Bildirim
55nx720 satin alindi.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: lilane
Saturn'den asagidaki sistemi satin aldim. Bilgi vermek ve fiyat referansi olmasi amaciyla yaziyorum.
55NX720 sifir kapali kutu + SUB551 subwoofer ses sistemli stand + 1 adet BR250 3D gozluk = 3990 TL.
tv'den memnun musunuz?gelen olarak bilgi verirseniz sevinirim bende almayı düşünüyorum -
Tabii ki, kısaca bilgi verebilirim. Öncelikle ses sistemi başarılı. 3D yayınları da başarılı bulduğumu belirtmeliyim. Ebat ve ses sistemi benim için önemli olduğu için bu TV'yi seçtim. Fiyat-Performans olarak ben uygun gördüm ve satın aldım. Bu arada belirtmeden geçmeyeyim Sony SUB550S ses sistemli standı bu TV'lerin yanında ücretsiz veriyor satıcılara. Bazı satıcılar gerçekten bu stand'dan herhangi bir ücret talep etmeden kullanıcılara ürünün yanında hediye olarak veriyorlar. Ancak bazı satıcılar ise 150-250 TL artık kaç'a verebiliyorlarsa veriyorlar diye öğrendim büyük bir satış merkezinden. Ayrıca SUB550S standlı sistemde subwoofer bulunmuyor. Yani görsellikten ve stand özelliğinden başka bir amaca hizmet etmiyor.-Bunlar satış merkezinden bana verilen bilgi, yanlış olduğunu düşünen varsa beni düzeltsin lütfen-. SUB551S standı var bende ve bu stand'da ses sistemi subwoofer özellikli ve oldukça başarılı.
TV izleme mesafem 3 metre. 55" ancak yetebiliyor bu mesafede. Bence ideali budur. 46" kanımca yetersiz kalır.
Sonuç olarak daha öncesinde Panasonic Plazma G20 serisi TV kullananan birisi olarak SD yayınlarda plazmada olduğu gibi HD görüntü performansını alamıyorum. Oysa G20 plazmada SD yayınlarda HD gibi görüntü alabiliyordum. Bununla birlikte Panasonic Plazmada stabil olarak aldığım sürekli net görüntüyü bu TV de kanal ve yayın bağımlı olarak yine de yer yer alabildiğimi belirtmeliyim. Plazma deneyimi olmayan kullanıcılarda bir eksiklik ve süpriz olmayacağı gibi oldukça beğeni de toplayacaktır diye düşünüyorum. Değindiğim gibi ses sisteminde Sony çok iyi. WD Live Media Player ile sinema ortamı yaratabiliyorsunuz, ses çok başarılı burada.
En beğendiğim özelliklerinden birisi de tv karşısında olmadığınız anlarda görüntüyü stand by'a alması, geri geldiğinizde ve sizi algıladığında yeniden açıyor kendisini. Ağ özelliklerini henüz deneme şansım olmadı. PS3 bağlı ama henüz oyanama şansım olmadı.
Ürünü satın aldığım mağaza ile hiçbir sorunum olmadı, gayet ilgiliydiler. TV'de herhangi bir sorun ile karşılaşmadığım için satış sonrası destek ile ilgili bir deneyimim olmadı.
Forumdaki emektar arkadaşlar Plazma - LED karşılaştırması yapılmaz diye düşünüyorlardır ancak kullandığım TV'ler bunlar ve bende kullanıcı gözüyle görüntüleri kıyaslamam durumunda sorduğun soruya doyurucu yanıt verebilirim diye düşündüm.
iyi haftasonları.
-
quote:
Tabii ki, kısaca bilgi verebilirim. Öncelikle ses sistemi başarılı. 3D yayınları da başarılı bulduğumu belirtmeliyim. Ebat ve ses sistemi benim için önemli olduğu için bu TV'yi seçtim. Fiyat-Performans olarak ben uygun gördüm ve satın aldım. Bu arada belirtmeden geçmeyeyim Sony SUB550S ses sistemli standı bu TV'lerin yanında ücretsiz veriyor satıcılara. Bazı satıcılar gerçekten bu stand'dan herhangi bir ücret talep etmeden kullanıcılara ürünün yanında hediye olarak veriyorlar. Ancak bazı satıcılar ise 150-250 TL artık kaç'a verebiliyorlarsa veriyorlar diye öğrendim büyük bir satış merkezinden. Ayrıca SUB550S standlı sistemde subwoofer bulunmuyor. Yani görsellikten ve stand özelliğinden başka bir amaca hizmet etmiyor.-Bunlar satış merkezinden bana verilen bilgi, yanlış olduğunu düşünen varsa beni düzeltsin lütfen-. SUB551S standı var bende ve bu stand'da ses sistemi subwoofer özellikli ve oldukça başarılı.
TV izleme mesafem 3 metre. 55" ancak yetebiliyor bu mesafede. Bence ideali budur. 46" kanımca yetersiz kalır.
Sonuç olarak daha öncesinde Panasonic Plazma G20 serisi TV kullananan birisi olarak SD yayınlarda plazmada olduğu gibi HD görüntü performansını alamıyorum. Oysa G20 plazmada SD yayınlarda HD gibi görüntü alabiliyordum. Bununla birlikte Panasonic Plazmada stabil olarak aldığım sürekli net görüntüyü bu TV de kanal ve yayın bağımlı olarak yine de yer yer alabildiğimi belirtmeliyim. Plazma deneyimi olmayan kullanıcılarda bir eksiklik ve süpriz olmayacağı gibi oldukça beğeni de toplayacaktır diye düşünüyorum. Değindiğim gibi ses sisteminde Sony çok iyi. WD Live Media Player ile sinema ortamı yaratabiliyorsunuz, ses çok başarılı burada.
En beğendiğim özelliklerinden birisi de tv karşısında olmadığınız anlarda görüntüyü stand by'a alması, geri geldiğinizde ve sizi algıladığında yeniden açıyor kendisini. Ağ özelliklerini henüz deneme şansım olmadı. PS3 bağlı ama henüz oyanama şansım olmadı.
Ürünü satın aldığım mağaza ile hiçbir sorunum olmadı, gayet ilgiliydiler. TV'de herhangi bir sorun ile karşılaşmadığım için satış sonrası destek ile ilgili bir deneyimim olmadı.
Forumdaki emektar arkadaşlar Plazma - LED karşılaştırması yapılmaz diye düşünüyorlardır ancak kullandığım TV'ler bunlar ve bende kullanıcı gözüyle görüntüleri kıyaslamam durumunda sorduğun soruya doyurucu yanıt verebilirim diye düşündüm.
iyi haftasonları.
cevabın için çok teşekkürler.benimde kafamda panasonic 50gw30e vardı ancak teknosada inceledim bana renk doygunluğu olsun kasanın şıklığı olsun hoşuma gitmedi.eğer 55 inch olacaksa bütçeyi de zorlayabilirim.SD yayınlarda plazmanın gerisinde olduğunu belirttiniz peki HD yayınlarda deneme şansınız oldumu.Digiturk HD var evde genelde maç vs izleyeceğim.evime yakın olarak Trumph Towers daki Saturn magazası var.siz nereden aldınız?saygılarımla
-
Merhaba,
Ben de ağırlıklı futbol(Avrupa maçları) ve tenis müsabakalarını izliyorum tabii fırsat yaratabildiğim ölçüde, şu an bu satırları yazarken TRT HD de Yunanistan- Rusya maçını izliyorum mesela. DSmart kullanıyorum yıllardır. HD yayın kalitesini yayınlarını Turksat üzerinden aldığı için daha başarılı gördüğüm için. Yine kullandığım HDMI kabloları USA'den alıyorum kablo kaynaklı sorun yaşamamak için. Bunları sistemimi tanıtmak için yazıyorum. Sorunuza gelecek olursam; HD yayınlarda-sinema,spor müsabakaları vs- plazmayı pek aradığımı söyleyemem. Tipik bir kullanıcı gözüyle düşüncelerim tabii bunlar, çok teknik olarak bakıpta yorumda bulunduğumu iddaa edemem.
Fiyat-performans olarak bence alınabilir bir sistem benim aldığım. Panasonic 50GW30 ile -çok tekniğini bilmemekle beraber- kıyaslanamayacak bir ürün bence. Fazla para vermek istemediğimden-sonuçta günde 2-3 saat izleyebileceğim zamanım oluyor- 55VT30 Panasonic Plazma almak istemedim. Ama ikisi aynı fiyat olsaydı şahsen tercihim eski bir plazmacı olarak Panasonic olurdu. Ama aradaki fiyat farkı için -Sony'de çok iyi marka ve güzel ürünler çıkarıyor- yine değinmeden edemeyeceğim ses sistemi için bile olsa tercih sebebi olmaya hak kazanıyor kanımca.
Taksim'deki şubelerinden satın almıştım.
Not: Plazmaya göre karşılaştırmam ve değerlendirmem çok gerçekçi olmayabilir. Zira benim karşılaştırmasını yaptığım eski TV'im 2010 model G20 serisi idi. Sony ise 2011 serisi. Şunu söylemek istiyorum; 2012 Plazma ve LED'ler çok daha ileri seviyede olabilir ve tartıştığımız NX720 bu anlamda kötü kalmış olabilir forumdaki emektar arkadaşlar daha iyi yorum yapabilirler diye düşünüyorum. Ancak bir kullanıcı olarak bana yettiğini belirtmem lazım hem ebat olarak, hem şık durması-çok önemli olmasa da- ve özellikle ses sistemi iyi.
Sonuç olarak şunu düşünün de alın, bunu hesaba koyupta karar verin diyebileceğim bir şüpheli durumun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. TV almam gerekseydi, yine bu şartlarda bu TV'yi bulsaydım yine alırdım diye düşünüyorum.
Bilginize.
iyi akşamlar dilerim.
-
hocam genel olarak güzel bir anlatım olmuş, benim de araştırdığım bir tv idi, stand ve gözlükle 4250den aşağı veren yok, o sebeple benim için çok iyi oldu, ben gerçi bunu evlilik hazırlığı olarak alıp kenara koyucam,
aklımda sadece tek bir soru var, 2012 model sony lerle bunun arasında ne fark var (ledler için) -
quote:
Merhaba,
Ben de ağırlıklı futbol(Avrupa maçları) ve tenis müsabakalarını izliyorum tabii fırsat yaratabildiğim ölçüde, şu an bu satırları yazarken TRT HD de Yunanistan- Rusya maçını izliyorum mesela. DSmart kullanıyorum yıllardır. HD yayın kalitesini yayınlarını Turksat üzerinden aldığı için daha başarılı gördüğüm için. Yine kullandığım HDMI kabloları USA'den alıyorum kablo kaynaklı sorun yaşamamak için. Bunları sistemimi tanıtmak için yazıyorum .....
lilane selam.
aynı televizyonu aynı ebadda kullanıyoruz.
sadece sen dsmart ve kaliteli kablo kullanırken, ben standart bir hd uydu alıcısı ve 5 liralık hdmi kablo kullanıyorum.
sorum şu; trt hd'de avrupa şampiyonası maçlarını izlerken hareketli sahnelerde, misal uzun top atıldıgında, motion flow'da bir sorun görüyor musun; saliselik yavaşlamalar, topun flulaşması gibi ?
eğer dikkat etmediysen aksamki çek-portekiz macını bu gözle izler misin :)
-
Tekrar merhaba,
2012 serisi TV'ler ile arasında kullanıcı gözüyle bir fark olup olmadığını tecrübe etmedim malesef, bu bakımdan yorumda bulunmam doğru olmayacaktır. Ancak Tech. Spec. lerine baktığınız zaman hz seviyelerinde farklılık olduğunu ve 3D yayınlarda yine benzer iyileştirmelerin olduğunu farkedebiliyorsunuz. Ama dediğim gibi son kullanıcının gözünde çok büyük bir fark yaratıp yaratmadığını ölçümleme şansım olmadı.
Ben TV'lerin spor müsabakalarındaki tutarlılıklarını ve performanslarını tenis mücadelelerinde daha net görebiliyorum şahsen. Bu bakımdan yorumda bulunabilirim. Öncelikle HD yayınlarda servisi atan Goran Ivanisevic tarzı sol raketler olmadığı müddetçe topu takip edebiliyorsunuz, flulaşma konusuna gelince eldeki topun ya da servise hazırlık öncesi yerden sektirilen topun netliği top km'lerce hızda iken aynı netliği beklemek çok olası ve hakkaniyetli bir bekleyiş olmasa gerek zira canlı izlediğinizde bile çıplak gözle takip çok zor olmakta. HD yayınlarda tenis, futbol ve diğer müsabakalarda ben daha önceki Panasonic Plazma arasında fark göremedim çokça. Ancak SD yayınlarda işin rengi değişiyor. Zaten LED-LCD teknolojilerinin SD yayınlarda Plazma teknolojisine yenik düştüğü bilinen bir gerçek. Bu spor mücadelelerinde çok üst seviyelere çıkmakta öyleki izlemek istemiyorsunuz. Ben şahsen daha önceleri HD olmayan Eurosport kanalında SD tenis mücadelelerini Panasonic Plazma TV'de izleyebilirken şu an LED TV de izlemek istemiyorum, işkence haline gelebiliyor. Şöyle ki kafalarda netleşmesi adına örneklemek istiyorum. Beyaz top rakip sahaya geçtiğinde bırakın flulaşmaya görünmez hale bile gelebiliyor sıkça. Bu da seyir zevkini ortadan kaldıran bir hal aldığından benim tespit ettiğim bir sorun. Bu deneyimi ben 55NX720'de yaşıyorum bir genelleme yapmam belki de yanlış bir tespit olabilir bu yüzdendir ki benim tecrübe ettiğim bu deneyimi teyid ettirmek-diğer LED,LCD kullanıcılarına- daha doğru sonuçlar üretmeyi sağlayabilecektir. (Akşamki maçı izlemem gerek olmadan yorum yapabileceğimi düşündüğümden yazıyorum şimdi -tüm şampiyona maçlarını izledim nerdeyse, futbol maçlarında HD yayınlarda ki TRT'nin yayınları bence başarılı, bir problem görmedim. Gayet net, doğal ve canlı. Her ayrıntısı da sorunsuz bana kalırsa.-)
Sonuç olarak SD yayınları normalde de izlemeyi çok tercih etmeyen-etmeyecek kullanıcılar için güzel bir TV. HD yayınlarda güzel bir TV. Ancak SD yayınlarda tercih edilmeyecek bir TV demek istemiyorum bir teknoloji-LED,LCD- demem daha doğru olacaktır diye düşünüyorum ama yine her zaman dediğim gibi olaya daha teknik bakan-bakabilen forumdaş arkadaşların yorumlamaları daha doğru olabilir.
Panasonic 55VT30 serisi TV aynı fiyattan bulunabilirse tercih edilmeli. Benim bu TV'yi tercih etmemdeki nedenlerden biri de aradaki fiyat farkına değecek bir fark görmemem ve TV'de ses konusuna verdiğim önemdi.
P.S.: Belki önemsiz bir ayrıntı gelebilir erkek egemen olduğunu tahmin ettiğim foruma ancak ev ahalisine özellikle kadınlara-anne,kızkardeş,eş, anneanne,babaanne- kesimine şık olmasından, kapalıyken bile sade, güzel bir çerçeve hissi uyandırdığından, -nerden aldın bu büyük TV'yi, salon zaten dar vb tepkileri doğal olarak önlüyor. Bunu da belirtmem gerekiyor.
P.S.2: John Carter isimli 3D bir filmi'de deneyimleme şansım oldu. Başarılı bulduğumu belirtmem lazım. Diğer 3D TV'leri tecrübe etmeden yazıyorum bu yorumumu ancak bana yettiğini söylemem lazım. Yine 2D maç yayınlarını 3D ye convert edip izlediğimde yine başarılı olarak izlediğimi belirtmem lazım.
iyi akşamlar dilerim.
-
quote:
Saturn'den asagidaki sistemi satin aldim. Bilgi vermek ve fiyat referansi olmasi amaciyla yaziyorum.
55NX720 sifir kapali kutu + SUB551 subwoofer ses sistemli stand + 1 adet BR250 3D gozluk = 3990 TL.
Pm attim ulasirmisin hocam acil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlginçtir ben dün yine çek-portekiz maçında hızlı görüntülerin duraksayarak ilerlemesi sorununu yaşadım.
aynı ebadda sorun yaşamıyorsanız benim uydu alıcımı ve kablomu gözden geçirmem lasım anladıgım kadarıyla.
diğer sony topiğine sorunumu yazdım ama cevap gelmedi.
p.s: tenis maçları bir kıstas olmayabilir çünkü her ne kadar top hızlı hareket etse de kamera -kale arkası diye tabir edilen- bir teniscinin arkasından çeker. dolayısı ile kamera sabittir.
topun 200km hızla giderken flulaşması ise kaçınılmaz.
ancak kamera sabit olduğundan ekranda takılma, duraksama olmayabilir. hatta olmaz.
ancak bir futbol macında kamera sürekli topu takip eder.
hele ki bir sahadan rakip sahaya atılan uzun toplarda, kameraman cepheden çektiği için topla birlikte kameranın yönünü hızla değiştirir. işte ben tam da bu noktada problem yaşıyorum. ekran süzülmüyor, duraksayarak ilerliyor.
-
Arkadaşlar yukarıda bahsettiğim sorun televizyondan değil, uydu alıcısından kaynaklanıyormuş.
130tl civarında bir paraya aldıgım next & nextstar marka hd uydu alıcısı ile izlediğim avrupa futbol şampiyonası bana hiç zevk vermemişti.
yukarıda ve ilgili bir kaç topic'te bahsettiğim gibi hızlı görüntülerde problem yaşıyordum.
geçen gün elime korax mini hd uydu alıcısı geçti.
televizyona bağladım.
önce kayan yazılardaki düzelme dikkatimi çekti.
next & nextstar'da kayan yazılar duraksayarak ilerliyordu.
avuç içi büyüklüğündeki korax'ta ise pürüssüz bir şekilde akıyordu.
olayın dank etmesi ise geçen gün olimpiyatlardaki brezilya - honduras maçını izlerken gerçekleşti.
EURO2012 gibi bu maçı da trt hd'de izliyordum.
ama maç gayat akıcıydı.
hiçbir takılma/duraksama vs. yaşamadım.
o an anladım ki sorun televizyonumda değil uydu alıcısındaydı.
demek ki next & nextstar'ın motoru hızlı görüntüleri işleyemiyordu.
küçücük korax mini hd'de ise hiçbir sorun yoktu ve televizyonumun maçlardaki performansını ilk defa görmüş oldum.
bu vesileyle haziran ayındaki sorularımın cevaplarını bulmuş oldum.
55NX720 televizyonlarında motionflow sorunu yoktur. futbol maçları için uygundur.
ve görmüş oldum ki uydu alıcısı ve kablo, tv performansını direkt etkileyen unsurlardır, bunları iyi seçmek gerekir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X