@Erhan1982DZC Bir bilgisayarcı geldi kurulumu yaptı. Bios güncellemeden 2016 veriyon Windows 10 ile formatladı ekrana displayport ile görüntü geldi. Ben Bios güncelleyim dedim reset attım şimdi görüntü gelmiyor. |
5600X İşlemci 6600XT Ekran KartlıSisteme Diğer Parçalar (2. sayfa)

-
-
Display port No sinyal yazıyor
-
Ekran kartı arkasındaki girişte display port ucunu çıkarın aynı kablonun diğer ucu mönitöre bağlıdır, kabloyu iki tarafdan da sökün tekrara takın aynı uçları , bilgisayar kapalı iken yapın bunu. Zaten display port ucunu yanlışlıkla hdmi porta falan takamazsınız uymaz ucu. Çıkarttığınız yerlere takın tekrar kabloyu. Veya aynı tip başka bir kabloyla deneyin. Display port kablosunun bir ucu ekran kartına diğer ucu mönitöre olacak , biri mönitöre diğeri anakarttaki çıkışa değil !!! yanlışlık olmasın. Bios güncellenmişmiydi ondan sonra mı açılmadı bilgisayar. Bios güncellendikten sonra mı yani.
-
-
@Bearchero27 Bilgisayarcının aslında oradayken o biosu da update etmesi lazımdı ki sen hani çok anlamıyorum bu işlerden demiştin diye diyorum. Onun halletmesi lazımdı veya ona demen gerekirdi , neyse. Daha önce çok bilmiyorum dedin diye soruyorum ram takmayı biliyorumusn mesela ? Ramleri 2 tane olduğu için işlemcinin ilk yanındakini1. yi boş bırak 2. slota tak . 3 . yü boş bırak 4 ye tak ikincisini. Anakartın logosu gelmiş yani görüntü gelmiş bir türlü , ordan sonra bios a veya windows a girmiyor mu ? Mümkünse kasanın içini ramlerin orayı yakından çek at bir zahmet resim olarak takılışı göstercek şekilde. Msi anakarttı galiba logo gözüküyor yani. Ramleri düzgün takmak gerekir birinin ışığı yanıp öteki yanmıyorsa düzgün takılmamışda olabilir. İlk resim e göre de olmamış zaten update . Failed diyor .
Bios update yapmayı biliyormuydun veya nasıl bir yol izledin , o kişiye yaptırsan daha iyydi ama artık geçmiş, sen ramlerle ilgili sorduklarıma cvb veriver , dediğim gibimi takılı ? doğru slotlara takılımı. Küçük bir ihtimal ramin biride arızalı olabilir ama senin doğru takabilmende önemli , hani çok tecrübeli değilim dediğin için diyorum.
-
-
-
-
@Bearchero27 Şuan ramlerin biri takılı ya , ikinci olanı da 4. slota takın .Xmp profile bios da gözüktüğü gibi ayarlayın 3600 mhz hızlı olacak şekilde. Bakalım 4 .rami düzgün takılıca görecekmi ötekini taktığınız gibi düzgün takmaya çalışın. Belki de düzgün takılmadığından çalışmıyor gözüküyor. Muhtemelen sıkntısı yoksa biosa da da 16 gb olarak gözükecek sistem. Şuan 8 olarak gözüküyor tabi. Xmp profili çok kolay enabled olarak ayarlayın normal hızına haline kendi getiriyor zaten anakart. Ben sistem hiç açılmıyor sandım sistemde bir sıkıntı yok gözüküyor , biosa giriyor. Bios bölümündeki m flash bölümünden dikkatlice usb deki bios u son sürüme çıkarın , bilmiyorsanız video bakın ona da ama basittir teferruatlı bir şey değil zaten. Ramin ikincisini slotu çok zorlamadan öteki gibi sağlam olacak şekilde takmayı deneyin , ötekini yaptığınız gibi. Bakalım sistem onu görecek mi. Her şey düzgün yapılıyorsa ram konusunda , ufak bir ihtimal 2. ram arızalı olabilir ama öteki gibi düzgün takılıyorsa tabi.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X