Şimdi Ara

55'' 100 Hz uygun fiyatlı LED TV tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LED TV alacağım ama donanımhaber'e bakmadan, biraz araştırmadan almayayım dedim. Malum herkesin başına gelen bana da oldu ve bir sürü kafa karışıklığına sebep olacak şey okudum. 55'' ve panel hızı 100 Hz olan bir LED TV bakıyorum. Fiyatının uygun olması pek tabiki tercihim. Samsung ve LG'nin 2013 modellerini kapalı kutu bulmak artık zor, özellikle de Samsung'un 2013 modellerinin. O sebeple 2014 LG ve Samsung modellerini araştırdım. Gözüme f/p ürünleri olarak LG LB670V (~3400) ve Samsung H6410/H6500 (~3600 TL) takıldı. Özellikle bu iki ürünü karşılıklı değerlendiren bir mesaja da henüz denk gelmedim. Her halde yeni ürün olmalarından kaynaklıdır. Kimin kime göre artısı eksisi var merak ediyorum. Her iki modelde panel hızı 100 Hz ve yazılımsal rate de yine LG'de 700, Samsung'da 400 Hz. LG'nin bir avantajı da IPS panel olması. Ancak daha detaylı yazabilecek olan olursa sevinirim.

Fiyatın yanında panel performansları da önemli. Gerçi bu fiyat aralığında hangi marka alınırsa alınsın süper panel bulmak zor ama kötünün iyisini bulmaya çalışıyorum. Işık sızması, köşelerde karartılar, banding problemi, bulutlanma vs derken artık insanın sinirleri geriliyor.

Bu sefer 55'' için ortalama 3500 TL'lere çıkmak yerine tatmin edici özelliklere sahip vasat bir LED TV alıp ona Smart TV özelliklerini daha iyi kazandırabilecek bir media player ile mi takviye etsem diye düşünmeye başladım. Android İşletim Sistemli güzel Smart Box'lar var. Örneğin LG 55LA640S Kliksa'da 2600 TL civarında. Hatta Philips ya da Panasonic'in uygun modelleri de olabilir. Bu markalarda Smart TV özellikleri LG ve Samsung kadar iyi değil ama iyi bir Smart Box kombinasyonu ile daha ucuz ama daha iyi bir çözüm elde edebilirim diye düşünüyorum. Bu konuda beni yönlendirebilecek bana tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 20 Mayıs 2014; 23:33:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50-55" 100 Hz, TV tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    75 inch Tv tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.