Bildirim
55' tv 4k olmalimi??
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Standart yayın 720x576. HD TV yayınları 720p. Veya 1080i olanlar var. 4K tv'de ise 2160 satır var. HD yayınlarda fazla bir bozulma olmaz ama SD yayınlarda bozulmayı farkedebilirsiniz. -
Eli ayağı düzgün fhd tvler bile 4 5k para. 2 3 k ile alacağınız 4k dan pek birşey beklemeyin derim kısaca. -
quote:
Orijinalden alıntı: travers
Eli ayağı düzgün fhd tvler bile 4 5k para. 2 3 k ile alacağınız 4k dan pek birşey beklemeyin derim kısaca.
Arkadaşa katılıyorum. 2000 liraya da 55 inch full hd tv var ama ben 2 sene önce 4600 liraya aldım, eli ayağı düzgün olması adına.
Salondaki izleme mesafemiz 5 metre civarı. 5 metreden 4K olsa evet fark edilirdi ama SD-HD yayın arasındaki kalite farkı kadar olmazdı.
Bir de unutmayın eğer 4K alacaksanız paraya kıyın çünkü o ucuz 4K tv'lerin 4K uydu alıcısı, 4K destekleyen hdmi girişleri ve USB 3.0 portu yok. Artık ne işe yarayacaksa o 4K panel..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 21 Nisan 2015; 9:04:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
5 metreden 55 bana küçük geliyor. 65 sanki daha iyi olacakmış gibi. -
quote:
Orijinalden alıntı: recruit1
5 metreden 55 bana küçük geliyor. 65 sanki daha iyi olacakmış gibi.
Katılıyorum yalnız 55'ten sonrası için 4K şart. -
yayın da olaydı iyiydi. -
Yayin olsa nolcak kanallar iyice tirt oldu. Yabancilar haric tabi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
55" e en uzak ve uygun mesafe en fazla 3 metre 57 cm olur... 5 metre mesafe için en az 70" ve üstü olması gerekiyor o mesafeye o kadar bütçem yok diyorsanız ve gündüzler çok kullanılmıyacak sinema için vs diyorsanız 1080p led pj işinizi çok rahat görür ve epey uygun fiyata çözmüş olursunuz işinizi ama illa tv olacak ise o mesafeye anca dediğim gibi 70-75" olması gerekiyor 65" bile 4 metre de kalıyor düşünün... örn; ben 12m2 oda da 50" tv izliyorum düşünün izleme mesafem kurtarıyor çünkü 3,5 metre mesafem var tv ye tam geliyor bunun altı küçük üstü büyük gelirdi zira bundan önce 47" vardı küçük geliyordu 50" yaptım tam oldu onun için mesafenize uygun tv alın ne küçük ne büyük formül şu izleme mesafenizi ölçün önce sonra da alacağınız tv nin cm diyogonel cinsinden cm değerini 2,55 ile çarpın izleme mesafenize denk geliyor ise tamamdır örn; 50"*2,55:127*2,55:3,25 burada ki 3,25 çıkan sonuç bu tv olabilecek en uzak uygun izleme mesafesi demektir bu mesafe var ise alınır demektir kısaca ne üstü olur nede altı olur manasına geliyor tabi imkanlar elverdikçe kolay gelsin
-
ah işte hesaba katılması gereken birden fazla mesafe olduğu için maalesef mesafeye uygun cihaz alamıyoruz. projeksiyonu yansıtabileceğim, perdeyi koyabileceğim bir duvar yok. belki mobil perde + projeksiyon düşünülebilir ancak onun da verimi çok düşük olur gibi. ortada bir sürü cihaz olunca hanımdan da fırça yerim. -
Yemezsin merak etme güzel işçilik derli toplu bir sistem olursa hanımlar da bir şey demiyorlar üstüne beğeniyorlar da çünkü çıkan sonuç çok güzel oluyor benim diyen tv pj zevkini veremez pj keyfi bir başkadır anlatılmaz yaşanır denilirya aynen öyledir yani... ben yaklaşık 10 küsür yıldır pj kullanırım çok üst segmetler hariç kullanmadığım cihaz neredeyse kalmadı diyebilirim yani... bi tv de maç izle bi pj de bi tv de film izle bi pj de bir daha tv ye bakarmısın bilmem neyse konuya gelecek olursak koyacabilecek bir duvar yoksa en azından tavan vardır oradan perde iner cihazlarını derleyip topluyacağın güzel bir ünite kabloların içinde güzel bir kablo kanalı oldu bitti işde pj kullanan çok herkes de böyle yapıyor genelde zaten göze batan çirkin bir iş olursa hanımlar haklı zaten bırak kadınları kimse beğenmez ki öte yandan o ebatlar da bir 4k tv almaya kalksan küçük bir servet ödemek zorunda olursun pj de işçilik tesisat malzeme ünite falan 5-6 tl ye çözersin tabi elinde ses sistemi vs varmı bilmiyorum büyük ebatlar da seyif zevkini yaşamak istiyenler ya tv alacak küçük bir servet ödüyecek ve bence mantıksız benim öyle bütçem olsa yine pj alırdım en iyisinden neyse yada ekonomik olarak tv den farksız hatta daha iyi çözüm sağlıyacak pj alacak başka çaresi yok pj nereden bakarsan bak hem avantaşlı olur sizin için hemde tv ye göre bedavaya çözmüş olursun sadece kişisel bir tavsiyedir kolay gelsin.
-
tavsiye için teşekkür ederim.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- samsung tv ekranda beyaz nokta neden olur
- samsung tv kanal sıralama programı
- vestel tv kablosuz erişim seçeneği yok
- direksiyon seti televizyona nasıl bağlanır
- samsung tv arka vida
- sony a95l oled
- samsung tv güncelleme
- çanaksız uydu alıcısı
- televizyon alırken nelere dikkat edilmeli
- telefonu televizyona yansıtma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X