmıs farkedemedinmi?

ben bugune kadar birkac kere ekran donması yaşadım ama telden kaynaklı oldugunu düşünmüyorum.. bir anda hızlı birkac kere ekrana basıldıgında (pc lerdeki gibi) bekletiyor kasıyor buda normal sanırım:)

• quote:

Orjinalden alıntı: halil_1994

Arkadaşlar bende 10-15 gün içinde Nokia 5800 almayı düşünüyorum.Tabii almadan önce araştırmak gerek.Bende forum sitelerinden falan araştırmaya başladım.Bazı forum sitelerinde birsürü kötü özellik saymış.Örneğin: telefon kendiliğinden açılıp kapanıyomuş, arama yaparken kulağa deyip tepki vermesin diye ekran kulağa yaklaşınca kapanıyomuş kapanırkende cızırtı yapıyomuş ve cızırtı konuşmayı büyük ölçüde etkiliyormuş, rehbere girince klavye kocaman harflerle gözüküyomuş v.s. neyse ben bunları duyunca şüphelenmeye başladım.Arkadaşların dediği de mantıklı geldi. nokia deney yapıyomuş diyolar ya... Buna bende katılıyorum. zaten nokia dokunmatikte profesyonel değil. ben bunları duyunca vazgectim şimdi n79 düşünüyorum. onun hakkında bilginiz varmı? nasıldır güzelmidir özellikleri bna güzel geldi ama. neyse cevaplarınızı bekliyorum.. Teşekkürler...

5800 Ekran Renginin arasıra değişmesi ve arada komple gitmesi

bende telefon alırken n79 almaya gidiodm o anda 5800 ı gorup içm gtmişti ole almıstım n79 gercekten ii telefon.ancak 5800 yeni partiden yani uretim hatası olmayan seriden alıcaksan ki alırsan ole alıcaksın dusunmeden 5800 ı al derim.mesela orda bazı yazılar sacma olms mesela ararken ekran kararıoms sonrada cızırtı ypaıomus:D. o ekran kararmasının sebebi telefonu kulagımıza yapstrdıgımzda dokunmatik oldugu için herhangi bir yere ynlslkla basılmaması için.ve cızırtı flnda yapmıoama yinede karar sana kalmıs;)

• arkadaslar bende de wersiyon 20 war artk servısten geldı guncelleme yapmıslar bazı arkadasların dedı gibi mesaj bolumunde mesaj yazarken takılma war we halen ses problemım devm edıyor.bunlar servısten ne yapıyorlar aacabaguncelemme yapacaklarsa bende yaparım burda pcden kendım.tek guncelleme yapmıslar yaa.10gun bekledım gelecek dıe.dun aldm bgn aradm soledm gonderın tekrar dıo oyuncakmı bu yha bu ne is yha y.olsn parcalıcam smdı telefonu o derece geldım...warmı yapmam gereken arkadaslaren son 20 mı wersıyoın :( yardımcı olurmusunuz arkadaslar yada servıse mı gondercem tekrar :( gondermek ıstemıom yha 1hafta kulandım servıse gıtı 10 gun bekledm arkasından hemen mı gıdecek yıne yaa :(
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.